tiistai 1. helmikuuta 2011

Kansan Uutiset Verkkolehti esittelee "taloustorpeedon"


Talouden ”ammattitappaja” paljastaa hallinnan keinot

KAI HIRVASNORO

Yhdysvaltain imperiumi on rakennettu suurelta osin muilla kuin suoranaisilla sotilaallisilla keinoilla. Avainasemassa olivat kansainväliset konsultit, joiden avulla maailman ainoa supervalta on ottanut valvontaansa suuren osan maailman raaka-ainevaroista, muun muassa öljyn.

Miten muuten kuin suoranaisella sotilaallisella interventiolla supervalta voi alistaa kehitysmaan käskyläisekseen? Pistämällä sen pihteihinsä talouselämän avulla.

Taloudellisen hallinnan keinot paljastaa alan entinen sisäpiiriläinenJohn Perkins kirjassaan Confessions of an Economic Hit Man. Hit Man tarkoittaa ammatti- tai palkkatappajaa ja se on Perkinsin oma luonnehdinta toimenkuvastaan, jota hän harjoitti bostonilaisessa kansainvälisessä konsulttitoimistossa nimeltä Chas. T. Main. Hän oli yhtiön pääekonomisti.

Alun perin Perkins työskenteli Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuuden virastolle NSA:lle, joka rekrytoi lupaavia bisnesmiehiä rakentamaan amerikkalaista imperiumia yksityisten yritysten avulla. Liikemiehillä ei ollut näennäisesti yhteyttä hallitukseen eikä ongelmien ilmaantuessa Yhdysvaltain hallitus olisi ollut vastuussa mistään.

John Perkinsin työnä oli houkutella Yhdysvalloille strategisesti tärkeitä maita – Indonesia, Panama, Ecuador, Iran ja Saudi Arabia – ottamaan jättilainoja infrastruktuurinsa kehittämiseen ja pitää huoli siitä, että projektit tilattiin amerikkalaisilta yhtiöiltä. Maat valjastettiin niin hurjiin velkoihin, etteivät ne pystyneet niitä maksamaan ja siten ne joutuivat käytännöllisesti Yhdysvaltain kontrolliin Maailmanpankin ja muiden kansainvälisten luottojärjestöjen suosiollisella avustuksella. (..jatkuu

Lue loput

2 kommenttia:

JLT kirjoitti...

tärkeä. rahauudistuasiaa

Lukekaa myös naomi klein tuhokapitalismi -kirjaa, joka
on mainittu esimerkiksi facebook raharyhmässä...


Viittaan tekstiisi "rahan valhe" -facebook ryhmässä: stansberryresearch-esityksestä netissä, jossa asia liittyy dollarin kohtaloon -

ja kenties myös bancor-nimiseen globaaliin yhteisvaluuttaan (ks. em. esitys ja siinä mainittu IMF-lähde)?

>Tätä researchin esitystä on kommentoinut
Thomas H. Greco seuraavasti:

"...the first part comprises an excellent analysis of the current situation and what I think is the most plausible prognosis. His argument is well developed and based on solid facts. I urge you to watch it: http://www.stansberryresearch.com/pro/1011PSIENDVD/WPSIM104/PR


P.S. miksi postissa tulleet talousdemokratia kannattajakortit olivat niin pieniä, hyvin paljon alle A4-kokoa? so what

ystävällisin terveisin Jaakko

Lars Osterman kirjoitti...

JLT,

Kannattajorttien OIKEA KOKO on juuri tuo A6...itse tulostettavat on tietysti tulostettava A4-kokoisina - MUTTA ne on sitten täällä leikattava kokoon A6.

Lisäksi niihin tulee liimata jokin taustapaperi jotta niiden paino on vähintäin se 120g/m2.