maanantai 28. kesäkuuta 2010

Bill Still report 15 : Iceland !



Islantilainen parlamentarikko Birgitta Jonsdottir sanoo mm että islantilaiset pyrkivät eroon pankkien vähimmäisvarantomallista - eli pyrkimys on kohti talousdemokratia. Islantia kannattaa seurata tarkoin...jos irtiotto onnistuu se tulee leviämään muuallekin.

tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pankkitoiminnan ydin - ja mätäpaise

Olen kirjoittanut tätä blogia pian kolme vuotta. Silti esiin pomppaa kaiken maailman epäileviä tuomaksia ja näennäisesti sivistyneitä "tietäviä" jotka uskovat pankkien lainaavan ihmisten talletuksia. ..viittaamalla mm pankkien tilinpäätöstietoihin.

Tässä professori Richard Wernerin aineistoa:

http://sahalee.wordpress.com/2010/05/16/presentation-av-richard-werner/

.. ja sivu numero 13.



















Kuvasta selviää se miten pankki, asiakkaan tallettaessa satasen (toisen pankin tyhjästä luomaa luottoa) käyttötililleen katsoo oikeudekseen voida myöntää luottoa 9900 euroa ja vaatia tästä palvelusta korkoa.

Kysymys: Onko tässä asiassa missä väitän pankkien luovan tyhjästä rahaa ja vaativan tästä korkoa edelleen jotain epäselvää?

Vastaus: Tuskin.

Ron Paul: What if people wake up ?

Ron Paul on siitä harvinainen mies että on ainoa joka näyttää olevan imperiumia ja sotakiihkoilua vastaan. Lisäksi hän kuulostaa rehelliseltä ja aidolta. Sääli vaan että RP on jämähtänyt kultakantakiihkoilijoiden ja itävaltalaiskoulun pysäkille siinä kaikkein tärkeimmässä asiassa - talouspolitiikassa.
Kannatan kuitenkin kaikkea mitä hän sanoo tässä videossa.


lauantai 19. kesäkuuta 2010

Bill Still Ruotsin pankkitoiminnasta



Huomaa että videon alussa todetaan että Kustaa III laski liikkeeseen korotonta valtiollista rahaa - ja että pankkiiri Jacob Johan Ankarström murhautta Kustaa III:n tämän rahapolitiikan johdosta.

Huomaa myös että paikallisten säästöpankkien sanotaan toimivan eri periaatteilla kuin muut liikepankit. Eivät kuulemma ole käyttäneet yleistä vähimmäisvarantopeiaatetta (tätä on kyllä vaikea uskoa..olisikohan jokin väärinkäisitys..?)
Lisäksi - outoa kyllä, liikepankki Swedbank on kuulemma nyt kesäkuun alussa 2010 myynyt kaikki hankkimansa säästöpankit takaisin niiden alkuperäisille omistajille - ja tämä operaatio saa kiitosta talous- ja paikallisdemokratian kannalta.
Suomen tilanne tuskin samanlainen mitä säästöpankkeihin tulee.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Oh Canada...mitä raha on ja mistä se tulee (vaikea kysymys)

Tämä on niin hyvä että tämä kannattaa katso kerran uudelleen:




Loput tästä: http://www.youtube.com/watch?v=_6uGHs6ojQA

Psykopaattien kokous !

Videonauha knessetistä missä selvitellään Israelin laivaston laitonta hyökkäystä Gazan avustuslähetystä vastaan. Moisessa psykopaattien huutosakissa tulisi ennen pitkää hulluksi...

"Haneen Zoubi, a female Arab-Israeli member of the Israeli parliament was attempting to give her account of her experience aboard the Gaza Flotilla. There is now a Facebook group called 'execute the MK Haneen Zoubi'. Watch the response she got from her fellow parliamentarians... "

Suomeksi: Haneen Zoubi, naispuolinen arabi-israelilainen parlamentin jäsen yritti tuoda kertoa omista henkilökohtaisista kokemuksistaan eräällä Gaza Flotillan laivalla. Facebookissa on nyt ryhmä jonka nimi on "Tappakaa MK Haneen Zoubi". Katso tästä millaista kohtelua tämä parlamentin jäsen saa kollegoiltaan.




