maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ei tainnut talousdemokratia vakuuttaa

Vaalien tulos on selvinnyt. Eikä mennyt kovin hyvin. Hallituksen huippuäänet:

Talousdemokraateista eniten sai julkisuudessa paljon ollut - Ville Iivarinen 154 ääntä
Allekirjoittanut joka on kirjoittanut tätä blogia vuodesta 2007 sai 113 ääntä

Huomionarvoista on ettei edes Markku Uusipaavalniemi mennyt läpi.
Radio-Rock haastattelut ja suositut youtube-videohaastattelut eivät siis takaa mitään.

Rahanvihaajista eli Zeittareista, Jani Laasonen sai 207 ääntä.

Itsenäisyyskään ei vetänyt vaaleissa. IPU:n puheenjohtaja, Antti Pesoselle 277 ääntä.

Uusi Suomen puheenvuorot eivät antaneet nostetta Riikka Söyringille , 80 ääntä - eikä Mirjaleena Isoaholle, 127 ääntä.

Päivitetään myöhemmin.

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi.

Onhan silti mahdollista herätellä keskustelua aiheesta edelleenkin.

Köpä kirjoitti...

Hyvä, näin meni. Porukat tulevat huomaamaan lähivuosina, ettei pelkällä maahanmuuttokritiikillä todellisia ongelmia ratkota. Silmät avautuvat ja pankkien petos ymmärretään yhä laajemmissa kansalaispiireissä.

Ari Koskinen kirjoitti...

Vika ei ehkä ollut teissä ehdokkaissa ja asiassa jota ajoitte. Äänestäjät vain pelkäsivä että ääni teille menisi hukkaan. (puolue ei saisi tarpeeksi ääniä) Kaikki asioista jotain tietävät pitivät nyt näiden takauksien ja lainojen myötämisiä niin vaarallisina asioina että keskusta ja kokoomus oli pakko saada "kuriin" Sdp ja perussuomalaiset lupasivat kaataa nykymalliset vakauspaketit. Monet äänestivät nyt heitä juuri tämän takia. Minä tein myös näin. Jos uhkat olisivat olleet pienemmät olisin äänestänyt henkilöä "omieni" listoilta, mutta nyt riski ääneni hukkaan menemiseen oli liian suuri.
Anteeksi.

Jos elämäntilanteesi antaa myöden jatka ihmeessä työtäsi paremman huomisen puolesta. Arvostan sitä suuresti. Muista kuitenkin lähimmäisiäsi ja itseäsi. Pidä huoli, että nekin saavat aikaasi ja huomiotasi.
Aloitit tämän "taistelun" mutta en pelkää, että se päättyisi vaikka vetäytyisitkin sen terävimmästä kärjestä.(Toivon että jatkaisit, mutta vaatia en sitä kehtaa.)
Iso kiitos ja kaikkea hyvää elämääsi

T:Ari Koskinen

Anonyymi kirjoitti...

ei muuta kuin etiäpäin..kyllä se sana leviää pikkuhiljaa...ja hiljaa hyvä tulee..larsille zemppiä!

lautturi kirjoitti...

Ei kannata masentua, vaalit olivat kuitenkin oiva kanava viedä asiaa eteenpäin. Luulen, ettei monikaan ennen vaaleja ole TD-asiasta paljoa tiennyt - ehkä nyt useampi ja vähän enemmän. Virus leviää, kyllä.

...niin, ja minä sain 195 iäntä (sawolaisittain (^_^)

Anonyymi kirjoitti...

Ei asia ole mihinkään kadonnut. Toivottavasti asian ajajat eivät katoa. Pitää muistaa vertaus sinapin siemenestä, se on pieni mutta se on kylvetty.
Neljä vuotta on lyhyt aika ja se on jo alkanut.

Hilda K. kirjoitti...

Varmaankin näissä vaaleissa äänestäjät vielä vierastivat vakiintuneiden puolueiden ulkopuolelta tulevia ehdokkaita, vaikka he puhuivat asiaa.

Saa nähdä, tuleeko 3%:n koko maata kattava äänikynnys ja vaaliliitot kieltävä laki todella voimaan ensi vaaleissa.
Kuinka ahtaalle kansalaiset voidaan ajaa ennen kuin sietokyky loppuu?

Kun sosiaalimenojen leikkaukset alkavat purra, ihmisten vastaanottokyky paranee.
Nyt, jos koskaan, on otollista jatkaa sitkeästi talousdemokratiasta kirjoittamista.

