keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Professori Richard Werner vahvistaa: Pankit luovat pankkiluottoa tyhjästä

Katso tästä miten pankkiin talletettu satanen satakertaistuu kymppitonnin "lainaksi"..josta
vaaditaan korkoa. Olen edelleen hyvin vahvasti sitä mieltä että jos kansa tämän tajuaisi niin kaduilla saatettaisiin marssia. Haluaisin edelleen tietää kuinka moni tämän hyväksyisi jos tämä olisi vaalien kynnyskysymys? Epäilen ettei kovin moni...

Päivitys 31.3 Video ei näy enää.

Selitys löytyy blogista the Free Lunch:


Thursday, March 31, 2011
Editorial note
The link to a new interview video with Richard Werner has been temporarily removed. Apologies for any inconvenience.


For other insights into banking, buy the book:
The Free Lunch- Fairness with Freedom
posted by Charles Bazlinton

31. maaliskuuta 2011 14.00



Video löytyi uudelleen mutta "viddleristä".

Totuus Libyasta

Katso ja kuuntele niin tajuat miten meitä on vedätetty presidenttiä myöten.


Päivitys 3.4 2011


"The basic difference between the military capability of the pro-government Libyan forces and the Libyan ‘rebels’, backed by both Western imperialists and ‘progressives,’ lies in their motivation, values and material advances.

Western imperialist intervention has heightened national consciousness among the Libyan people, who now view their confrontation with the anti-Gaddafi ‘rebels’ as a fight to defend their homeland from foreign air and sea power and puppet land troops – a powerful incentive for any people or army.

The opposite is true for the ‘rebels’, whose leaders have surrendered their national identity and depend entirely on imperialist military intervention to put them in power"



tiistai 29. maaliskuuta 2011

Uusinta: Talousdemokraatisen liikkeen ehdokkaat

Suomen Talousdemokratia ry pyrkii edelleen poliittiseksi puolueeksi. Kannattajakorttien kerääminen jatkuu näin ollen siis edelleen aktiivisesti.

Valitettavasti allekirjoitettuja, toimistolle palautettuja kortteja on tällä erää, monien pettymykseksi, vasta n tuhat kpl.

Olen kuitenkin hyvin kiitollinen muutamalle kotisivujen tai blogin ylläpitäjälle siitä että ovat sitkeästi mainostaneet yhdistyksen puoluetavoitetta. Mainittakoon tässä erityisesti Hannu Yli-Karjanmaa , Aki Järvinen ja Tuomas Santakallio.

Suomen Talousdemokratia ry:n puolueaktivistit ovat joutuneet toteamaan että uuden oman puolueen saaminen mukaan ensi kevään eduskuntavaaleihin on varsin epätodennäköistä.
Tästä huolimatta kortteja kerätään päämääränä saada ne kaikki 5000 kpl edes ensi kesään mennessä. Näin varmistaisimme että kerätyt kortit eivät menisi hukkaan. Kortit on ehdottamasti saatava kerättyä vuodessa - ja varsinainen rynnäkkö alkoi heinäkuussa 2010.

Puolueaktivistien keskuudessa on kovasti mietitty vaihtoehtoa omalle puolueelle.


Talousdemokratian yhdistys- ja puoluektivistit ovat jokainen tehneet omat ratkaisunsa puoluevalinnan suhteen. Ymmärtääkseni tilanne on tällä erää tämä:

Aki Järvinen, Kuopiosta on Muutos 2011 ehdokkaana Pohjois-Savon vaalipiirissä.

Tuomas Santakallio, Jyväskylästä on Piraattipuolueen ehdokkaana, Keski-Suomen vaalipiirissä

Olli Kingelin, Turusta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Jukka Rintala, Turusta, on Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Satakunnan vaalipiirissä.

Mira Kettunen, Helsingistä, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Patricia Broas, Espoosta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Alexander Torfayeh, Helsingistä, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Ville Iivarinen, Helsingistä, on Piraattipuolueenb ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Lars Österman, Porvoosta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.


Y.m. lisäksi olen ymmärtänyt että myös ainakin Markku Uusipaavalniemi ja Jiri Keronen suhtautuuvat suopeasti talousdemokratiaan. Itsenäisyyspuolueessa on myös jokunen mm puheenjohtaja Antti Pesonen.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kuvia Porvoon tilaisuudesta

Torstai 24.3 2011, klo 18-20:30 Bar Soho: Avoin Keskustelutilaisuus liittyen maailman tilanteeseen nyt Fukushiman jälkeen.