Koko maailma on oikeudenmukaisuuden ja laillisuuden puolella - ja näitä psykopaatteja vastaan.

lauantai 12. kesäkuuta 2010

Miten uutta rahaa luodaan järjestelmään

Tässä Tampereen 29.5 2010 Zeitgeist-tilaisuuden video 2/5 missä Tomi Astikainen esiintyy.




Osa 3/5

Euroopan Taloudesta

Huumoria välillä !


Kesäkuinen lyhyt raportti

Tällä blogirintamalla on tänä keväänä - ja alkukesällä ollut melko hiljaista johtuen monestakin asiasta. Yhdistyksen tie puolueeksi on hankala ja projekti pantiin jo yhdessä vaiheessa jäihin kun joidenkin tahojen kanssa nousi esiin erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa laajempaa yhteistyötä yhteisen vaalipuolueen merkeissä.
Talousdemokratian-liikkeen kannalta tilanne nyt, kesäkuussa 2010, ei kuitenkaan näytä kovin hyvältä. Kansan Vaaliliitto oli eräs meidän kannaltamme yksi vaihtoehtoinen yhteistyömahdollisuus mutta se tavallaan kuivui kasaan koska kyseisen organisaation aktiivisimmat tahot lähtivät omin luvin etenemään - viittaamalla kiireeseen ja virkamiesten tuleviin kesälomiin. Siellä rakennetaan nyt sitten uutta pöytälaatikkopuoluetta ilman että osapuolet edes olisivat sopineet vaaliohjelmasta tai paljon muustakaan. Se että jokin taho halua lisätä lääkärikoulutusta ei minusta ole vaaliohjelma. Kansan Vaaliliitto kirjoittaa tänään sivullaan ajavansa suoraa demokratia, avoimuutta, korruption kitkemistä. Miten sitten kaikki tuo aiotaan toteuttaa, siitä ei hihkuta mitään. Kannattaja kortteja kerätään - ja ihmettelen kyllä kuka ne kortit tulee allekirjoittamaan. Toivotan kuitenkin onnea ja menestystä Kansan Vaaliliitolle.

Toinen vaihtoehtoinen yhteistyökuvio liittyi Itsenäisyyspuolueeseen ja rekisteröityneeseen puolueeseen nimeltä Köyhien Asialla. Työnimellä "Muutosrintama" yritettiin selvitellä jos löytyisi mielenkiintoa laittaa pystyyn yhteinen vaalipuolue jonka alla toteuttaa eduskuntavaalikampanja. Muutosrintamakin kuitenkin ajautui kiville. Talousdemokratian talouspolitiikka olisi käsittääkseni kuitenkin sopinut K.A. joten sääli ettei asia edennyt.

Jäljellä on enää kaksi mahdollisuutta - joko yhteistyötä Zeitgeistliikkeen joidenin henkilöiden kanssa (Zeitgeist-liike ei nimittäin itse halua olla poliittinen - vaikka on sitä mitä suurimmassa määrin..) - tai sitten jatketaan omin päin ja yritetään rakentaa tyhjästä se Suomen Talousdemokraattinen Puolue. Suurin ongelma on kuitenkin mieskato. Jotenkin tuntuu että hyvin paljon näyttäisi riippuvan minusta. Lisäksi alusta asti ilmeni linjaerimielisyyksiä hallituksessa . Yhdistyksen varapuheenjohtaja ei halua uutta puoluetta vaan viihtyy vasemmistonuorten piirissä. Yhdistyksen jäsen Ville Iivarinen on vuorostaan ollut varsin aktiivinen eritysiesti facebookissa, Helsingin katukuvassa sekä nyt viimeksi Radio Rock-haastattelussa.

