torstai 17. helmikuuta 2011

Oma Vaalimainos

Kuka olen

Olen 51-vuotias liiketalousalan kouluttaja, kahden teinitytön isä ja villakoiran isäntä. Harrastuksiin kuuluu kesämökkeily, melonta ja kaikenlainen ulkoilu maalla, vesillä ja jäällä. Sisällä selvittelen maailman menoa netistä, pimputan pianoa, näppäilen kitaraa tai kokkailen herkkuja keittiössä.

Kylmästä talousalasta huolimatta minulla on poikkeuksellinen humanistinen maailmankatsomus. Vapaus tehdä ja toimia - vapaus tulla ja mennä - ja vapaus olla erilainen ovat minulle tärkeitä asioita. Meillä on oltava oikeus ja vapaus tarkastella kaikkia maailmantapahtumia - myös ns "arkoja" aiheita ilman kahlehtivia rajoituksia. Meillä on oltava oikeus käydä läpi ja tutkia myös ns poliittisesti epäkorrektit aiheet - myös historiasta ja lähihistoriasta ilman että meitä syytetään astumasta jonkun tahon varpaille.

Minulle on jo vuosia sitten selvinnyt että elämää ja toimeentuloa säätelevissä pelisäännöissä on eräänlainen tietokonevirus mikä liittyy rahajärjestelmään.
Hyvin harva meistä kiireisistä ihmisistä näyttää tajunneen tämän - mutta - onneksi tieto on leviämässä. Olen itsekin ollut aktiivisesti levittämässä tietoa rahajärjestelmämme epäkohdista kirjoittamalla blogia "Suomen Talousdemokraattinen Puolue" vuodesta 2007. Luonnollisesti olen myös kirjoittanut ratkaisuista joilla epäkohdat saataisiin kuntoon.

Blogin nimi kielii visiostani uudesta poliittisesta puolueesta joka vihdoin tartttuisi näihin jokaisen ihmisen kannalta todella tärkeisiin asioihin.
Puolue ei kuitenkaan ole vielä saatu perustettua - mutta yhdistys on jo olemassa - Suomen Talousdemokratia ry. Toimin yhdistyksen puheenjohtajana ja kannattajakortien keräämistä johtavana aktivistina.

Miksi Piraattipuolue (Uudenmaan vaalipiiri)

Koska me talousdemokraatit emme vielä ole saaneet omaa puoluettamme pystyyn selvitin itselleni mitä vaihtoehtoja oli - ja päädyin Piraattipuolueeseen. Piraattipuolue on nuorekas eikä ole vielä poliittisesti ryvettynyt. Allekirjoitan empimättä Piraattipuolueen vaaliohjelman. Erityisen paljon kannatan sananvapauden puolustamista - jopa kynsin hampain.

Talousdemokratian ns "isänä" - talousdemokraattinen talousmalli on kuitenkin kaikkein lähimpänä sydäntäni. Tähän talousmalliin kuuluu ehdottomasti kolme perusajatusta joita ilman meidän suomalaisten on mahdoton elää siedettävää elämämää täällä pohjoisessa kolkassamme.

1. Rahajärjestelmän hallinta riistettävä vaikka väkisin yksityisomisteisilta voittoa tavoittelevilta pankeilta ja palautettava yhteisiin käsiin (julkiselle vallalle demokraattisen valvonnan alle) Tätä samaa ajaa monet reformistiliikkeet ympäri maailmaa mm degrowth-liike.Tämä tarkoittaa että kaiken uuden rahan laskee liikkeeseen julkinen valta omalla investoinnillaan ja kulutukselllaan. Samalla lakkautetaan velkaan perustuva rahajärjestelmä kaikkien yhteiseksi hyväksi.

2. Perustulojärjestelmä toimeentulon varmistamiseksi ja yleiseksi ostovoiman jakamisjärjestelmäksi. Miksikö? No siksi koska 1970-2010 vallassa olleiden puolueiden politiikan johdosta Suomessa on ajettu alas kymmeniä ammattikuntia samalla kun ns globalisointia on edistetty vain harvojen, lähinnä monikansallisten yritysten etuja ajatellen.

Mikä tahansa ammatti tai liiketoiminta voi olla kannattavaa harjoittaa kunhan talouden pelisääännöt muokataan kohtuullisiksi meille suomalaisille. Tähän malliin kuuluu tänä päivänä ehdottomasti perustulo - ja mitä ilmeisimmin samalla myös "työn" määrittäminen uudelleen, työajan puolittaminen / työn jakaminen kaikkien halukkaiden kesken.