Paikalla: Janus Putkonen, Olli Kingelin, Matti-Jussi Rautanen ja Lars Österman


















Facebookista löytyy lisää kuvia

Tässä erään ulkopuolisen raportti tilaisuudesta:

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kansalaisillakin on keinonsa jos tilanne ei parane politiikan keinoin

En kehota ketään mihinkään - kunhan näytän mitä joku jossain on keksinyt ehdottaa. Sodassa ja rakkaudessahan kaikki on sallittua - ja ellei tämä valtioiden tahallinen velkaannuttaminen ole sotaa niin mikä sitten on....

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Ajatuksia talousdemokratiasta vaalien alla keväällä 2011 osa 1













YLE-uutiset haastattelee

Olen kirjoittanut talous-demokratiasta kymmeniä kertoja aikaisemmin. Olen varmaan joidenkin mielestä toistellut itseäni kyllästymiseen asti. Toivon kuitenkin että olisin oppinut jotain uutta neljässä vuodessa. Aloittassani blogin keväällä 2007 koin suurta tarhautumista koska koin että näin valtavan tärkeistä asioista ei edes puhuta täällä Suomessa.


Porvoon tilaisuus 24.3 klo 18-21 Bar Sohossa on siitä erikoinen että pääsen ensimmäistä kertaa puhumaan paikallisen lehdistön edustajien ollessa paikalla. Tilaisuus on itselleni muutenkin tärkeä koska olen Piraattipuolueen ehdokkaana (nro 183)eduskuntavaaleissa.

Mitä siis katson aiheelliseksi korostaa tässä uudessa tilanteessa missä ihmiskuntaa uhkaa sekä Japanin katastrofin radioaktiivinen laskeuma että katastrofin kauaskantoiset suorat ja epäsuorat vaikutukset maailmantalouteen? Luonnonkatastrofin lisäksi olemme monta askelta lähempänä Kolmatta Maailmansotaa. Tapahtumaketjun viimeisenä askeleena juuri nyt länsiliittouman tahallinen provokaatio ja sietämättämän tekopyhä aseiden kolistelu Libyan rannikolla.

Suomalaisten puoluejohtajien toiveet alati kasvavasta taloudesta, ns "talouskasvusta" tulee jäämään toteutumatta. Ensinnäkin talouttamme on jo pullisteltu ihan riittämiin joten jokainen uusi kasvuprosentti on aina edellistä kasvuprosenttia vaikeampi saavuttaa. Puoluejohtajat toivovat ns talouskasvun toteutuvan jotta valtiontalouden nykyinen 15 miljardin euron alijäämä ei kasvaisi entisestään. Valtionvelka on ennätyssuuri ja sen kasvuvauhti alati kiihtyvä.

Tähän tarjotaan toivotun talouskasvun lisäksi korkeampia veroja, uusia ja korkeampi pakollisia maksuja, pidennettyjä työuria, supistettuja julkisia palveluita, laajaa yksityistämistä sekä pakollisia kuntaliitoksia - että vihoviimeisenä keinona valtioille ja kunnille lisää velkaa.

Olen tästä kaikesta täysin eri mieltä. Pidän näitä kaikkia keinoja väärinä. Ymmärrän kuitenkin näitä puoluejohtajia ja miksi tällaista poliittista ohjelmaa tarjotaan ikään kuin "ainoina keinoina". Vaihtoehtoja ei kuulemma ole.

Mutta todellisuus on aivan toinen. Todellisuudessa vaihtoehtoja on. Niitä todellakin on. Voisin jopa luetella kymmeniä. Ja aionkin.

Kertoisin kuitenkin ensin jotain ajatuksia siitä miksei Suomen suurten puolueiden johtajat osaa kertoa äänestäjille samaa kuin minä. Lyhyt vastaus tähän on seuraava: Tämä Suomen politiikan kerma, nämä isokenkäiset naiset ja herrat eivät yksinkertaisesti ole tietoisia näistä vaihtoehdoista.
Mikseivät ole tietoisia? Vastaus tähän on pitempi ja se liittyy lähinnä yliopistojen ja korkeakoulujen opetukseen. Väitän että nykyinen valtio-oppi ja kansantaloustiede ovat poliittisia vallankäyttövälineitä joiden suuri vaikutusvalta mm nyt näkyy puoluejohtajien tietämättömyytenä. Se mistä ei opeteta yliopistoissa - siitä ei myöskään voi tietää. Tai voi tietää mutta se edellyttää aikamoista omatoimista etsimistä pölyttyneistä kirjoista, kirjastojen uumenista, antikvariaateista - mutta myös internetistä. Internetistä etsiminen on tavallaan tietysti helppoa mutta se edellyttää kuitenkin että tietää mitä etsii. Se edellyttää oikeiden hakusanojen käyttämistä. Se edellyttää kielitaitoa ja paljon aikaa. Harvalla on tätä tarvittavaa aikaa ja intoa.
Minulla on ollut aikaa ja intoa ja tästä syystä olen eri asemassa. Tästä syystä tiedän näistä vaihtoehdoista.