Tietysti tämän puolueprojektin tähtäimessä on eduskuntavaalit huhtikuussa 2011. Yhdessä vaiheessa näytti siltä kuin vapaaehtoisia ehdokkaita olisi ollut peräti viisi. Mikä tilanne tänään sitten mahtaa olla? Sormituntumani on että meitä on enää kaksi: Ville ja minä. (en tosin ole ihan varma Villen kannasta) Kannattaako siis edes lähteä keräämään kannattajakortteja jos mielenkiinto on näin heikkoa?

Markku Uusipaavalmiemi on myös yksi yhteistyökysymysmerkki minulle. Hänen linjansa keskustassa osoittaa että hän olisi mainio talousdemokraatti. Se miten muut kansanedustajat ovat suhtautuneet Uusipaavalniemeen osoittaa ettei hänellä ole luonnollista "kotipuoluetta" missään nykyisessä puolueessa.

Muistutan vielä mitä asioita talousdemokratia ajaisi - enkä tässä ota huomioon sitä mitä EU, EKP, OECD tai BIS kieltää tai sallii meidän tehdä:

1. Pankeilta pitää kieltää valuuttakaupan, keinottelun ja spekulatiivisen investoinnin luotottaminen. Pankkien tulisi luoda uutta luottoa vain ja ainostaan todellisen reaalitalouden tarpeisiin. Tämä luotottaminen näkyisi myös BKT:ssa.

2. On perustettava uusia kuntapankkeja pelastamaan kuntien ja kaupunkien talouden. Oman kuntapankin tileillä verovarat ovat turvassa - ja näin kuntien lainatarve järjestyisi omasta kuntapankista veromaksajien etujen mukaisesti. Kuntapankki voisi mahdollisesti myös lainata korkoa vastaan oman kunnan reaalitalouden tuottajille ja näin kerätä osan rahoituksestaan lainalaitoksena.

3. Paikallisten valuuttojen mahdollisuudet selvitettävä. Tämä voi myös liittyä kuntapankkiin joka luotottaisi kuntalaisia paikallisella valuutalla.

4. Perustulon aika on nyt. Se on rahoitettavissa ilman tulonsiirtoja osana julkista rahan liikkeeseen laskemista joko kuntapankkien kautta tai valtakunnallisesti keskitettynä. Perustulo voidaan maksaa osaksi paikallisvaluuttana jolloin raha jää paikallisen talouden käyttöön eikä katoa jonnekin ulkomaille.

5. Talouskasvun oppi romukoppaan. Emme oikeasta tarvitse minkäänlaista talouskasvua vaan kaikki mikä tähän littyy johtuu korosta jota rahoituslaitokset rohmuavat maksuvälineistämme, euroista. Koko korkomenettely tulisi samalla tutkia perusteeellisesti. On mahdollista että tutkimuksen lopputulos on se että kestävän kehityksen ja yhteisen edun vuoksi meidän on luovuttava korkomenettelystä ja sen sijaa maksettava korvaus rahoituspalveluista jollain toisella tavalla.

6. Vientikauppa clearingkaupaksi - eli vaihtokaupaksi ilman rahansiirtoja.

7. Suomen Pankki tulisi luoda kaikki uusi raha (ja luotto) Suomeen - ja Suomen Pankin tulisi laskea se liikeeseen. Pankkien tulee supistaa toimintansa jo olemassa olevan rahan varastointiin, välittämiseen ja kansallisen maksuliikenteen hoitamiseen. Pankista otettava laina tulee olla olemassa olevaa rahaa - ei uutta pankkiluottoa. Perustulo olisi mainio keino laskea raha liikkeeseen demokraattisesti ja oikeudenmukaisesti. Perustulolla pitäisi voida tulla toimeen.

