tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pankkitoiminnan ydin - ja mätäpaise

Olen kirjoittanut tätä blogia pian kolme vuotta. Silti esiin pomppaa kaiken maailman epäileviä tuomaksia ja näennäisesti sivistyneitä "tietäviä" jotka uskovat pankkien lainaavan ihmisten talletuksia. ..viittaamalla mm pankkien tilinpäätöstietoihin.

Tässä professori Richard Wernerin aineistoa:

http://sahalee.wordpress.com/2010/05/16/presentation-av-richard-werner/

.. ja sivu numero 13.Kuvasta selviää se miten pankki, asiakkaan tallettaessa satasen (toisen pankin tyhjästä luomaa luottoa) käyttötililleen katsoo oikeudekseen voida myöntää luottoa 9900 euroa ja vaatia tästä palvelusta korkoa.

Kysymys: Onko tässä asiassa missä väitän pankkien luovan tyhjästä rahaa ja vaativan tästä korkoa edelleen jotain epäselvää?

Vastaus: Tuskin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä velvollisuuksia pankilla on tämän luomansa rahan suhteen? Miksei pankki myönnä kenelle tahansa rahaa, kun se kerran siihen pystyy? Pankille on tärkeää, että luotu raha maksetaan takaisin, miksi? Onko pankki itse sen velkaa jonnekin?

Lars Osterman kirjoitti...

Niin..pankeilla on hyvin alhainen pääomavaatimus mikä vuorostaan tarkoittaa että pankit menevät kirjanpidollisesti konkurssiin jos menettävät tämän pääomansa luottotappioina.

Tämä on varsin tyhmä järjestely.