En tietenkään ole ainoa joka näistä tietää. Monet muut ovat toki olleet näistä tietoisia eri aikakausina - mutta väittäisin että useimmat ovat päättäneet olla puhumatta näistä julkisuudessa. Miksi? Veikkaisin että "työuran varmistaminen" on ollut ratkaiseva syy monen kohdalla. Vaihtoehtojen sanominen ääneen olisi saattanut muodostaa uhan etenemiselle uralla.
Tekee mieli verrata tilannetta satuun Keisarin Uusista Vaatteista. Minä kai sitten olen se lapsi joka uskaltaa töksäyttää sanoa että "keisarihan on ihan alasti".

Mistä on siis kysymys? Kysymys on talousdemokratiasta. Kysymys on poliittisesta vaihtoehto-ohjelmasta jota olen nimennyt talousdemokratiaksi.

Termi on käännetty englanninkielisestä ilmaisusta "economic democracy" jotain mistä eräs englantilainen kirjoitti useita kirjoja jo 1920-luvun alussa, mutta mistä löytyy paljon viitteitä taloushistoriasta kautta aikojen.

Talousdemokratian poliittinen vaihtoehto-ohjelma pitää sisällään kymmeniä erilaisia ratkaisuja joilla ensin voidaan lieventää nykyisen talousahdingon oireita ja myöhemmin saattaa alulle uusi aikakausi ilman köyhyyttä, kurjuutta ja näiden aikaansaamia sosiaalisia ongelmia. Puhumattakaan rikollisuudesta.

Aluksi on mentävä talouden ytimeen - rahaan. Raha on jokapäiväinen asia mutta silti rahaan littyy todella paljon harhoja ja väärinkäsityksiä. Raha on tänään 99%:sesti pankkiluottoa. Tänään kierrossa oleva raha on siis meidän kaikkien suomalaisten nostamien ja yhteen laskettujen pankkilainojen summa. Raha on siis velkaa. Käytännössä kaikki raha on velkaa,
ja nimenomaan yksityisten maksimaalista voittoa tavoittelevien rahoitusalan liikeyritysten, eli "pankkien" - lainoina liikkeeseen laskemaa pankkiluottoa. Lainan saanut asiakas on siis käyttänyt "rahan" eli pankkiluoton ja tästä se on levinnyt osaksi maamme pankitileillä kierrossa olevaa rahaa. Pankkiluotto kiertää ainakin teoriassa osana rahavirtaa kunnes koko luotto on kokonaisuudessaan lyhennetty eli kun asiakas on maksanut velan pankille.

Tästä tajuamme että rahan "luominen" on varsin yksinkertaista. Lisärahan luominen on yhtä yksinkertaista. Tarvitaan vain joku joka suostuu allekirjoittamaan velkakirjan - ja heps - Suomessa on lisää rahaa kierrossa. Pankeille on siis siirretty tällainen varsin keskeinen toiminto. Rahan luominen - joka perinteisesti aina on ollut valtiovallan vastuulla ja samalla valtiovallan etuoikeus - on siis yksityistetty vähin äänin vuosien saatossa. Väittäisin että tämä on tehty sanomatta mitään kansalaisille. Väittäisin että näistä asioista ja olosuhteista eivät edes kansanedustajat ole tietoisia.

Suomessa varsinaiset rahan valtiaat ovat siis pankinjohtajat ja pankkien johtokunnat. Karmeinta tässä on se että valtaosa näistä rahan valtiasta eivät edes ole tietoisia siitä että pankit todellakin luovat rahaa tyhjästä - rahallistamalla velallisen allekirjoittaman velkakirjan osaksi raha kiertoa.
Pankeissa on kuitenkin johtajia jotka ymmärtävät tämän varsin hyvin ja jotka ovat käyttäneet tätä suunnatonta valtaa vuosikymmeniä. Tässä mielessä maassamme vallitsee eräänlainen harvainvalta jota voisi nimetä yleisesti talousoligarkiaksi tai valtiotasolla "finanssioligarkiaksi".

