tiistai 25. tammikuuta 2011

Damon Vrabelin kadonnut video

Rahauudistus on vuosisadan ihmisoikeuskysymys.


Debunking Money The Civil Rights Issue of the 21st Century
Uploaded by Proderivat. - Up-to-the minute news videos.

Lisää Damonin videoita

Lisäys: Damon Vrabel ilmoittaa lopettavansa aktivistitoimintansa.. koska se ei selvästikään hänen mukaansa johda mihinkään.
‎"It’s an illusion to think arguing about finance, economics, and markets will fix anything.

As the world goes through a necessary reset of the rules, we will experience significant upheaval. I recommend Chris Martenson’s material at http://www.chrismartenson.com/ to understand the exponential ruleset and to dialogue with an enlightened community taking steps to minimize the upheaval for their local communities. That is the only prudent option at this point."

TaSa: Tätä stressitestiä ei Suomikaan läpäise























Kuvan lähde: Taloussanomat

Ote artikkelista:

Liian vähän
pääomaa

Tilastokeskuksen mukaan kaikilla suomalaisilla talletuspankeilla oli vuoden 2000 lopussa kotimaassa ja ulkomailla yhteensä saatavia noin 130 miljardia euroa. Tuon verran pankit olivat myöntäneet asiakkailleen lainoja ja tehneet muunlaisia sijoituksia.

Luku on suuri, mutta se ei sinänsä kerro mitään pankkien tai Suomen riskeistä. Riskin arvioimiseen tarvitaan vertailulukuja.

Pankkien riskejä voidaan suhteuttaa lukuisin eri tavoin, joista tässä saatavien kokonaismäärä suhteutetaan pankkien oman pääoman kokonaismäärään.

Suomen talletuspankeilla oli vuoden 2000 lopussa omaa pääomaa, kuten osake- tai osuuspääomaa ja muita oman pääoman eriä, yhteensä seitsemän miljardia euroa.

Kun oman pääoman seitsemän miljardia euroa suhteutetaan kaikkien saatavien kokonaismäärään, saadaan omavaraisuuden suhdeluvuksi 5,5 prosenttia.

Tästä seuraa näiden testien ensimmäinen hylkäävä testitulos. Kymmenen prosentin vähimmäisvaatimuksen saavuttamiseksi olisi pankeilla pitänyt kymmenen vuotta sitten olla kaksin verroin enemmän omaa pääomaa.

Oma kommenttini: Miten pankkien pääoma on arvioitu? Onko seurattu ns "mark-to-market"-sääntöä vai ovatkohan ne "pääomat" yliarvostettuja, kuten yleensä ovat...?

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Alkuvuoden tilannekatsaus ja talousdemokratian eduskuntavaaliehdokkaat

Suomen Talousdemokratia ry pyrkii edelleen poliittiseksi puolueeksi. Kannattajakorttien kerääminen jatkuu näin ollen siis edelleen aktiivisesti. Kävin lauantaina 22.1 Tampereella tapaamassa talousdemokratiasta kiinnostuneita. Paikalla oli myös ryhmä Jyväskylästä asti.
Tampereelta tuli hieno korttisaalis - ja samalla pääsin jakamaan tyhjiä valmiiksi painettuja kortteja paikalla olijoille.

Valitettavasti allekirjoitettuja, toimistolle palautettuja kortteja on tällä erää, monien pettymykseksi, vähemmän kuin tuhat kpl.

Olen kuitenkin hyvin kiitollinen muutamalla kotisivujen tai blogin ylläpitäjälle siitä että ovat sitkeästi mainostaneet yhdistyksen puoluetavoitetta. Mainittakoon tässä erityisesti Hannu Yli-Karjanmaa , Aki Järvinen ja Tuomas Santakallio.

Suomen Talousdemokratia ry:n puolueaktivistit ovat joutuneet toteamaan että uuden oman puolueen saaminen mukaan ensi kevään eduskuntavaaleihin on varsin epätodennäköistä.
Tästä huolimatta kortteja kerätään päämääränä saada ne kaikki 5000 kpl edes ensi kesään mennessä. Näin varmistaisimme että kerätyt kortit eivät menisi hukkaan. Kortit on ehdottamasti saatava kerättyä vuodessa - ja varsinainen rynnäkkö alkoi heinäkuussa 2010.

