keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Annathan äänesi jos asut Uudellamaalla



















Talousdemokraattinen liike osoittaa että julkistalouden velkaantuminen on silkkaa politiikkaa - eli joidenkin päättävien tahojen tietoinen vaihtoehto.

Talousdemokratian uudistusohjelman myötä me suomalaiset pääsemme eroon valtionvelasta, kuntien velasta ja pääsemme vihdoin elämään niin kuin alun perin oli tarkoitus - rennommin, ilman "talouskasvun pakkoa" ja valtavaa kohtuutonta ja turhaa tulonsiirtoa yksityistahojen omistamalle rahoitusalalle.
Uuden kauden myötä meillä on varaa toteuttaa kaikki sellaiset hankkeet joihin on olemassa todelliset resurssit: työvoimaa, rakennustarvikkeita, koneita, kalustoa ja raaka-aineita.

Jatkossa kaikki väitteet "rahanpuutteesta" voidaan osoittaa olevan valheita. Inflaatiota ei tule syntymään koska kaikki mahdollinen ylimääräinen raha voidaan aina imuroida pois verotuksella.

Suomen kansan riistäminen velalla, korolla ja veroilla loppuu kun talousdemokratia pääsee valtaan. Jälkipolvet tulevat ihmettelemään ja pudistelemaan päätään kun aikanaan pohdiskelevat miten suomalaiset päättäjät tyhmyyttään ja sinisilmäisyyttään sallivat finanssikapitalismin riistotalouden jatkua ja jatkua...ja jatkua - tekemättä asialle mitään.

Tiedän että olen oikealla asialla kun katson sitä valtavaa määrää postia jonka olen saanut suomalaisilta kautta koko maan - niin etelärannikolta kuin pohjoisen tuntureilta. Kuva alla on alkusyksyltä 2010 ja näyttää vain pienen osa saadusta postista.

Tänään minulla on kasassa reilut tuhat kannattajakorttia kuorineen henkilökohtaisine kiitosviesteineen päivineen.























On hieno tunne tietää että olen saanut olla mukana tässä tärkeässä muutosvaiheessa.

Kiitos kaikille kannattajille. Projekti jatkuu vaaleista riippumatta ja tähtäämme edelleen siihen että saisimme puolueen rekisteriin mahdollisimman pian.

Päivitys 8.4

Tässä hieman lisävalaistusta talousdemokratia-liikkeen ratkaisuista Suomen talousongelmiin.
Tekstin on kirjoittanut Aki Järvinen Kuopiosta joka on Muutos 2011-puolueen listoilla. Voin kuitenkin vakuuttaa että näitä samoja teemoja ajaa JOKAINEN Suomen Talousdemokratia ry:n jäsen joka on ehdollaeduskuntavaaleissa. Suurin osa on Piraattien listoilla Uudellamaalla tai Varsinais-Suomessa. Eli tässä ote Akin tekstistä - lue loput täältä.

JULKISET KUNTA/VALTIOPANKIT PELASTAMAAN JULKINEN RAHOITUS

Nykyisessä rahajärjestelmässä raha syntyy tyhjästä pankkihenkilön näppäillessä lainan tietokoneella lainanottajan tilille. Laina maksetaan takaisin vuosien saatossa työllä – tai valtioiden ja kuntien tapauksessa verottamalla kansalaisia. Vuonna 2011 Suomen valtio maksaa “tietokonenäppäilystä” kansainvälisille pankeille pelkkinä korkomenoina 2 Mrd €:a.

Miksi valtio tai kunnat eivät ota itselleen rahan liikkeellelaskuoikeutta? Lait jo nykyisellään sallisivat julkiset pankit. Nykyisessä järjestelmässähän valtio, kunnat ja veronmaksajat ovat pelkkiä lypsylehmiä liikepankeille. Tilanne kaipaa muutosta!

Julkisten pankkien tarkoitus ei ole poistaa liikepankkeja – itse asiassa julkisen rahoituksen ulkopuolelle jää paljon sellaista, joiden rahoitus pitääkin hoitaa liikepankkien kautta. Julkiset pankit tarkoittavat kuitenkin sitä, että jatkossa liikepankkeja ei pelastettaisi missään tilanteessa.


(....)


Tässä vielä ote lopusta:


Töitä riittää aina – mutta jos rahaa ei ole, niin palkkaa on vaikea maksaa. Jokaisen pitäisikin ymmärtää, että ensin tulee raha ja vasta sitten työ. Jos palkanmaksajalla ei ole rahaa, niin mistä rahaa saa? Lainaamalla pankista. Näin ollen “työllä taloudelliseen nousuun” –vaalilause on jo lähtökohdiltaan toimimaton ja väärä. Rahan syntymekanismiin on puututtava!