Tässä siis jotain muistutukseksi siitä miksi Suomen Talousdemokratia ry on olemassa. Täydennän ja muokkaan yllä olevaa luetteloa myöhemmin.

torstai 10. kesäkuuta 2010

Valtionvelka ja valtion muut velka- ja maksusitoomukset

Aina mainitaan valtionvelka ja päivitellään sitä ja sen korkoja. Harvoin puhutaan niistä muista "off-balance sheet" eli taseen ulkopuolisista sitoomuksista. Tässä mainio selvitys siitä mitä kaikkia sitoomuksia USA:lla on.

National Debt Crosses $13 Trillion Mark
National Debt Clock

But, that's only a small part of the story.
TOTAL DEBT & UNFUNDED OBLIGATIONS.
$7.7 Trillion Total Money Supply (Debt - all borrowed money)
$57.0 Trillion Total Combined Debt (National, Business and Personal)
$65.5 Trillion Unfunded Obligation (Soc. Sec., Medicare, Medicaid, etc.)
$23.7 Trillion TARP Bailouts (and you thought it was only $700 Billion)
$3.27 Trillion Stimulus
$2.0 Trillion The Federal Reserve Will Not Disclose
$1.0 Trillion Line of Credit to Greece
$0.275 Trillion Foreclosure Rescue (UPDATED)
plus
$99.0 Trillion Unfunded Pensions and Health Care Liabilities

$259.445 TRILLION in DEBT

260 biljoonaa. Jaa tämä 310 miljoonan ihmisen kesken ja saat 860.000 dollaria/henkilö.

Tästä seuraa tietysti kysymys: Miten Suomen tilanne? Olen vuorenvarma siitä että "Suomen Velkakello" antaa ihan liian ruusuisen kuvan Suomen velkatilanteesta.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Russia Today: Bilderberg-ryhmä käsittelyssä

Viimeisen viikon aikana RT:n kautta on tullut 5-6 haastattelua joissa puhutaan Bilderberg-ryhmästä. Tämä on ennenkuulumatonta. Valtavirtamedia huomioi Bilderbergit nyt 2010 ensimmäistä kertaa. Tässä tuoreimmat haastattelut:






Tässä eräs: Pt 1/3 - On BILDERBERG - MEP Mario Borghezio, Daniel Esturin - European Parliament Press Conference

Ja osa kolme: Daniel Estulin Europarlamentissa osa 3/3

Lisää: Estulin - Bilderbergers terrified

Lisää: Who are the Bilderberg Group

torstai 3. kesäkuuta 2010

Paul Graig Roberts: USA:n kongressi on AIPAC-lobbyn ohjaksissa

USA on ainoa valtio joka ei ole tuominnut Israelin tuoreimmat tihutoimet. Ja näinhän se aina on. Alla olevassa haastattelussa Paul Craig Roberts toteaa että "israel lobby" AIPAC omistaa käytännössä koko kongressin. Yksikään kongressinedustaja ei pääse sisään ilman AIPAC:in hyväksyntää. Samasta syystä USA:n estää kaikki YK:n turvallisusneuvoston julkilausimat joissa Israel tuomitaan.



Päivitys 4.6 Gilad Atzmon RT-n haastattelussa



Maailman media sensuroi Israelin sisäisiä protesteja:

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Talousdemokratian edustaja Radio Rock Korporaation vieraana

Suomen Talousdemokratia ry:n aktivisti Ville Iivarinen radiojuontaja Heikelän vieraana. Kesto 25 min.

http://www.radiorock.fi/podcast/player.asp?podID=2792


Haastattelussa mainittii tilaisuus nimeltä Raha On Velkaa, Turussa. Alla tähän liittyvä posteri.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Ruotsin kaksi suurinta päivälehteä julkaisivat artikkelit Ellen Brownin luennosta

Tässä DN 29.5 2010 :



































Tässä SvD 1.6 2010 :










































Onko kaikkein perustavaa laatua olevan raaka-aineemme - rahan - tuotantoprosessissa rakennevika? Talouskriisi on antanut raha- ja finanssipolitiikan kriitikoille tuulta purjeisiin.

Lue loput tästä: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/den-latta-konsten-att-gora-pengar_4788351.svd#articlecomments