Puolueaktivistien keskuudessa on kovasti mietitty vaihtoehtoa omalle puolueella. Mikäli omaa puoluetta ei ole miten sitten varmistaa että taousdemokratian aktivistit silti olisivat ehdolla eduskuntaan? Luonnollista yksiselitteistä hyvää vaihtoehtoa ei ole. Isoihin puolueisiin ei ole mitään asiaa - eikä muutenkaan mielenkiintoa. Markku Uusipaavalniemi edustaa tavallaan talousdemokratian ajatuksia Perussuomalaisissa mutta mikää muu ei seikka ei ainakaan minua persuissa houkuttele.

Vaihtoehdot ovat siis nähdäkseni: Itsenäisyyspuolue, Muutos 2011, Piraattipuolue, Vapauspuolue, Köyhien Asialla. Vasemmistoliitto voisi myös olla vaihehto koska vasemmistonuorien piirissä on talousdemokratian kannatusta.

Köyhien Asialla on, pelkään pahoin hyvin pian aktiivikautensa lopussa ja lähinnä espookeskeinen kristittyjen aktivistien ja lähinnä vaihtoehtopuolue Kristillisdemokraateille.
Köyhien Asialla puolueen puheenjohtaja ja jokunen aktiivi on osoittanut kiinnostusta talousdemokratiaa kohtaan.

Itsenäisyyspuolueen "Suomen EU-liittymisen perustuslain vastaisuuden- viesti on esitetty äänestäjille menestyksettä jo kolmessa eduskuntavaalissa. Ei lupaa kovin hyvää jatkoa ajatellen vaikka tiedän että IPU:sta löytyy myös jollei suoraa talousdemokratian kannatusta niin ainakin myönteistä suhtautusmista talousdemokratiaan.

Piraattipuolueessa on nuorta voimaa ja ensimmäisen näytön paikka eduskuntavaaleissa.
Vapaa tiedon jakaminen ja sanavapauden korostaminen puhuttelee minua. Lisäksi piraateilla ei ole minkäänlaista kunnon talousohjelmaa -paitsi talousdemokraateille sopiva myönteinen kanta perustuloon. Piraateissa itseäni huolestuttaa hieman heidän yhteistyönsä joidenkin liberaalikiihkoilijoiden kanssa. Uusliberalismi on ideologiana pääsyyllinen mitä finanssikriisiin ja nykyiseen lamaan ja velkakriisiin tulee. Emme siis todellakaan kaipaa mitään lisäliberalismia Suomeen. Piraattipuolueesta löytyy kuitenkin onneksi myös joitakin talousdemokratian kannattajia.

Muutos 2011 mielletään edelleen lähinnä mamu-vastaiseksi vaikka puolue onkin Jiri Kerosen johdolla nyt keskittynyt ajamaan niinkin populistista asiaa kuin ns "pakkoruotsia" vapaaehtoiseksi. Muutos tietysti ajaa paljon muutakin mm ns suoraa demokratiaa mikä periaatteessa on kannatettava ajatus. Muutoksen piirissä on myös talousdemokratian kannattajia.

Vapauspuolue on itselleni tällä erää lähinnä kysymysmerkki vaikka olenkin hieman tutustunut heidän ajatuksiinsa Facebookissa. Uusin tulokas.

Talousdemokratian yhdistys- ja puoluektivistit ovat jokainen tehneet omat ratkaisunsa puoluevalinnan suhteen. Ymmärtääkseni tilanne on tällä erää tämä:

Aki Järvinen
, Kuopiosta on Muutos 2011 ehdokkaana Pohjois-Savon vaalipiirissä.

Tuomas Santakallio
, Jyväskylästä on Piraattipuolueen ehdokkaana, Keski-Suomen vaalipiirissä

Olli Kingelin, Turusta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiirissä.

Jukka Rintala, Turusta, on Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Satakunnan vaalipiirissä.

Mira Kettunen, Helsingistä, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Patricia Broas, Espoosta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Alexander Torfayeh, Helsingistä, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Ja lopulta allekirjoittanut on myös päätynyt samaan ratkaisuun kuin useimmat muut eli:

Lars Österman, Porvoosta, on Piraattipuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

***

Listaa päivitetään sitä mukaan kun selviää onko Suomen Talousdemokratia ry:n jäseniä jossain jonkin puolueen eduskuntavaaliehdokkaina.