Tietenkään julkiset pankit eivät ole kaiken pelastajia – mutta ne varmistaisivat yhteiskunnan perusrakenteiden toiminnan aina. Terveyden- ja vanhusten huolto, koulutus, poliisi, palokunnat, armeija, julkiset rakennusprojektit, taloudellisen tilanteen niin vaatiessa työllistäminen ja peruspalkka – ovat kaikki mahdollisia ilman julkista velkaantumista ja “säästöjä” tai leikkauksia. Julkisten pankkien valvonta on tietenkin oltava aukotonta – ja Muutos 2011 –puolueen ajama suora demokratia sopii siihen kuin nenä päähän.


Päivitys 12.4 Tässä Kuopion Aki Järvinen. Olemme samaa mieltä asioista




Päivitys 14.4 Tässä hyvin perustellut syyt miksi minä myös vastustan kaikkea Natoon liittyvää tekopyhyyttä. Suomella ei ole mitään asiaa moiseen rosvojoukkoon.



Öljyn kaappaamisen ohella länsivallat ovat järjestäneet Libyalle uuden keskuspankin - minksi? Ellen Brown kertoo artikkelissaan miksi:

http://truthout.org/libya-all-about-oil-or-all-about-banking/1302678000

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti minulla on vain yksi ääni enkä asu Uudellamaalla...
mutta lohtuna voin sanoa, että antaisin ääneni kyllä miehelle, joka haluaa korjausta ihmiskunnan tällä hetkellä suurimpaan epäkohtaan, epäkohtien äitiin, josta kaikki muu törky sitten ammentaa elintilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Ketä talousdemokraatteja on ehdolla Pirkanmaan vaalipiirissä?

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Antaisin ääneni, mutta asun Vaasan vaalipiirissä.Suosittelisitko ehdokkaan sieltä?

Lars Osterman kirjoitti...

jaa-a..valitettavasti en osaa sanoa kuka sielläpäin olisi talousdemokratian kannalla.

Hilda K. kirjoitti...

Kiinnostavaa keskustelua Zeitgeist-ilmiöstä, Ajan henki -videosta, ja muustakin, täällä:

http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68917-eliitin-palvelijoiden-zeitgeist-naivistien-sietamaton-keveys

Jaan blogistien Mirjaleena Isoaho ja Lars Österman epäilevät ajatukset Zeitgeist-ilmiön suhteen.
Olin kriittinen jo ensimmäisen Z-geist -videon ilmestyttyä ja keulahahmon haastattelun katsottuani.

Ajan henki -elokuvan tekijät ovat varmasti hyvällä ja vilpittömällä asialla. Ja, Z-geist -liikkeen kannattajat ovat taatusti puhdassydämisiä. Siitä ei ole kyse.

Pitkäaikainen ajan hengen tarkkailija ei vain voi välttyä ajatukselta, että jälleen yhden sukupolven herkimpiä ohjaillaan establishmentille vaarattomiin harrastuksiin.

Talousdemokratiasta Ajan henki -video ei välitä kuvaa sellaisena kuin olen sitä opiskellut parin vuoden ajan eri lähteistä, muun muassa tältä blogilta.

Lars Osterman kirjoitti...

"Talousdemokratiasta Ajan henki -video ei välitä kuvaa sellaisena kuin olen sitä opiskellut parin vuoden ajan eri lähteistä, muun muassa tältä blogilta."

Varmaan ihan totta koska MINÄ en ole ollut millään lailla mukana sen tekemisessä. Zeitgeist-liike ja yhdistyksen Ville IIvarinen on sen toteuttaneet. Ville siis omin päin ja sanaakaan koko asiasta mainitsematta minulle päättänyt muokata talousdemokratiaa sellaiseksi kuin se elokuvan kautta välittyy,

En ole vielä itse katsonut koko elokuvaa joten en tarkalleen tiedä mitä eroja mahtanet tarkoittaa.


Voisit ehkä valottaa asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten voit Lars sanoa, että Ville olisi muokannut tuota käsitettä, jos et ole filmiä edes itse nähnyt? Eihän hän ole kuin kommentoimassa tuossa kyseisessä pätkässä asioita.

Lars Osterman kirjoitti...

Eli tämä pitää vääntää rautalangasta:

Mikäli Hilda K. blogia kaksi vuotta seuranneena kokee Ajan Hengen esittävän talousdemokratian eri tavalla kuin mitä itse olen sen esittänyt niin ainoa selitys kai on silloin se että Ville on esittänyt hieman muokatun version.

Katson kyllä sen videon kun ehdin. Monista poiketen käyn töissä. Lisäksi on paljon muitakin velvoitteita.

Yksi syy miksi en ole nähnyt mitään kiirettä katsoa se on se että taidan tietää kaikki nuo Ajan Hengen esittämät asiat jo mutenkin ennestään. En siis usko että siellä olisi itselleni mitään uutta.

Lisäksi oleellisen kertomiseen tuskin tarvitaan kaksi tuntia 40 minuuuttia ..

Hilda K. kirjoitti...

Ajan henki -video ei selvästikään kertonut ensisijaisesti talousdemokratiasta.