Talousdemokratian pääasiallinen ohjelmakohta on siis tämän finanssi- tai talousvallan palauttaminen yhteisiin suomalaisiin käsiin - tästä nimitys "talous-demo-kratia" (siirtyminen talouden harvainvallasta talouden kansanvaltaan)

Talousdemokratiassa kaikki raha siis on valtion eikä yksityisten pankkien liikkeeseen laskemaa.

Talousdemokratiassa nykyinen 2-3% vähimmäisvarantojärjestelmä on korvattu 100% varannolla.

Talousdemokratiassa julkinen valta - valtio, kaupungit ja kunnat - eivät enää missään tilanteessa joudu lainaamaan yksityisiltä rahoitusalan liikeyrityksiltä, pankeilta.

Talousdemokratiassa rahamäärä pidetään oikeana eli optimaalisena ja inflaatiota, deflaatiota tai muita talouden häiriötiloja ei tapahdu.

Talousdemokratiassa julkinen valta laskee rahan liikkeeseen omalla kulutuksellaan ja investoinneillaan ja kerää tarvittaessa rahaa pois verotuksen keinoin.

Talousdemokratiassa ei tarvita käsitettä "työttömyys" koska ostovoiman jakelukanavat ovat perustulo- ja palkkatulojärjestelmä yhdessä.

Talousdemokratiassa virallinen työaika voidaan haluttaessa jopa puolittaa. Toisin sanoen palkkatyöt jaetaan kaikkien halukkaitten kesken. Uudessa tilanteessa työksi nimittäin lasketaan myös kotityöt, lastenhoito, omaishoito, opiskelu, koti- ja piha-askereet jne. Töitä siis tehdään siinä määrin kuten ennenkin - mutta uudessa tilanteessa työkäsite on laajennettu oikeudenmukaisempaan suuntaan. Työn tuottavuus kasvaa ja automaatiota voidaan viedä äärimmilleen. Ihan kaikkiin yksityiskohtiin en tässä mene.

Miten tämä sitten on käytännössä toteutettavissa? Tästä enemmän osassa 2.

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Superkatastrofi laajenee, miten ja mihin meidän on valmistauduttava?

Janus Putkosen innostamana lähdin tähän mukaan kahdesta syystä.

1. Uskon aidosti että Suomen taloudellisen tilanteen kehitys tulee olemaan niin huono että jonkinlainen talousdemokraatinen ohjelma lienee ainoa keino välttää hyvinvointivaltion alas ajo.

2. Talousdemokratia saa näin positiivista huomiota näin vaalien alla. Ja toivottavasti saan itsekin...
























Lisätietoja:


Tässä vielä Janus Putkosen esittelyteksti:

TERVETULOA ERITTÄIN AJANKOHTAISEEN JA KANTAAOTTAVAAN AVOIMEEN KANSALAISTILAISUUTEEN!

"Oppimalla ymmärtämään seurauksia - ja auttamaan muita, voimme auttaa myös itseämme!"

- Miksi nyt?

11.3. perjantaina alkoi superkatastrofi leviämään Japanissa. Maanjäristys, tsunami ja niistä seurannut ydintuho - maan tragedia on valtava, evakuoinnit ovat alkaneet. Kestääkö talous, säilyykö Japani - onko koko maailmantalous ajautumassa kaaokseen - mitä Japanissa oikein tapahtuu ja miten se vaikuttaa ihan kaikkeen?

Samaan aikaan tilanne Lähi-Idässä eskaloituu. Uudet sodat ja kiristyneet maiden välit enteilevät levottomuuksien laajenevan entisestään ja nopeasti - mitä se tarkoittaa meille? 11.3. perjantaina EU teki sodanjulistuksen Libyaa vastaan - siis Suomikin... Jättämättä edes eriävää mielipidettä.

Ihmiset ja kansat kärsivät, voisimmeko alkaa auttamaan - tehdä osamme hädän hetkellä ja samalla keventää kärsimyksiä toisaalla? - Olisiko aika täällä kotiseudullakin alkaa valmistautua maailman suureen mullistukseen, ja millainen sellaista olisi?

"APU Operaatio" - Riippumaton kansalaiskeräys.


ONKO SINULLAKIN HUOLI JA TAHTO KESKUSTELLA RIIPPUMATTOMASTI SIITÄ, MITÄ YMPÄRILLÄSI TAPAHTUU?