***

Muita ehdokkaita joiden tiedetään jossain määrin kannattavan talousdemokratiaa. Jollen itse ole voinut todeta tämän niin väitetyn TD-kannatuksen pitää yksiselitteisesti ilmetä ehdokkaan henkilökohtaisesta esittelystä tai ohjelmasta.

Markku Uusipaavalniemi, Helsinki, Perussuomalaisten ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä.

Riikka Söyring
, Heinävesi, Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Etelä-Savon vaalipiirissä.

Antti Pesonen
, Alajärvi, Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Vaasan vaalipiirissä.

Jouko Piho, Loviisa, Itsenäisyyspuolueen ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä.

Markku Papinniemi, Lappeenranta, Muutos 2011 ehdokkaana Kymen vaalipiirissä.

Outo video Iso-Britannian ylähuoneesta

Tämä ei ole vitsi vaan kaksi todellista videotallennetta Englannin ylähuoneesta. Miksi media vaikenee näistä todella oudoista ilmoituksista. Ja mikä ihmeen "Foundation X" ...?




Lisäys

perjantai 21. tammikuuta 2011

Climategate

Odotan edelleen hetkeä jolloin ensimmäinen poliittinen puolue Suomessa ottaa kantaa tähän asiaan.



Lisäys 23.1 2011

http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/8272195/2010-was-coldest-year-since-1986-says-Met-Office.html

Lisäys 27.1 2011


70 Trillion cubic feet of New Arctic Ice

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Irlannin keskuspankin toimista epäselvyyttä

Ville Iivarinen kirjoittaa Uusi Suomen puheenvuorossa:
Irlantilainen sanomalehti Independent on saanut selville, että Irlannin keskuspankki on luonut 51 miljardia euroa tyhjästä ja jakanut tämän rahan pankeilleen. Tällainen toiminta on käsittääkseni laitonta EU:ssa ja ainakin se on kaikkia yhteisvaluutta-alueen periaatteita vastaan, mutta Euroopan Keskuspankin lausunnon mukaan on ihan ok, että Irlanti painaa itse omia eurojaan, kunhan heille ilmoitetaan asiasta. 51 miljardin euron summa on n. 25% Irlannin BKT:sta ja maan keskuspankki on luonut tämän rahan ilman, että sitä olisi ensin lainattu EKP:sta ja ilman, että tätä rahaa vastaan on laadittu minkäänlaisia valtion velkakirjoja, kuten Suomi ja kaikki muut Euroopan Unionin valtiot tekevät, mikäli haluavat saada lisää rahaa talouteensa, joten tämä 51 miljardia euroa on väärennettyä rahaa sanan kaikissa merkityksissä.

Joku voisi sanoa tätä suurimmaksi skandaaliksi euron historiassa ja yhteisvaluutan kuoliniskuksi, mutta ainakin toistaiseksi ainakin Suomen media tuntuu vaikenevan asiasta. Mistähän tämä voisi johtua? Ehkä siinä voisi herätä vähän liian monen mielessä kysymys, että miksi me maksetaan kiltisti omaa velkaamme ja vielä Irlanninkin velkaa samaan aikaan kun Irlanti toimii näin? Ja jos tämä on EKP:n mielestä ihan ok kunhan heille ilmoitetaan, niin voisiko Suomen Pankki ilmoittaa heille maksaneensa tänään Suomen 76 miljardin euron valtionvelan? Näin helppoa se on: kirjoita 76 000 000 000 ja paina "enter".


Uusi Suomi väittää sitten näin:

Internetin blogeissa leviävä huhu Irlannin luvattomasti ”tyhjästä luomasta” 51 miljardista eurosta on väärinkäsitys, sanoo finanssi- ja pankkialan suomalainen asiantuntija Uudelle Suomelle.

Puheenvuoro-blogipalvelussakin puhuttanut huhu on lähtenyt liikkeelle Irlannin Independent-lehden lauantaisesta artikkelista. Independent kertoo Irlannin keskuspankin luoneen itse [”printing its own money”] 51 miljardia tukirahasta, jota se jakaa maan pankeille. Lehden mukaan Irlannin keskuspankki ei lainaa summaa Euroopan keskuspankilta.

Uuden Suomen haastattelema asiantuntija uskoo, että uutista on tulkittu väärin. Hänen mukaansa puhe oman rahan painamisesta tarkoittanee vain sitä, että EKP:n ja IMF:n myöntämä tukipaketti kanavoidaan käytännön tasolla Irlannin keskuspankin ja sen taseen kautta. Tästä lienee hänen mukaansa sovittu hätäapupaketin yksityiskohdissa.