3. Turmiollisesta talouskasvusta on luovuttava koska nykyinen suomalainen yhteiskunta on jo vuosikymmeniä sitten saavuttanut Suomelle sopivan tuotannon. Luonnonvaramme ja muut resurssimme määräävät mikä Suomelle on kestävän toiminnan raja. Talousjärjestelmän pelisääntöjen muokkaaminen (mm velkaperusteista rahajärjestelmästä luopuminen) mahdollistavat kestävän hyvinvointiyhteiskunnan missä luonnonvaroja ja ihmisiä ei riistetä - vain siksi että valtiovalta ja koko muu yhteiskunta on velkaantunut kirjanpitorahaa tyhjästä kirjaaville pankeille. Vientitulojen saaminenkaan ei riitä perusteluksi eikä oikeuta nykyistä luonnonvarojen tuhoriistoa vapaan markkinatalouden nimissä.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Länsimaiden rahan tuotanto syö ja orjuttaa idän kansakunnat. Länsimaat ostavat rahalla kaiken idästä ja samalla rahoittavat ja aseistavat näitä maita pitämään tuotannon käynnissa ja kansakunnat poissa rahan tuomasta kulutuksesta.

Suomea köyhimmissä maissa on enemmän elinkeinoelämää ja Suomea rikkaimissa maisssa on vähemmän elinkeinoelämää.

Kun katsoo köyhien kansakuntien bkt:ta per henkilö niin huomaa, että bkt on samaa luokkaa tai korkeampaa mitä rikkaiden maiden bkt.

Rahan tuotanto on mahdollistanut länsimaalaisten tämänpäivän elämäntavan ja hyvinvoinnin palvelemalla toinen toisiamme ja ostamalla elintavrikkeet ja raaka-aineet ulkomailta. Voimme siis elä ainaostaan palveluja tarjoamalla ja kierättämalla rahaa liikevaihtona, jolla ostamme kauppiaiden ulkomailta välittämiä tuotteita ja raaka-aineita.

Toisin sanoen leikimme elinkeinoelämää rahan tuomalla vapaudella tekemällä ns. työtä tuntipalkalla.

Suomalaisten on syytä varautua siihen, että 3 prosentin alkutuotanto bkt:sta ei riitä tulevaiuudessa, koska maailmakauppassa tyhjenee hyllyt nopeaan tahatiin ja tuotteet kallistuvat rahamitassa. Idässä on miljardeja ihmisiä jotka ovat nousemassa kapinaan länsimaalaista kulttuuria vastaan. Nämä ihmiset elävät 2 dollarin ostovoimalla vaikka tekevät työtä länsimaalaisille ja tuottaqvat kaiken länsimaalaisille.

Suomalaisen on helppoa, kun voi puhelimessa puhumalla tienata tuhansia euroja ja käydä kysymässä lomarahalla kiinalaisilta kuulumisa (ihmistyövoiman tuotantomaa)

Tomi Astikainen kirjoitti...

Onnea tuulimyllyviidakkoon!

Hyvässä seurassa olet. Siellä on muissa vaalipiireissäkin hienoja ihmisiä: Tuohimetsää, Lagusta, Korhosta ja Laasosta.

Tässähän niin kova svengi, että melkein meinaa unohtaa sen, ettei puoluepolitiikalla voida mitään ratkaista.

Jos äänestäisin, äänestäisin piraatteja. :)

dudivie kirjoitti...

hey hienoa. loysin sinut tutkittuani takis fotopouloksen teoriaa economic demorcracy ja hans koechlerin kirjoituksia suorasta demokratiasta, joka lopulta vaikuttaisi sitten rahataloudenkin demokratisoitumiseen. heikki patomaki sanoi minulle, etei suora demokratia toteudu ENNEN kuin koulutusta saadaa äänestäjille. minusta tämä ei ole oikein, on saatava ääni kuuluviin koulutuksesta huolimatta.

Hilda K. kirjoitti...

Tomi Astikaiselle, joka ei usko puolueisiin eikä ole varma, äänestääkö.

Toivottavasti, Tomi, äänestät.
Toivottavasti et ole nielaissut kokoomuksen, keskustan ja muiden isojen puolueiden levittämää propagandasyöttiä äänestämisen turhuudesta, jota joka vaalien alla levitetään.

Ne, jotka väittävät äänestämättä jättämisen olevan vaihtoehto tai protesti puoluejärjestelmän turmelemalle politiikalle, pelaavat valtaapitävien joukkueessa!
Tutkimukset todistavat aukottomasti, että äänestämättä jättäminen merkitsee ääntä vallassa oleville puolueille.

Jos haluaa rakentaa parempaa tulevaisuutta ja pudottaa vallasta oikeistoliberalistit ja muut korruptoituneet, se ei siis meidän yhteiskunnassamme onnistu äänestämättä jättämällä.

Vallassa olevaa poliittista suuntausta voi vastustaa vain antamalla ääni jollekulle ehdokkaalle siten, että äänestyslippu hyväksytään:

- On valittava ehdokaslistalta henkilö, joka mahdollisimman luotettavasti edustaa nykymenolle vaihtoehtoa, ja
- on piirrettävä tämän ehdokkaan numero vaalilippuun.

Anonyymi kirjoitti...

Vaalipiirisi?

Tomi Astikainen kirjoitti...

Yeah, but, no, but, yeah, but...

Hilda, kaks pointtia:

1) Entäs jos haluis, että koko edustuksellinen demokratia haudataan. Missä sitä voi äänestää?