Kansalaistilaisuuteen on kutsuttu alustajiksi henkilöitä, joilla on vahvaa poikkeuksellista tietoa kaikesta siitä, mitä nyt on tapahtumassa. Harvinaista ymmärrystä ja tietoa median valtavirran ulkopuolelta, vastauksia kansainvälisen ja riippumattoman tutkimuksen piiristä.

- Lars Österman, talousdemokratia
- Olli Kingelin, dokumenttiprojekti Uusi Näkemys
- Matti-Jussi Rautanen, ilmastospesialisti
sekä,
- Janus Putkonen, puheenjohtaja ja teatterimies


Tilaisuuden aiheita, joita varmasti nousee pintaan:

- Valtioterrorismi
- Talousdemokratia
- Uusi maailmanjärjestys
- Uskonnot ja agendat
- Kolmas maailmansota
- Avustusoperaatiot
- Suomen kriisikyky
- Talousromahdus...


ME KAIKKI, IHAN NORMAALIA VÄKEÄ...

Tilaisuus ei ole uskonnollinen, eikä se ole minkään virallisen, tai oikeastaan vielä epävirallisenkaan tahon järjestämä - vaan puhtaasti kansalaistilaisuus, jonne saapuu kutsuttujen vieraiden lisäksi toivottavasti kaikki ne ainakin Porvoon suunnalta, jotka haluavat puhua vapaasti siitä, mitä he näkevät maailmassa nyt tapahtuvan - ja saavat kuulla mielenkiintoisia väitteitä siitä, miksi niin kenties tapahtuu. Tilaisuus ei ole myöskään poliittinen, eikä se todellakaan ole väittely. "Juupas-eipäs" keskustelut katkaistaan heti ja purevissa aiheissa pysytään rohkeasti.

"Siis se puhuu, jolla on sanottavaa!"


Kulttuuriravintola Bar Soho palvelee... Hosted by Jocke Lybeck!

- Ravintolassa tarjoilut
- Ei sisäänpääsymaksuja
- Iso ja mukava katsomo
- Bändi tilaisuuden jälkeen

Ilmoittaudu postituslistalle: apuoperaatio@gmail.com

Järjestäjä ja tilaisuuden puheenjohtaja:
Janus Putkonen, janus.putkonen@gmail.com - 0400 810073


Päivitys 25.3

OK eli tilaisuus oli eilen. Itselläni on tärskyt YLE Uusimaan uutistoimituksen toimittajan kanssa joka teki kanssani haastattelu Bar Sohossa ja videoi kaiken. Hänen mukaansa haastattelu tulee ensi viikolla televisiossa ja ehkä radiossakin.

Ennakko tiedoista poiketen paikallisen lehtimedian edustajia ei sitten saapunutkaan paikalle mutta onneksi tilaisuus taltioitiin videolle. Osa tästä on jo nähtävissä Facebookissa. Kuviakin on laitettu esille.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Viesti Japanin tilanteesta



















Tämän saa jokainen ottaa haluamallaan tavalla. En pysty vahvistamaan tämän viestin väitteet.

Se, että käytetyn polttoaineen välivarastossa, jossa jo vuosikymmenen ajan vesijäähdytty plutoniumpitoinen uraaniydinjäte räjähti, on kuulemma erittäin vakavaasia. Tuollaisessa varastossa pitää olla vähintään 10m vettä uraanitankojen päällä.

STUK:in tiedottajan mukaanhan: " Ydinjätteen jäähdyttyä muutaman vuoden se on niin vaaratonta, että sen vieressä voi turvallisesti seisoa vaikka koko päivän. Mitään vaaraa ei ydinjätteestä jäähdyttyään enää ole". Mutta nyt siis tätä samaa, jo vuosikymmeniä jäähdytettyä ydinjätettä syttyi Japanissa palamaan 10 metrin syvyydessä vesijäähdytyksessä? Virallinen tieto sanoo, että jäähdytyksen pettämisen takia vedenpinta laski, jolloin sauvat paljastuivat ja syttyivät. Seurauksena on, että käytännössä Koillis-Japania ja Tokiota jo evakuoidaan vaivihkaa, ja ihmiset lähtevät kaiken varalta.

Tuttuni arvelee vallan toista selitystä palamisen syttymiselle, ja sanoo, ettei viranomaistietoon tässä asiassa kannata luottaa. Tämä liittyy kuulemma U-235 uraanin ja plutoniumim kriittisen massan sekä kriittisen säteilyn eli neutronivuon suhteeseen.

Tuoretta uraanipolttoainetta voi vielä käsitellä nappeina vaikka paljain käsin, samoin kuin ladattuja, 5 metrisiä polttoainetankoja, ennen niiden lataamista reaktoriin. Niitä voidaan kuljettaa, ja kuljetetaankin tavallisesti kuulemma rekoilla, puulaatikoissa.