Asiantuntijan mukaan ilman hätäapupakettiin kuuluvaa erikoislupaa olisi ”täysin mahdotonta”, että euromaan kansallinen keskuspankki tekisi itselleen rahaa omin luvin. Jos tällaisesta paljastuksesta olisi kyse, olisivat maailman talouslehdet tarttuneet juttuun heti – nyt asiasta on kirjoitettu vain Irlannin Independentissä ja blogeissa.

Euroopan keskuspankin edustaja toteaakin Independentille, että Irlannilla on lupa varojen ”luomiseen”, kunhan EKP tietää asiasta.

Uusi Suomi ei keskiviikkona tavoittanut Suomen Pankin edustajia kommentoimaan tapausta.

Irlannin Independent on huolissaan siitä, että yksityisille pankeille jaettava hätäapulaina merkitään maan keskuspankin tileihin ja kaatuu näin ollen veronmaksajien niskaan.

Uuden rahan luominen tyhjästä nostaisi inflaation riskiä euroalueella. Independent kertoo EKP-lähteisiin nojautuen, että Irlannissa nyt luotu rahasumma olisi liian pieni vaikuttaakseen euroalueeseen merkittävästi.

******

Tässä kolme lähdeartikkelia. Ota sitten tästä selvää..

http://www.thedailybell.com/1690/End-of-Euro-Ireland-Prints-Own-Notes.html


http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2011/01/ecb-allows-irish-central-bank-to.html


http://www.independent.ie/business/irish/central-bank-steps-up-its-cash-support-to-irish-banks-financed-by-institution-printing-own-money-2497212.html


***

Ruotsalainen analyytikko Carl Norberg toteaa:

Blir minst sagt förvånad över att ECB låter irländska centralbanken förfalska 51 miljarder euro

Irland centralbank förfalskade 51 miljarder euro ur luften. Beloppets värde backas inte upp av statsobligationer. Inte heller är det ett lån från ECB eller någon annan. Pengarna är falska i alla bemärkelser.

Fakta i detta är att centralbanken ökar sina kontantstöd till irländska banker som finansieras av att institutionen skriver ut egna pengar .

Irish Independent redovisar i går kväll att Central Bank of Ireland finansierar € 51 miljarder i ett nödlåneprogram genom att skriva ut sina egna pengar.

Nu kan man väl säga att vi befinner oss på målrakan.

Sama googlen huonona suomennoksena:

Liioittelematta olen yllättynyt, siitä että EKP antaa Irlannin keskuspankin luoda 51 miljardia euroa.

Irlannin keskuspankki on ns "väärentänyt" 51 miljardia euroa tyhjästä. Tämän rahan arvo ei tukeudu valtion obligaatioihin. Rahat eivät myöskään ole EKP: n tai jonkun muun lainaa. Rahaa on siis ns "väärennettyä".

Keskuspankki tukee Irlannin pankkejat rahoittamalla taloutta omalla rahalla.

Irlannin Independent raportoi eilen, että Irlannin keskuspankki on rahoittanut taloussa€ 51 miljardilla hätälainamenettelyn puitteessa, painamalla omaa rahaa.

Nyt voi sanoa, että olemme euron loppusuoralla.

*

Ruotsalainen Stefan Andersson vuorostaan toteaa FB:ssä:
Jag har varit förvånad att det inte varit mer uppståndelse över detta, visst ser det väl ut som något dramatiskt är på gång.
Suomeksi: Olen ollut hyvin yllättynyt siitä ettei tästä ole noussut enemmän kohua. Näyttää nimittäin siltä kuin jotain dramaattista olisi meneillään.

maanantai 17. tammikuuta 2011

Faragen eurokritiikki suomeksi tekstitettynä

Nyt jokainen pääsee ihmettelemään tätä Suomen mediassa vaiettua eurokritiikkiä.




Lähdesivu


  • Jos selaimesi oletuskieli ei ole suomi, tekstitys ei näy automaattisesti.

    Klikkaa (jossain videoikkunan volume-napin lähellä) CC-valikko esiin ja valitse tekstitys.

perjantai 14. tammikuuta 2011

Repost: Damon Vrabel ja Max Keiser

Osa 1.



Osa 2.