Vaalienjälkeinen kuherruskuukausi päättyy nopeasti.
Pettyneille kok-pers-kesk -äänestäjille on hyvä olla tarjolla tietoa, joka sisältää todellisen ratkaisun.
Olen varma, että otollista maaperää riittää.

Anonyymi kirjoitti...

On tietysti ikävää, että valtapuolueet joihin nyt lukeutuvat PerSuomalaisetkin, eivät suostu tajuamaan ettei kasvuajattelu voi toimia jatkossa.
Minusta vaan alkaa tuntua, ettei ole muuta tietä ihmiskunnalla kuin kantapään tie. Kurjistumista se tietää mutta siitä nousu onkin sitten eri asia. Onko se enää mahdollista kun nyt kaikki merkit viittavaat siihen, että kasvun hinnalla planeetta ajetaan asuinkelvottomaksi.
Mistä ne nousijat sitten enää tulevat tai ennenkaikkea miten he elävät?
Pakko alkaa uskoa viisaampia: muutama sukupolvi vielä ja sitten on ihmiskunnan peli pelattu. Jos nyt HETI alettaisiin työstää muutosta niin se olisi vielä mahdollinen mutta kun toimintamalli on 'mulle vielä enemmän kuin ennen' niin ei siitä voi raidetta vaihtaa ihan noin vain.
Uusi sukupolvikin tuntuu kasvavan tähän 'winner takes all' ja 'luusereille ei mitään' ajatteluun joten odotan jatkossa vain entistä suurempaa maailman polarisoitumista ja ekologisia katastrofeja.
Loppujen lopuksi järkeviä ja hyvyyden ohjaamia ihmisiä on aika vähän. Mitäpä he voivat pahojen ja tyhmien massoille.
Nitzscheä siteeraten: kun ei ole kaloja niin kukaan ei hyväänkään koukkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Talousdemokratia vakuuttaa, sisältö on ollut mielenkiintoista luettavaa

Valitettavasti totuus ei yksin riittänyt, tavalliset ihmiset eivät ymmärrä tätä laajemmin vielä, kun eivät päättäjätkään tajua.

Suomessa vaan on liian paljon pienpuolueita, joille kaikille syntyy sama äänikynnysongelma. Jos yhdistyisitte, olisiko vaikutus enemmän kuin osiensa summa?

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muistaa vielä, että toivoa on. Esim. Uusis voisi päästä ministeriksi (jopa valtiovarainministeriksi!). Persujen läpimenneissä ei juuri ministeriainesta ole, joten voi hyvinkin olla että Soini nappaa Uusiksen johonkin pestiin kun hänellä kokemusta kansanedustajahommista jo on.

lautturi kirjoitti...

Olisihan tuo aika tempaus jos Uusis pääsisi eduskunnan ulkopuolelta mukaan hallitukseen - realistina en kyllä usko tippaakaan, kaveri on saanut niin rankasti flak'ia Käteisen isänniltä...

Kaunis ajatus kyllä.

Hilda K. kirjoitti...

Tulkoon nyt vielä sanotuksi, kun joku otti Nietzschenkin esiin, että suuria linjauksia pelkäämätön, korkeita tavoitteita itselleen asettava kirjoittaja voi tekstillään ja ajatuksillaan pelastaa päivän jos toisenkin tässä tuhoa kohti luisuvassa maailmassa.

Olemme menossa pohjaa kohti, mutta matkantekoa valaisee aika ajoin laadukas seura. On jopa kiinnostavaa katsoa, missä tuhon vaiheessa milloinkin mennään.

Eikö tämä ollut tavallaan Yrjö Kallisenkin idea?
Suureen pimeyteen ja toivottomuuteen on mahdollista tuoda kirkas säde.
Luen juuri Teuvo Raskun kirjaa Kallisesta, jonka lapsuutta varjosti perhetragedia.
Asiaan liittyi, kuinkas muuten, taloudellinen katastrofi. Perhe yhtäkkiä menetti kotinsa, kun lempeä isä oli taannut velan.
Ainoa omaisuus, äidin perintönä saama kotitalo jouduttiin antamaan pois.
Äiti ei toipunut siitä koskaan. Hän ei puhunut isälle sen koommin vaikka yhteiselämä jatkui.
Yrjö-poika kärsi kodin ilmapiiristä ja herkistyi havaitsemaan epätoivoa ja epäoikeudenmukaisuutta ympärillään. Niihin hän pyrki vaikuttamaan. Ja usein onnistui.

