perjantai 29. elokuuta 2008

Georgia: Joku sentään sanoo niin kuin asiat on

Suomen poliitikoiden ja korkeiden virkamiesten joukosta löytyi sittenkin muutama joka ei laula kokoomuksen USA-Nato-mielistelyn-lauluja. Eilisissä uutisissa olin jostain torikokouksesta kuulevani että Suomen Moskovansuurlähettiläs totesi että "Georgiahan tämän aloitti".

Ilokseni luin myös Esko Seppäsen meppisuvulla varsin asiapitoisen mielipiteen:

Suomalaisesta tiedonvälityksestä antaa oikean kuvan se Ylen mielipidetutkimus, jonka mukaan lähes 40 % suomalaisista sanoo Venäjän aloittaneen sotatoimet. Kuitenkin se, että Saakashvilin joukot hyökkäsivät (vastoin USA:n neuvoa, Helsingin Sanomat 19.8), on yhtä selvää kuin että Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen talvisodassa ja Suomi Hitlerin Saksan liittolaisena Neuvostoliittoon jatkosodassa. Saakashvilin kohtaloa ei kuitenkaan määrää tämä hävitty sota vaan hallinnon korruptoituneisuus. Georgian ongelma on, että oppositionkin johtajia leimaavat väärinkäytökset ja mätä moraali.

Suomella ei ole koskaan ollut ulkoministeriä, joka avoimesti sanoo (Suomen Kuvalehti 19.6): ”Olen vahvasti Amerikka-mielinen.” Sen, minkä USA:ssa taakseen jättää, edestään Venäjällä löytää. USA:n etäispäätteet (Nato-jäsenyyttä kannattavat Stubb, Ahtisaari) eivät kelpaa neutraaleiksi välittäjiksi USA:n ja Venäjän konflikteissa, kuten Kosovon ja Georgian kriiseissä.


Tuo kohta "vastoin USA:n neuvoja" tosin vähän tökkii. Uskon että Georgia hyökkäsi nimenomaan USA:n kehotuksesta ja USA:n armeijan tuella. Olivathan yhteiset sotaharjoitukset vasta loppuneet viikkoa aiemmin 31.7 - ja USA:n joukkoja oli paikalla ainakin edelleen neuvomassa mutta todennäköisimmin myös painamassa liipasimia ja laukaisimia.

Ai niin - yksi tarkennus. Kun tässä ja kaikissa aiemmissakin blogin kirjoituksissa moitin USA:ta niin en tarkoita kansaa enkä maata sinänsä - vaan tarkoitan VAIN sen nykyistä mätää sotakiihkoilevaa hallintoa. Eli aivan kuten Alex Jones totesi RT-haastattelussa (linkki) niin hän katsoo että USA:n hallinnon on kaapannut ns neokonservatiivien ryhmittymä. Tämän taustalla on "british bankers, zionist war mongers and the international military industrial complex". Minä itse olen suuri Amerikka-ystävä - olen ollut siellä 25 kertaa ja viettänyt siellä yhteensä lähes vuoden lukuisten reissujeni myötä - tosin vuosina1980-1995. Mutta siis - aivan kuten Alex Jones - katson että maan hallinto tavallaan on kaapattu - vaikka moni sitä ei tajua.

Ehkä avaimet tämän tajuamiseen löytyy sanoissa CFR, Skull & Bones, Diebold, Federal Reserve, dual-citizenship...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Georgiahan tämän aloitti"
Myös Tarja Halonen antoi uutisissa saman lausunnon.

Anonyymi kirjoitti...

Yle uutisoi tänään:
"Lehti: Etyj-tarkkailijoilta syytöksiä Georgialle".

Uutisen sisältö:
"Lehden mukaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön saamat tiedot esittävät Georgian johdon tehneen "massiivisen virheliikkeen", joka johti kriisin puhkeamiseen.

Spiegelin tietojen mukaan sotilastarkkailijat raportoivat Georgian valmistelleen perustellisesti sotilaallista iskua Etelä-Ossetiaan. Georgian hyökkäyksen todetaan alkaneen ennen venäläisjoukkojen siirtymistä Etelä-Ossetian puolelle.

Spiegelin mukaan tarkkailijoiden raporteissa viitataan myös mahdollisiin georgialaisten tekemiin sotarikoksiin, kun georgialaisjoukkojen käskettiin hyökätä öiseen aikaan eteläossetialaisia siviilejä vastaan." http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id100172.html

Jotain piristystä Suomen propagandalle alttiille tiedonvälitysrintamalle. Hesari on yhä hiljaa konfliktin todellisista syistä ja suurin osa kansasta uskoo Venäjän aloittaneen sen.