Osa 3



"THIS IS the humans rights issue of the 21st century..we are all in it together against the ruling elite class"

Suomen Talousdemokratia ry:n tiedottaja Ville Iivarinen kirjoittaa Facebookissa:
Kaikista rahan valheen paljastajista Damon Vrabel on ehkä oma suosikkini. Herra teki syksyn aikana "Debunking Money" videosarjaa, mutta on nyt jostain syystä poistanut kaikki jaksot. Vrabelin uusia tuotoksia odotellessa kannattaa ehdottomasta katsoa hänen edellinen vierailunsa Maxin ohjelmassa. Nämä kolme osaa ovat yhteensä 15 minuuttia, pyydän ja rukoilen teitä kaikkia: Katsokaa nämä!

Kolme kysymystä eduskunnalle ja äänestäjille

Kansanedustajien tulisi, nimensä mukaan edustaa Suomen kansaa. Kansanedustajien tulisi vaalia kansalaisten etuja ja tehdä päätöksiä jotka ovat kansalaisten etujen mukaisia. Luonnollisesti kansalaisia on monenlaisia, vauraitakin - mutta suuri enemmistö on silti alempaa keskiluokkaa ja toimeentulo- ja tulotasoltaan huomattavasti alle keskiarvon. Valtaosa äänestäjistä eivät näin ollen millään saa mitään etua esim pääomaverotuksen alhaisuudesta tai kotitalousvähennyksestä tai muusta Kokoomukselle tyypillisestä politiikasta. Kolme kysymystä eduskunnalle:

1. Valtionvelka on ennätystasolla. Velka on vuodessa kasvanut 15 mrd:lla eurolla. Onko Suomen velkaantuminen kansanlaisten etujen mukaista?

2. Suomalaisille annettiin kaikenlaisia lupauksia kun Suomi, pienenpienellä enemmistöllä saatiin ängettyä mukaan Euroopan Unioniin. Nämä lupaukset eivät ole pitäneet. Oliko tämä poliittisen vallan siirtäminen Suomesta Brysseliin kansalaisten etujen mukaista?

3. Uutiset kertovat myös että yritys- ja elinkeinoelämän lobbarit paraikaa, nyt tammikuussa 2011, tapailevat suurten puolueiden johtoa ja "kirjoittavat jo nyt tulevan, vaalien jälkeisen uuden hallituksen hallitusohjelmaa". Onko tämä lobbareiden, kohtuuton ennen kuulumaton vaikutusvalta kansalaisten etujen mukaista?


Velasta ja velkaantumisesta

Valtion ja muun julkisen vallan velkaantumisen hyväksyminen on poliittinen päätös. On laskettu että Suomen julkisen vallan velka lähestyy tasoa 85 miljardia. Vuoden aikana velka on kasvanut 15 miljardilla. Huomionarvoista on että tämä käytännössä tarkoittaa sitä että yhä kiihtyvä velkaantumistahti lähestyy kahta miljoonaa euroa tunnissa. [2 x 24t x 365pv ]
Korostan että tämä kaikki velkaantuminen on vapaaehtoista. Valtapuolueet ovat siis hyväksyneet velkaantumisen. Oppositiopuolueet ovat yhtä lailla hyväksyneet sen. Vai onko joku huomannut että jatkuvan velkaantumisen sijaan oltaisiin esitetty vaihtoehtoja?
Joku saattaa tietysti kuvitella että velkaantumiseen ei ole vaihtoehtoja. Valtiovarainministeri Katainen näyttää ainakin kuuluvan näihin - vaikka luulisi että nimenomaan valtiovarainministeriön tulisi selvittää kaikki rahoitusvaihtoehdot? Vaihtoehtoisia rahoitusmalleja nimittäin on mutta niiden oivaltaminen vaatii rahajärjestelmän todellista ymmärtämistä ja sopivaa annosta luovuutta. Vaihtoehtoisten rahoitusmallien esittäminen taas vaatii poliittista rohkeutta.
Talousdemokraattinen liike on esittänyt monenlaisia vaihtoehtoisia rahoitusmalleja joita käytettäessä julkinen valta ei enää velkaantuisi.


