torstai 14. elokuuta 2008

Chossudovsky: USA ja Nato koordinoi Georgian hyökkäyksia
Yöllä 7. elokuuta Georgian presidentti Saakashvili määräsi sotavoimat laajaan hyökkäykseen Etelä-Ossetian Tskhinvalin kaupunkia kohtaan. Hyökkäys ajoitettiin samanaikaiseksi Pekingin olympialaisten avajaisjuhlan kanssa.

Georgian ilmahyökkäykset suunnattiin pääasiallisesti siviilikohteita kuten hallitusrakennelmia, sairaaloita ja yliopistoja kohti. Etelä-Ossetian tasavallan pääkaupunki Tskhinvali tuhottiin.

Useiden eri lähteiden mukaan hyökkäyksessä kuoli yli 1500 ihmistä - pääosa siviiliä. Uutistoimisto AP elokuun 9. päivä : " Lento- ja tykistöpommistuksien johdosta kaupunki on ilman sähköä, kaasua, vettä ja ruokatoimituksia. Kauhistuneet siviilit ryömivät kellarihuoneiden suojasta kaduille hakemaan apua tulituksen heikentyessä. Raporttien mukaan n 34.000 ihmistä on jo täaaä vaiheessa paennut Venäjän puolelle."

Tämän sotilaallisen operaation seurakset tulee analysoida tarkasti. Sillä voi olla hyvin laajakantaisia seuraamuksia.

Georgia on sekä Yhdysvaltojen että Naton sotilastukikohta. Se sijaitsee aivan Venäjän Federaation vieressä ja on sopivalla etäisyydellä Lähi-Idän mahdollisten sotatoimialueiden kannalta. Etelä-Ossetia sijaitsee myös keskellä strategisia öljy- ja kaasuputkistoa.

Georgia ei toimisi sotilaallisesti ilman Washingtonin nimeomaista lupaa ja kehoitusta. Georgian päämies on USA:n asiamies ja koko Georgia itse asiassa Yhdysvaltojen protektoraatti.

Kuka on Georgian sotatoimien pääarkkitehti? Mitkä intressit löytyvät taustalta ? Entä mikä on koko tämän sotilaallisen operaation tarkoitus ?

Todisteita löytyy sille että hyökkäyksiä koordinoitiin ja toteutettiin USA:n ja Naton avustuksella.

Lue loput englanniksi Michael Chossudovskin artikkelista.


Lue käännös ruotsiksi Leif Erlingssonin blogista.

Lopuksi: huomaa miten tämän konfliktin tosiasiat on painettu villasella täällä Suomessa. Täällä on keskitytty moittimaan Venäjää.

Tässä Mike Whitneyn artikkeli
jonka mukaan Washingtonin verisiä sormenjälkiä löytyy kaikkialta tässä Georgian hyökkäyksessä.

Washington's bloody fingerprints are all over the invasion of South Ossetia. Georgia President Mikhail Saakashvili would never dream of launching a massive military attack unless he got explicit orders from his bosses at 1600 Pennsylvania Ave. After all, Saakashvili owes his entire political career to American power-brokers and US intelligence agencies. If he disobeyed them, he'd be gone in a fortnight. Besides an operation like this takes months of planning and logistical support; especially if it's perfectly timed to coincide with the beginning of the Olympic games. (another petty neocon touch) That means Pentagon planners must have been working hand in hand with Georgian generals for months in advance. Nothing was left to chance.

Tässä viimeisimmät puolueettomat artikkelit tapahtumista.

3 kommenttia:

Lars Osterman kirjoitti...

Sain kaksi asiatonta kommenttia jotka päätin olla julkaisematta. Kirjoittaja epäili ettei todisteita olisikaan sille että USA ja Nato olisi koordinoineet Georgian hyökkäystä. Itse pidän Chossudovskyä täysin luotettavana. Jos hän sanoo että todisteita löytyy niin pidän sen varmana.

Anonyymi kirjoitti...

San fransiscossa asuva tyttö ollut sodan keskellä ja pääsi nyt TVeseen, sanoi yllättäviä asioita.

http://ru.youtube.com/watch?v=H8XI2Chc6uQ

Georgialaiset ovat myös avanneet tulen toimittajia kohti:

http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=37014&k_A=haberturk

Tässä myös, vaikkakin alussa venäläiset vangitsevat miestä jolla oli ase autossa. Fox väittää toisin:

http://ru.youtube.com/watch?v=H8FajNEaxwc

...

Laitoin nämä myös Iltalehden keskusteluun ja ne hävisivät maagisesti..

Anonyymi kirjoitti...

Video toimittajan saamasta vammasta georgiassa näyttäisi SELVÄSTI olevan väärennetty kuva. Katsokaa tarkkaan.

http://uk.youtube.com/watch?v=TB_mwl9Uoaw

CAREFULLY watch her left arm.
Time index:
24secs ..... no blood
36secs ..... a smear of blood but no wound
54secs ..... bandage slips off, NO blood No wound <- SO COOL!