Tekee mieli uskoa, että sanat ja tieto voivat muuttaa ihmistä ja maailmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jatketaan spekulointia.
Jospa Lasse olisikin kimppaantunut Persujen kanssa niin olisikohan hän mennyt läpi? Mene ja tiedä.
Siinä olisikin sitten ollut hyvä mies valtiovarainministeriksi. Uusis olisi sitä myös mutta kaikki on nyt Soinista kiinni sen suhteen.
Minusta oli häpeällistä ettei niin viisasta miestä valittu eduskuntaan ja se kyllä kertoo missä mennään: totuuttaa jopa paetaan.
Mitään hyvää ei siis kannata odottaa, kurjistuminen ja maan velkaannuttaminen jatkuu ja kuten Hilda K hyvin kuvailee niin maatamme odottaa Kallisen perheen kohtalo: maa on pian velkojensa panttina ja alkaa lopunkin omaisuuden realisointi.
Mutta mehän olemme vain pisara meressä kun Muurikatu rakentaa AAS-imperiumiaan (anglo-amerikkalais-sionistista) jossa ns. 'hell's angelsit' (pyramidin valvova silmä) ovat Wallstreetin (muurikadun) tunteettomia psyko- ja sosiopaatteja. Heitä maailman ja vielä vähemmän yksityisten ihmisten kohtalot kiinnostavat.
Vaikea on nähdä m,uuta kuin syvä ja pimeä kuilu ihmiskunnan edessä. Vaikka olisi hyväkin syötti koukussa muttei ole kaloja liikkeellä, niin saalista ei tule, kuten Nietzsche jo tiesi.
P.s. kannattaa lukea GlobalResearch sivuja. Sieltä saa pathaat tiedot miten maailma makaa ja kuinka meitä huijataan.

Anonyymi kirjoitti...

Uusiksen tippuminen oli kyllä koko vaalien ehdottomasti suurin pettymys. Tuntuu kyllä epätoivoiselta saada mitään muutosta tuhanteen vuoteen. Loppukin näkyvyys peittyy vasurien ja zeitgeist porukan hörhöilyyn.

-escobar

Lars Osterman kirjoitti...

Kiva että kerrankin tulee kommentteja. Kiitos niistä. Niistäkin saa voimaa epäuskon hetkellä. Uskokaa pois.

Kuvitelkaa että tämä samanlainen pähkähullu ja tarpeeton velkaantuminen ja tulonsiirto ulkomaiselle plutokratialle jatkuisi seuraavat 15 vuotta eikä mitkään vaalit muuttaisi mitään...

Siinä tilanteessa saattaa herätä sellainen pienenpieni ymmärrys niitä kohtaan jotka kokevat totaalista turhautumista eivätkä sitten näe muuta ratkaisua kuin anarkia ja summittainen väkivalta.

Toivotaan ettei tilanne meillä Suomessa koskaan mene niin huonoksi.

Ainakin yksi asia on selvinnyt - nettiaktivismi ja blogikirjoittelu ei tavoita kuin pientä parin sadan hengen piiriä. On kai siirryttävä ostokeskuksii, toreille ja kaduille.

Köpä kirjoitti...

Nuoret haluavat kärsimättömänä kiinni omaan kotiin ja elämään. Eipä ihme, että pankkien lainahoukutukset vetävät. Oletteko nähneet Sampo-pankin "tuotemainoksen"? Sen joka pyörii telkkarissa ja jossa esiintyy Lauri Uotila?

"Suomalainen taloudellinen hyvinvointi perustuu asumiseen

"Asuntovarallisuus on olennainen osa talouden hyvinvointia ja myös talouden turvaa."

Lauri Uotila,
johtava neuvonantaja, Sampo Pankki"

Moniko nuori(pari) kotia haaveillessaan tulee miettineeksi, että asuntoon lainattu raha on vain pankkien kirjanpitokikkailua ja että hän maksaa tyhjästä luodusta vaihdonvälineestä korkoa (jopa saman verran, kuin lainattu pääoma oli) pankille. En usko, että monikaan nuori kansalainen on voinut huomata, että viimeiset parikymmentä vuotta olemme joutuneet leikkaamaan kansalaisten etuja lähes joka saralta, ja siitä huolimatta velkaannumme aina vain lisää.