Tähän liittyy kuitenkin rajoitus: kuljetuslaatikoita ei saa panna liikaa samaan kasaan, vaan korkeintaan kolme laatikkoa päällekkäin. Muuten U-235 voi alkaa aktivoitumaan, mikä voi tapahtua hetkessä. Seuraus olisi kuolettava säteilyvuo kaikkialle ympäristöön, jopa kilometrin säteelle. Vastaava kuulemma tapahtui Fukushiman käytetyn plutoniumin ja uraanin välivarastossa: Kun siihen kohdistui jo räjähtäneistä reaktorirakennuksista vuotanut, normaaliin taustasäteilytasoon noin kymmentuhatkertainen säteilyvuo. Uutisissahan on jo arveltu julkisesti sitä, minkä tuttuni tiesi jo kaksi päivää sitten, että voimalan reaktoreista ainakin yksi on vuotanut.

On kuulemma ydinalan yksi synkkä salaisuus, että vaikka varastoaltaissa olevat ydinjätteet eivät normaalisti voikaan olla kriittisessä massassa, niin jo hetkeksikin liian korkeaksi noussut ulkoinen neutronivuon eli säteilyn kasvu itsessään voi muuttaa tilanteen. Vaikkei massa ole kriittinen, säteilyn määrä voi olla. Tämä kuulemma nosti varaston jätteen fissiota, johtuen mm. Pu-239:stä.

Tällöin ulkoisen säteilyn vaikutuksesta voimakkaammin fissoitumaan lähteneet uraanitonnistot alkoivat ruokkia toistensa reaktiota sekundäärisäteilyillään, mikä nosti hetkessä varaston lämpötilaa. Suojavesikerros kiehahti paljastaen uraanitangot hetkessä, jolloin vioittunut jäähdytysjärjestelmä petti lopullisesti.

Tapahtuneen reaktion tehon on täytynyt olla hirveä. Jos ulkoinen säteily eli neutronivuo on tarpeeksi voimakasta, on teoriassa on kuulemma mahdollista myös se, että voisi tapahtua fissioräjähdys. Joka tapauksessa reaktio oli niin voimakas, että seudulla mitattiin jopa kaukana reaktoreista ulkona 400mSv säteilynousu.

Tuttuni väittää siis, että jätealtaassa tapahtui reaktorien kasvaneen säteilyvuon ruokkimana tavallita voimakkaampi spontaani, voimakas fissioreaktio, ja että tämä on fakta jota maailmalle ei haluta kertoa.

Myös varsinaisen räjähdyksen vaara on teoreettisesti olemassa. Jopa vain 55 kilon uraanijätemassa sisältää tarpeeksi U-235:tä ja plutoniumia, että se riittää aikaansaamaan ydinräjähdyksen, jos siihen kohdistuu riittävän voimakas ympäristön neutronisäteilytiheys, saatika varastossa, jossa on tuhansia tonneja plutoniumpitoista jätettä, varsinkin kun vieressä on voimala, jossa reaktorit brakaa…


Päivitys:



Päivitys: klo 22:00 torstai-ilta 17.3 2011



Päivitys: 19.3 2011



Ydinvoimalat olisi otettava julkisen vallan haltuun..yksityiset voittoa tavoittelevat yritykset eivät ole luotettavia koska käyttävät mahdollisimman vähän varoja onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Osingot ovat etusijalla.

Päivitys 20.3

Rachel Maddow Democracy Now selittää Japanin ydinvoimalaongelman pääkohdat selkeästi ja ymmärrettävästi:




Päivitys 22.3

Dr Leuren Moret puhuu Japanin ydinvoiman ongelmista Jeff Rensen kanssa. Keskusteluun liittyy myös japanilainen mies joka on toiminut paikallisen säteiyturvakeskuksen tarkastajana ja kerran jo saanut Fukushima Daichin suljettua vuodeksi.


Päivitys 23.3 Alfred Webre keskustelee dr Leuren Moret´in kanssa




Päivitys 27.3


Päivitys 30.3

Professori Bushby RT:n haastateltavana. Vertailee mm Fukushimaa Tjernobyliin.



Päivitys 3.4 2011


Erittäin kattava raportti videoineen päivineen.