Talousdemokratia kyllä mainittiin, mutta niin suuren tietomäärän keskellä, että sen painoarvo ykkösasiana, kaikkein olennaisimpana muutosseikkana yhteiskunnan hyvinvointia ajatellen, saattoi monelta jäädä hämäräksi.

Katsoin videon Helsingin Sosiaalifoorumissa jolloin lähes tunnin pituinen loppuosa vielä puuttui.
Kun netistä sitten näin koko pätkän, oli selvää, että editointi oli tehty kiireessä.

Jäi käsitys, että tekijät olivat oikeaoppisesti dokumentoineet td:n perusteet, mutta menivät, kaikella kunnioituksella, lapioimaan päälle kaikenlaista muuta tärkeää niin paksun kerroksen, ettei td-asiaa enää erottanut seasta.

Mietin, millä tavoin kokevat videon täysin td:tä tuntemattomat?
Jääkö heille olennainen talousdemokratiasta mieleen katsomiskokemuksen jälkeen?
Vai, hämärtyikö kokonaisuus niin, että videon tärkeistä teemoista jokainen kärsi, kun painoarvoltaan kovin erilaisia asioita yhdistettiin pitkäksi tarinaksi?

Olisiko ideaa tehdä Venus-projektista ja Zeitgeistista aivan oma video entusiasteille?

Lars Osterman kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Jokainen aikuinen, joka on vähänkään asioihin perehtynyt tajuaa, että M15 tai TD ei liitty Zeitgeistiin. Samoin kuin ei Patomäki, Heikkilä, Paloheimo jne. Kun tilanne tästä pahentuu on JOKAINEN meistä yhtä kusessa ellei jotain radikaalia tapahdu. Kaikki on tästä luultavasti samaa mieltä. Olen vahvasti TD:n kannalla, mutta tälläiset kommentit hämmästyttävät.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Tuli tuossa pyöräillessä mieleen, että taisi tulla sanamuotovirhe.
"mitenkään mallianne väheksymättä" pitäisi olla väheksyen... :)

-Timo

Köpä kirjoitti...

Akilta taas upeaa puhetta, vahinko vain etten pysty häntä äänestämään. Käsittääkseni Etelä-Savossa lienee TD:n kannalla ehdokkaista vain Riikka Söyring?

Lars Osterman kirjoitti...

Aki on hyvä !

lautturi kirjoitti...

Kiitos, kiitos - vaikka aika rivimiehenä itseäni pidänkin. Ainut merkittävä ero toisiin on oma aika tutkia näitä asioita. Olen joskus miettinytkin, että minun kohdalla koko valtakunnan äänestyspiiri ehkä auttaisi - nettikasvo ja silleen.

Sunnuntaina ihmetellään sitten mitä tapahtui (ó_ò) tai (^_^)

Hilda K. kirjoitti...

Asia, josta olen iloinen, on, että talousdemokratia on jo saanut jalansijaa eduskuntavaaliehdokkaissa ja äänestäjissä yli puoluerajojen.
Suomessa on yhä useampia, jotka alkavat olla perillä rahan valheesta.

Oivallus ei välttämättä tapahdu jokaiselle yhtäkkiä, mutta maallikon kokemuksena on, ettei td:n ideaa kovin helposti kykene unohtamaan, jos sen on kerran ymmärtänyt.

Historia kertoo, miten monilla tavoilla rahan valhe ja pankkikartellin erioikeudet on betonoitu yhteiskuntaan. Yliopisto-opetus, oppikirjat, kouluopetus, media...
Valheellinen käsitys pankeista, koron olemuksesta ja rahan luomisesta on pinttynyt normikansalaisen maailmankuvan olennaiseksi osaksi. Ihmiset ovat tilassa, jossa he eivät tiedä ei-tietävänsä.

Silti, on lohdullista havaita, ettei totuus pala tulessakaan. Totuudellisuuteen pyrkivällä tiedolla on luontaista kantovoimaa.

Näin perustelee asiaa vaalimökillä, omin sanoin, sosionomi ja perheenäiti, joka on ehdokkaana Helsingissä:

http://kirsipihlaja.vas.fi/2011/04/13/miksi-sanomme-pankkituelle-ei

Unknown kirjoitti...

Kun nyt Lars pyydät reilusti anteeksi että menit arvostelemaan Ville Iivarisen tekemisiä ennen elokuvan näkemistä niin kunnioitus sinua kohtaan säilyy.
Ihan vaan sivuhuomiona, Ajan Henki dokumentti on nostanut äänestysprosenttiasi reilusti.

Lars Osterman kirjoitti...

jassoo. Jospa lukisit nuo kommentit uudelleen niin sinullekin ne tosiasiat selviää.

Blogin ahkera kommentoija Hilda K oli se joka katsoi ettei Ajan Henki-videon talousdemokratia-osio ihan vastaa sitä mitä aikaisemmin on esitetty. Kerroin tämän ja kysyin onko mahdollisesti näin?

Minä en itse väittänyt mitään koska en ole vielä koko videota edes katsonut.

Lars Osterman kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.