Piraattien Jukka Tuohimetsä uskaltaa sentään sanoa, että politiikka on perseestä (*). Joten hän lienee silloin oikea vaihtoehto... ai niin, mutta kun se on väärässä vaalipiirissä.

2) Entä jos tämänkin blogin lukijoista puolet äänestää Larsia ja puolet Uusista - ihmisiä, jotka tuntuvat tajuavan talouden päälle - mutta vain toinen tulee valituksi? Jos Uusis ei tulekaan valituksi hänen saamat äänensä tukevat muita Perussuomalaisia. Lars ei kostu siitä mitään kun se on väärässä puolueessa.

Lopputulos: Jussi Halla-Ahosta tulee pääministeriorava. Hänhän jo kaikessa viisaudessaan julistaa ettei heidän puoluettaan koske nämä ongelmat: "Riski siitä, että mamukriittiselle ehdokkaalle annettu ääni auttaisikin jonkun kukkahattutädin tai -sedän eduskuntaan, on siis marginaalisen pieni, toisin kuin kaikkien muiden puolueiden tapauksessa." (**)

Jo se, että käytin aikaani tämän kommentin kirjoittamiseen on osoitus siitä, että edustuksellisen demokratian vatvominen on ajanhukkaa. :)

Se ei mielestäni oo tarpeeks hyvä syy äänestää, että voidaan taas narista blogeissa seuraavat neljä vuotta.

(*)http://tuohimetsa.com/2010/09/miksi-politiikka-on-perseesta-osa-1/

(**)http://www.halla-aho.com/vaalit2011/aanestysvinkkeja.html

Lars Osterman kirjoitti...

Tomi on kyllä oikeassa (ja olen itse puhunut isan samaa) siinä että eri puolueiden riveissä on ties mitä tallaajia omilla ajatuksillaan jotka ovat ihan ristiriidassa toisten puolueveljien - ja sisarien kanssa.

Ääni Uusikselle voi todellakin mennä ihan väärälle tyypille...toisaalta väärien tyyppien saamat äänet voivat myös mennä Uusikselle.

Onhan piraateissakin kiihko-uusliberalisteja ja ties mitä tyyppejä jotka suhtautuvat varsin vihamielisesti talousdemokratiaa kohtaan.

Asun Uudellamaalla ja olen luonnollisesti Uudenmaan vaalipiirissä.

Hilda K. kirjoitti...

Olen herrojen Tomi ja Lars kanssa samaa mieltä edustuksellisen demokratian ja puoluejärjestelmän ala-arvoisuudesta sekä siitä, että annetut äänet voivat hyödyttää vääriä henkilöitä.
Enkä missään tapauksessa yritä vaikuttaa kenenkään vakaumukseen kansalaisoikeuksien käytöstä tai käyttämättä jättämisestä.

Se vain on kiistatonta, että elämme valtiossa, jossa antamaton ääni lujittaa kokoomuksen, keskustan, demareiden, vasemmiston, rkp:n ja muiden etabloituneiden puolueiden valtaa.

Sellaista vaihtoehtoa ei meille ole annettu valittavaksi, jossa äänestäjä voisi äänestämättä jättämisellä horjuttaa puoluepoliittisen eliitin hegemoniaa.

Äänestämällä, sen sijaan, voi tehdä asioiden hyväksi edes jotain.

Äänestämällä vaaleissa viisaasti voi varmuudella estää yhden äänen menon valtaapitäviä puolueita pönkittämään.

Tulevaisuuden yhteiskunta, jossa ei ole korruptoitua edustuksellisen demokratian irvikuvaa, ei ole vielä täällä.

Eikä tulevaisuuden parempi yhteiskunta tule yhtään lähemmäksi jättämällä oma äänioikeus käyttämättä ja antamalla läpimädälle järjestelmälle lisäaikaa.

Lars Osterman kirjoitti...

Luonnollisesti äänestämättä jättäminen ei ole mikään ratkaisu.

JLT kirjoitti...

Kun äänestät
Uudenmaan vaalipiirissä
Lars Östermania, tuet
parasta ehdokasta. Muistathan myös kerätä nimiä talousdemokratian kannattajakortteihin ja lähettää niitä eteenpäin..


- Jaakko

lautturi kirjoitti...

Olen joskus miettinyt: vaalioperaatiota voisi uudistaa niin, että äänestäjä saa antaa plus- tai miinusäänen, vain yhden äänen siis. Tulosten laskeminen sitten ihan kuin tänäänkin. Veikkaan että moni nukkuva heräisi asiaan ihan uudella tavalla (^_^)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa että lähdit ehdokkaaksi! Perussuomalaisten vetovoima on kova ja monet haluavat hypätä nyt "voittajien" kelkaan ja äänestää heitä. Intuitioni kuitenkin ottaa heihin etäisyyttä ja kuuntelen aina sisäistä ääntäni. Toivottavasti Uusis valitaan uudelleen vaikka oma ääneni meneekin sinulle. Ehkä meillä on ensi kaudella kaksi ihmistä jotka oikeasti ymmärtävät talouden realiteetit. Onnea ja menestystä vaaleihin!