Kyllä talousdemokraattien työ, viedä tietoa talousasioista, on vielä aivan alkumetreillä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos omastakin puolesta Larsille ja muille talousdemokratian asiaa ajaville. Mitä syvemmälle tässä tiputaan sitä parempi mahdollisuus on ihmisten tavoittamiseen ja asian eteenpäin viemiseen.
Voi olla että on vieläkin liian aikaista ensi eduskuntavaaleissa 2015, mutta taloudellisen tilanteen huonontuessa jatkuvasti saa oikeasti erilainen ratkaisu varmasti huomiota. Ei kannata nyt luovuttaa. Teette kaikki tärkeää työtä levittämällä asiaa mm. näin netissä.
Mielestäni olisi aika järjestää tapahtumia esim. yliopistoilla, sillä sieltä löytyvät tulevaisuuden vaikuttajat. Nuorisoon kannattaa panostaa. Ongelmana on kuitenkin leimautuminen hulluksi, joten lähestymistavan täytyy olla tarkasti mietitty. Toinen ongelma on tietenkin raha, sinänsä ironista :)
Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja...

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän että olet oikealla asialla :-)
Suureen yleisöön ei vaan näytä uppoavan kuin lyhyet ja yksinkertaiset iskulauseet ja myyvät hokemat.Vaikutetaan tunteisiin,ei järkeen.
Älä anna periksi. "Eppur si muove"
-m-

Anonyymi kirjoitti...

Se, ettei Uusista valittu, johtuu varmasti olemattomasta kampamjoinnista. Ei riitä, että asettuu ehdolle ja luottaa youtube-videoiden ja aiemman maineen nostatukseen. Ilmeisesti koko Uusiksesta ei ole juuri ollut edes havaintoja. Halusiko hän ylipäänsä eduskuntaan, vai onko jotain muuta tapahtunut, on aiheellinen kysymys.

Larsille tsemppiä. Toivottavasti jatkat blogia.

Anonyymi kirjoitti...

Teet hyvää työtä! Iivarinen ja muut myös!! Jatkakaa!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24399
lukekaa ihmeessä.
At this stage, LEAP/E2020 can confirm that the next stage of the crisis will really be the "Very Serious Breakdown of the world economic, financial and monetary system" and that this historic failure will occur in autumn 2011 (3). The monetary, financial, economic and geopolitical consequences of this "Very Serious Breakdown" will be of historic proportions and will show the crisis of autumn 2008 for what it really was: a simple detonator.
"Whom the gods would destroy they first make mad", says the ancient Greek proverb. The Washington political scene will increasingly resemble a psychiatric hospital (26) in the coming months, making "the bizarre decision" increasingly likely.

Uusishan sanoi, että ensi vuonna Suomi romahtaa. Se oli liikaa kansalle joka haluaa vaeltaa pimeydessä ja valheessa. Siksi hän ei päässyt eduskuntaan.
Vanha sanonta on ettei totuudenpuhujille löydy yösijaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinä Lars olet tehnyt tosi arvokasta kivijalkaa ja luonut perustusta kalliolle,josta on hyvä ponnistaa. Älä missään tapauksessa menetä uskoasi. Totuus ei pala tulessakaan ja siihen meidän talousdemokratian kannattajien on hyvä luottaa. Nyt pitää vaai parantaa vauhtia niinku sika juoksua ja luotettava tekemiseensä, tulevaisuuteen ja ennenkaikkea nuorisoon. Näissä vaaleissa persut oli toki realistinen vaihtoehto äänestäjille estää ongelmamaiden Suomalainen luototus ja hyvä jos siinä onnistuvat. Talousdemokratia ajatuksena on vain erittäin pienen kansalaispiirin tiedossa, aivan liian pienen että ilman tietoisuuden levittämistä ja kehotusta käydä nettisivuilla asiasta tietoisten ihmisten määrä kasvaa. Työtä on jokaisella asiaa kannattavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt ihmeessä luovuta! Minulle ei ollut mahdollistakaan äänestää talousdemokraattishenkistä ehdokasta, mutta en kyllä missään nimessä olisi antanut ääntäni millekään Muutokselle, jonka joukoissa seisoo vähän minkälaista tahansa tyyppiä, joiden arvot eivät voisi olla kauempana omista hyvin arvoliberaaleista, punavihreistä kannoistani.