Katso myös tämä:

Eräas talousdemokraatti haastateltavana :Ville Iivarinen


sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Repost: Hehkulamppuhuijaus 13.3 klo 21:20 TV1

Muistattehan katsoa tämän tärkeän dokumentin. Siinä selviää miksi lähes kaikki tuotteet hajoavat ennen aikaisesti - ja pelkästään ns markkinatalouden johdosta. Suunnitelmataloudessa ei ollut - eikä olisi mitään syytä valmistaa huonoja tuotteita.


lauantai 12. maaliskuuta 2011

Richard Distelhorst R.I.P

Tässä 90-vuotiaas miehen ja rahareformistin viimeinen video jälkipolville.




Jatkakaamme yhteista taistelua. Tämä on vuosisadan ihmisoikeuskysymys.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Erään talousdemokraatin vaaliohjelma osa 1.

Kyseessä talousdemokraatin ja Muutos 2011-puolelaisen, Aki Järvisen vaaliohjelma, joka löytyy ainakin Facebookista:

Vaaliohjelmani lähtee vain ja ainoastaan yhden asian käsittelystä. Sen riittämättömyys on selkeä perusongelma koko yhteiskuntamme särmien pehmittämisessä, sen määrästä päättävät hyvin rajatut piirit ja sen varjolla maata sekä valtion omaisuutta ollaan lähes nimellishintaan antamassa pois -kaikkialla maailmassa.

Tuo yksi asia on RAHA.

  • Tänä päivänä rahan liikkeellelasku on 100%sesti yksityisissä käsissä eli liikepankeilla, jotka huolehtivat aina ensisijaisesti itsestään. Valtio ja kunnat ovat täysin pankki- ja rahajärjestelmän armoilla eli lainaavat käyttövaransa - samoin muu yhteiskunta.
  • 2007 alkanut talousromahdus (joka ei todellakaan ole ohi) on paljastanut räikeää muun yhteiskunnan hyväksikäyttöä suurissa kansainvälisissä pankeissa. "Hyvänä" esimerkkinä CDS-johdannaiset, joilla voi vakuuttaa lainanottajan maksujen epäonnistumista vastaan (vrt. palovakuutus naapurin taloon). Kreikan, Irlannin jne. lainojen kohdalla näitä käytetään runsaasti.
  • Käytäntö on, että liikepankki (Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank, Credit Suisse jne.) luotottaa kohdemaassa rankasti kohdemaan maksukyvyn yli. Kun maa/ kansalaiset eivät kykene maksamaan, niin muut maat/ IMF/ Maailmanpankki "hätälainoittavat" valtiota joka tietenkin maksaa liikepankeille (vrt. Kreikka, Irlanti, Balttian maat Ruotsin pankeille). Samalla liikepankki kerää voitot myös CDS-johdannaiset vakuuttaneelta laitokselta (tuotto noususta JA laskusta). Esim. jenkkilässä AIG (maailman suurin vakuutuslaitos) käytännössä kaatui 2008/09 veronmaksajien niskaan ja on imuroinut tukirahaa parisen sataa Mrd US$'a. Nuo rahat on maksettu pankeille kautta maailman niiden "mönkään menneistä" sijoituksista.
  • Toinen liikepankkien yhteiskunnalle antama "lahja" on pankkien bonuskulttuuri. Bonusten jakamisen perusteena on yhä isompien riskien kautta saadut hyödyt - jotka poikkeuksetta maksatetaan tavallisten kansalaisten elinehtojen leikkauksilla. Esim. viimeaikainen elintarvikkeiden ja energian hintojen nousu on paljolti seurausta pankeille annetuista tuista, jotka ovat valuneet lähinnä spekulointiin eivätkä reaalimaailman investointeihin

Tässä esittelemästäni toimintamallista käytetään nimeä TALOUSDEMOKRATIA (TD), josta sivun lopussa on muutama linkki. Idea ei ole uusi ja siitä on itse asiassa kirjoiteltu varsin ahkerasti satakunta vuotta. Muutamia käytännön tapauksiakin historia tuntee - vaikkakin ne on usein pankkijärjestelmän toimesta nopeasti murskattu (kansalaisten kannalta liian hyvin toimivina?). Sitä vastoin TD'a ei oppikirjoissa tai vallitsevan talousjärjestelmän hyväksymissä kouluissa juuri käsitellä. Syykin on selvä - talousdemokratia repii nykyiset rahavaltakeskittymät rikki.