Euroopan Unionista

Kysyin toiseksi onko tämä vapaaehtoinen poliittisen vallan siirtäminen Suomesta Brysseliin ollut kansalaisten etujen mukaista? Väitän että ei ole ollut. Poliittisen vallan siirto Brysseliin on tehnyt järkevän taloudenpidon mahdottomaksi.
Talous- ja rahapoliittisen vallan siirtäminen EU-komissiolle ja Euroopan Keskuspankille on ollut vielä suurempi petos suomalaisia kohtaan. Tästä joutaisi aika moni poliittinen päättäjä oikeuden eteen.
On hienoa todeta että Tanskassa on edetty niin pitkälle että siellä ollaan, uutisten mukaan vaatimassa pääministeriä oikeuteen koska runnoi läpi ja hyväksytti Lissabonin-sopimuksen Tanskassa, ilman kansanäänestystä. Suomi voisi tässä asiassa hyvinkin seurata Tanskan mallia.
Kysyn vielä: Mikäli EU-komissio ja EKP estää Suomea toteuttamasta järkevää ja meille suomalaisille parasta talouspolitiikkaa, niin miksi yleensä olla mukana koko touhussa?
Lopputulos on se että tietystikään EU-komissio ja EKP eivät "hyväksisi" talousdemokraattisen liikkeen esittämät, Suomelle ja suomalaisille parhaimmat ratkaisumallit. Samalla voisi kysyä miksi eivät näitä hyväksyisi? Vastaus: siksi että kyseiset instituutiot näyttävät kulkevan kansainvälisten rahoitusalan lobbareiden kuljetushihnassa ja talousdemokratian ratkaisut eivät ole rahoitusalan etujen mukaista politiikkaa.



Lobbaustoiminnasta

Kolmas kysymys koski lobbareiden vaikutusvalta. Jotain mikä mielestäni on syvästi ristiriidassa kansanedustuslaitoksen periaatteiden kanssa. Erityisesti juuri rahoitusalan lobbaus. Valtiovarainministeri kertoi ylpeästi, toista vuotta sitten A-studion haastattelussa, että on usein yhteydessä Sampo Pankin Björn Wahlroosiin ja kuuntelee tämän neuvoja. Kysymys seuraa: Eikö tässä ole valtaisa eturistiriita? Miten kansalaisten edustajan ja maan suurimman rosvon edut voivat olla samansuuntaisia? Kenen etuja Katainen oikeasti ajaa?

Muun elinkeinoelämän lobbaustoiminnan kiihtyminen on myös varsin huolestuttava ilmiö. Vai eikö kukaan muu todellakaan ihmettele sitä miten elinkeinoelämän lobbaajat yleensä julkeavat julkisesti kerskailla sillä että ovat mukana kirjoittamassa tulevan uuden hallituksen ohjelmaa? Tässä on selvä osoitus siitä että joidenkin äänestäjien äänet ovat painavampia kuin toisten. Selväkielisesti: yksityinen talousvalta rahoittaa ja sanelee ehtoja poliittisille puolueille. Poliittiset puolueet ja näiden kansanedustajat ovat näennäisesti kansanedustajia vaikka ensisijaisesti edustavat puolueiden rahoittajia ja suurlobbareita.
Lobbaustoiminta ei edusta kansalaisten etuja vaan pienen eliittipiirin etuja. Samasta syystä rahoitus- ja elinkeinoelämän lobbaustoiminnan tavoitteet ovat pahasti ristiriidassa talousdemokratian esittämien talousratkaisujen kanssa.


Yhteenveto

Lopulta vastakkainasettelu on seuraava: kansalaisten etu vastaan pienen eliittipiirin etu.
Tämän pienen eliitin vaikutusvalta poliitiikassa ei ole missään suhteessa siihen suppeaan äänestäjämäärään jota tämä palvelee. Karkea olettamus on se että alle 1% äänestäjistä sanelee suurimman osan maamme valtapuolueiden politiikasta ja suuri enemmistö 99% ei tee asialle mitään vaikka heillä olisi valta muuttaa asioita.

Muutos tehdään tietysti äänestämällä vanhojen korruptoituneiden partojen tilalle uutta korruptoimatonta verta. Perussuomalaisten mahdollinen nousu ei välttämättä ole muutos oikeaan suuntaan. Oikea muutos sadaan äänestämällä uusia pienpuolueita.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Samassa Veneessä: Nykyinen raha- ja talousjärjestelmä




http://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/mr/html/calc.en.html

Tässä Akin videossa vilahtanut kohta Euroopan Keskuspankin varanto-ohjeista:

The American Dream - Amerikkalainen Unelma

Uusi linkki:



Traileri toimii myös edelleen :