Summa summarum: Nyt on neljä vuotta aikaa perustaa Talousdemokraatit ja alkaa rakentaa uutta iskua. Tämä kestää aikansa -- Soiniltakin vuosikymmeniä -- eikä asiaa helpota se, ettei talousdemokratia ole mitään tunteisiin vetoavaa himphamppua. Puolueesta ei tarvitse tulla mitään hegemonista hirviötä, joka tavoittelee jytkyä jytkyn perään -- pääasia on edistää asiaa ja toimia uskottavasti!

Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta ku rytyä pyttyyn ja edelleen jatketaan pankkien huijauspolitiikan julkituomista jokaisessa mahdollisessa käänteessä, vaikka ainakin itse olen saanut lähinnä hölmistyneitä katseita kun olen kertonut rahan tyhjästä luomisesta... huoh.

Uusiksen passiivisuus ihmetyttää, ei kai vaan ole joutunut uhatuksi isojen poikien taholta, mene ja tiedä.

Tsemppiä Lars, sinulle, käyn lähes päivittäin sivuillasi, ehkä pystymme muuttamaan asioita tulevaisuudessa.

AaKoo

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=C_wMLNZJxHg&feature=related
kannattaa katsoa Alexin hyvät videot... kyllä Celente on viisas mies, pakko myöntää.
Osuu liian usein naulan kantaan.
Pahat ajat koittaa. Ollaan Meksikon pikajunassa ja pian naiset huutavat että tehdään niinkuin rosvot määräilee.

Anonyymi kirjoitti...

Tekisikö kukaan oppilastyötä, gradua, tutkielmaa tms siitä, että kuinka moni kansanedustaja tietää rahan olevan yksityisten firmojen tekemiä velkakirjauksia. Kansanedustajien rahaselitykset olisivat mielenkiintoista luettavaa. Onko kellään tuttua yliopistossa, jolle voisi vihjaista gradun aihetta.
Kaikkien kansanedustajien olisi pakko opiskella ko aihe tietäessään, että tutkija tulee häntä haastattelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kannustan jatkamaan ponnisteluja Lars ja kumppanit. Omalta osaltanikin olen koittanut lobata tätä raha-asiaa eteenpäin.

Tiedotuslinja on hyvä, mutta miten olisi käytännön projekti. Skannattaisiin läpi Suomen kunnat ja katsottaisiin sopivat talousvaikeuksissa olevat kunnat lobbauksen kohteeksi kunnallispankin aikaansaamiseksi. Kunta, jossa on työttömyyttä ja talousongelmia olisi sopiva projektin kohde, eikö totta? Maalaispitäjäkin kävisi. North Dakotakin taitaa olla maatalousvaltainen ja aika harvaanasuttu. Jos haluaa yhtäläisyyskiä etsiä=)

Yst. Riku

Anonyymi kirjoitti...

Se tässä on kaikkein vaikeinta kun porukka on niin tyhmää. Ja joutuu elämään näitten tyhmien sallimassa eliitin riistossa.
Jos kaikki esim. ajattelisivat kuten täällä ajatellaan niin koko rahaongelma eli velkapohjainen systeemi saataisiin heti muutettua. Ja aivan samoin moni muukin asia mikä koetaan ongelmaksi.
Kun vielä tiettää, että juuri nuo tyhmät saavat kärsiä itse omissa nahoissaan etteivät vaivaudu käyttämään järkeään niin joutuu kysymään ovatko he masokisteja?
Kun itse olin nuori niin mitään tietoa totuudesta ei ollut saatavana vaan kuljettiin huppu silmillä ihan yliopistoon asti ja sielläkin sitä huppua joutui käyttämään kun totuutta ei oikein mistään saanut selville. Se oli sitä, mitä proffat kertoivat.
Itselleni oli esim. suuri järkytys kun sain selville, että kommunismi oli juutalaisten juonima hanke ja että toinen maailmansota oli jotain aivan muuta pinnan alla kuin mitä oli opetettu.
Eikä näistä FED-rosvoista kukaan kertonut mitään, että ne loisivat meidän siivellä.
Silloin ei todellakaan ollut tietoa saatavilla koska valtaeliitti pimensi sen mutta nyt on tilanne toinen. Ei tarvitsisi kulkea huppu silmillä mutta silti niin käsittämättömän moni vaan valitsee sen hupun.

Hajanaisia ajatuksia kirjoitti...

eivät ole tyhmiä vaan kulkevat silmät kiinni eli huppu päässä koska se on turvallista.
totta turiset muuten mutta kaikella on aikansa.