TD'n idea on käytännössä kaksijakoinen:

  • Rahan liikkeellelaskusta ja sen liikkeellä olevan määrän seuraamisesta vastaa yksi taho, jonka henkilökunnan valinnat, riippuvuussuhteet, palkkaukset jne. ovat julkisia sekä henkilökunta on mahdollista erottaa myös kesken toimikautensa. Valitettavasti nykyiset keskuspankit toimivat ensisijaisesti liikepankkien ehdoilla (älä kuuntele puheita vaankeskity siihen mitä järjestelmän pystyssä pitämiseksi tehdään) eivätkä sellaisenaan suoraan toimi TD-mallissa.
  • Rahan kontrolloinnin ajatuksena on huolehtia, että taloudessa kiertää suhteellisen tasainen määrä rahaa. Tarkoitus on leikata taloudelle (ja osin ihmisluonteelle) tyypillisiä maanis-depressiivisiä piirteitä (nousu- ja laskukausia). Lisäksi "keskusjohtoinen" rahan liikkeellelasku mahdollistaa isotkin yhteiskunnalle oleelliset projektit ilman turhaa velkaantumista liikepankeille.
  • Toinen taho on rahan käytöstä päättävä elin - vaaleilla valitut eduskunta ja kunnanvaltuustot - kuten nykyäänkin. Jälleen päättäjien riippuvuussuhteet, palkat ja työhistoria pitää olla julkisia. Päättäjien erottaminen nykylainsäädännön mukaan.
  • Järjestelmän valvonta on elintärkeää. Valvonta edellyttää mm. medialta nykyistä paljon kriittisempää ja riippumattomampaa roolia sekä kansalaisten kiinnostumista ja osallistumista systeemiin. Tässä astuu kuvaan Muutos2011 -puolueen ajamat suorat ja SITOVAT kansanäänestykset. Kansanäänestyksiä tuskin tarvitsisi koko ajan pitää, koska niiden pitämisen MAHDOLLISUUS jo muokannee päättäjien toimintaa.
  • Valtion ja kuntien tehtävissä toimivien palkkojen pitäisi myös läpinäkyvyyden ja kansalaisvalvonnan varmistamiseksi olla täysin julkisia - ainakin vähänkin korkeammissa asemissa olevien kohdalla.

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Vielä asiaa kannattajakorteista

Tämä on kokonaisuudessaan kopioitu Aki Järvisen sivulta:


TALOUSDEMOKRATIAN KANNATTAJAKORTIT

Kannattajakortin allekirjoittajan pitää olla äänestämiskelpoinen, mutta lapun täyttäminen ei velvoita mihinkään. Tahtoo sanoa: vaaleissa voi ja pitää äänestää ketä haluaa. Nimmari ei siis tee allekirjoittajasta edes puolueen jäsentä.

Jos olet jonkin puolueen jäsen tai allekirjoittanut jonkun toisen puolueen kannatuslapun, niin sekään ei haittaa. Allekirjoitus -operaatio tuo vain yhden valinnanmahdollisuuden lisää vaalilistoille. Ymmärtäkää kuitenkin, että jokainen allekirjoitus on tärkeä - nimiä kun pitää kerätä 5000 ja mielellään jo tänä syksynä.

Kysymys jokaiselle kuuluukin, että onko valmis panostamaan maan tulevaisuuteen (samassa veneessä kun ollaan)? Yhden kirjekuoren ja postimerkin ei pitäisi olla mahdottoman iso panos, useammankin lapun lähetys samassa kirjeessä on sallittua ;-)

Alla kannattajakortti .pdf-muodossa, oikeusministeriön sääntöjen mukaisesti vain 1 kortti yhdelle A4-arkille. A6L-koko tarkoittaa, että 4kpl A4'lle rintattuna olisivat muutaman millin liian pieniä, ei kuulemma kelpaa - huoh... Joka tapauksessa siitä vain rinttaamaan, leikkaamaan ja nimiä keräämään.

Täyttäkää laput huolellisesti. HUOM! Kun printtaatte, niin älkää valitko"shrink/scale-to-fit" tai "kutista/sovita-sivun-kokoon" -asetusta. Muutoin tulee vähän alamittaisia kaavioita... ja systeemien toiminnan arvaten net Oikeusministeriössä varmaan joutuvat roskikseen. Oikea koko on siis 105x148mm.

Postitus: Suomen Talousdemokratia ry / Österman, Emäsalontie 285, 06950 Emäsalo

Kiitos ajastasi, tästä se lähtee!

Aki ja muut talousdemokratiaan luottavat

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Helsinki Times article

Helsinki Times julkaisi tämän 24.2 2011. Skannasin talousdemokratiasta kertovan artikkelin lehden paperiversiosta. Valitettavasti kaikki ei mahtunut kerralla skanneriin.