sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Repost: Hehkulamppuhuijaus 13.3 klo 21:20 TV1

Muistattehan katsoa tämän tärkeän dokumentin. Siinä selviää miksi lähes kaikki tuotteet hajoavat ennen aikaisesti - ja pelkästään ns markkinatalouden johdosta. Suunnitelmataloudessa ei ollut - eikä olisi mitään syytä valmistaa huonoja tuotteita.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Elämme täysin tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyden maailmassa. Keskusteltaessa emme tiedä mitä tiedämme tai mitä kanssaihminen tietää. Tämän lisäksi keskustelemme olettamuksilla ja yleistämällä. Yleistämme omat ajatuksemme mm. jonkun yksittäisen tiedon pohjalta jonka jokainen voi nähdä johonkin kirjoitettuna mm. kalenterissa juhlapäivät tai ruoka on hyvää omasta mielesta. Oletamme asioita kuten paljon tai korkea tai iloinen. Miten paljon on paljon jokaisen mielestä ja onko paljon paljon ahtaassa tilassa tai miten on iloinen ja miten tämä iloisuus on muodostunut elämänkokemuksista. Kaikki tämä muodostaa jokaisessa ihmisessä omanlaisensa mielikuvan ja omien mielikuvien pohjalta. Tämän vuoksi ihmisillä ei ole yhteistä kieltä kommunikoida ymmärrettävästi.

Tieto on ihmisten kirjoittamana joka paikassa kuten foorumeilla ja blogeissa, mutta emme tiedä mitä kirjoittajat tietävät. Tästä huolimatta omaksumme tiedon vaikka emme tiedä pohjatietoja. Kirjoittajat itse eivät tiedä mistä kirjoittavat, koska kirjoittavat omaien mielikuvien pohjalta mitä ovat jostakin lukeneet. Pitäisi kaivautua aivan sinne tiedon syntymekanismiin ja miten joku tieto on syntynyt ja ottaa vielä itse selvää kaikesta tiedosta miten kaikki tieto on syntynyt. Tämä aivan mahdoton tehtävä ja tämän vuoksi ajattelemme olettamuksilla.

Tiedämme että puuvillapaita maksaa 20 euroa, mutta emme tiedä mistä ja miten hinta on muodostunut ja onko paita kallis tai halpa. Voimme vain kuvitella mitä paita maksaa oman varallisuuden pohjalta tai mitä muut paidat maksavat.

Elämme täydellisessä Matrixissa.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni ne suunnitelmatalouden tuotteet eivät joko kestäneet edes sitä aikaa mitä tämä nykyinen hajoamaan suunniteltu paska tai sitten koko tuotteita ei valmistettu kun ei osattu.

Varmaan päästäisiin järkevään lopputulokseen siilä, että velvoitettaisiin tuotteiden valmistajat huolehtimaan myös kierrätyksestä ja tekemään se kunnolla sen sijan että esim. elektroniikkaromu puretaan vasaralla Intiassa tai Kiinassa penskojen toimesta.

Lauri kirjoitti...

Keittiökaapista löytyy ennen syntymääni hankittua DDR:n sähkögrilliä, sähkövatkainta yms. jotka toimivat moitteetta edelleen. Mihinkään Hitechiin siellä ei taidettu kyetä, mutta pääosin tuotteet kyllä toimi ja kesti, aivan eri luokkaa kuin tänäpäivänä. Sen verran suunnitelmatalouden periaatteita kannatan, että hallintoelimet asettaisivat kunnollisia pakotteita/kannustimia tuotteiden kestolle, päivitettävyydelle, korjattavuudelle ja kierrätettävyydelle. Markkinat hoitaa lopun.

Varmaan päästäisiin vielä järkevämpään lopputulokseen sillä, että velvoitettaisiin harhaanjohtajia uudistamaan rahajärjestelmän ikuista kasvua edellyttävät mekanismit. Dokumentista aisti Philipsin kaverin pitävän melko absurdina markkinoiden kannustinmekanismeja ja syklisen kulutuksen kestämättömyyttä, tuskin hänkään silti oivaltaa velkaponzin kausaalisuhdetta.

Anonymous kirjoitti...

Tässä suomenkielellä näkökulma ydinenergian tarpeettomuuteen.
Hieno artikkeli saasteettoman, ilmaisen energian tuottamisesta:

http://guns.connect.fi/innoplaza/energy/juttu/kvantti/index.html

Tarja Halonenkin tietää, että ydinvoima on kohta menneisyyttä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110258-tarja-halonen-%E2%80%9Dydinvoima-on-valiaikaista%E2%80%9D