torstai 3. kesäkuuta 2010

Paul Graig Roberts: USA:n kongressi on AIPAC-lobbyn ohjaksissa

USA on ainoa valtio joka ei ole tuominnut Israelin tuoreimmat tihutoimet. Ja näinhän se aina on. Alla olevassa haastattelussa Paul Craig Roberts toteaa että "israel lobby" AIPAC omistaa käytännössä koko kongressin. Yksikään kongressinedustaja ei pääse sisään ilman AIPAC:in hyväksyntää. Samasta syystä USA:n estää kaikki YK:n turvallisusneuvoston julkilausimat joissa Israel tuomitaan.Päivitys 4.6 Gilad Atzmon RT-n haastattelussaMaailman media sensuroi Israelin sisäisiä protesteja:

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

GlobalResearchin sivuilta:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=19500

USA taitaa pestä kätensä Israelin murhaamien siviilien verellä ... jäätävää touhua!!!

*MMU*

Anonyymi kirjoitti...

En oikein ymmärrä ruotsin kieltä, mutta VI:n artikkelista käy selvästi ilmi miten julma Israel on palestiinalaisia kohtaan.

För den som tror att Israel totalblockerar Gaza
Över en miljon ton humanitärt bistånd har kommer till Gaza från Israel under de senaste 18 månaderna vilket motsvarar nästan ett ton bistånd för varje man, kvinna och barn i Gaza.

Det inte är någon brist på mat i Gaza. Under Ramadan och Eid al-Adha, skeppade Israel in 11 000 boskapsdjur till Gazaremsan.

Medicinsk hjälp
Ingen palestinier nekas medicinsk vård i Israel. Om Hamas-regimen inte tillåter medicinsk vård i Israel, kan den israeliska regeringen inte göra något för att hjälpa patienten. Israel vill förenkla för alla som behöver medicinsk vård från Gaza såvida inte patienten är en känd terrorist eller liknande.

Israel upprätthåller en korridor för att överföra medicinska patienter ut ur Gaza och omkring 200 medicinsk personal går genom övergångarna varje månad. Israel hjälper också till att koordinera transfer av jordanska läkare till Gaza.

Under 2009 lämnade 10 544 patienter och deras följeslagare Gazaremsan för att få medicinsk vård i Israel. Dessutom utfördes 382 akuta evakueringar från Gaza för medicinskt ändamål.

Sedan 2005 har palestinierna utnyttjat medicinska arrangemang mer än 25 gånger för att utföra terrorattacker.

Medicinsk utrustning
Under 2009, fördes 4 883 ton medicinsk utrustning och mediciner in.

Under det första kvartalet 2010, skeppade Israel 152 lastbilar med medicinsk utrustning till Gaza. Under en typisk vecka (maj, 2010) kom 37 lastbilar med hygienartiklar till Gaza landsvägen. Dessutom skeppades en CAT scan-apparat nyligen till Gaza.

Byggnadsmaterial
Under det första kvartalet 2010, transporterades 23 ton järn och 25 ton cement till Gazaremsan.

Den 13 maj 2010, tillät Israel ungefär 39 ton byggnadsmaterial till Gaza för att bygga upp skadade sjukhus. Byggnadsmaterialet för al Quds-sjukhuset skeppades med fransk garanti för att byggnadsmaterialet skulle användas för att bygga upp sjukhuset igen och inte hamnade i Hamas händer för att användas för att göra höljen till raketer.

Den 24 maj 2010 öppnade Israel Keren Shalom-övergången så att 97 lastbilar med varor, inkluderande 6 lastbilar med 250 ton cement och en lastbil med 5 ton järn kunde anlända till Gaza.

Elektricitet
Enligt en FN-rapport från maj 2010, kommer 120 megawatt (över 70 %) av Gazaremsans elektricitet från det israeliska elnätet medan 17 MW kommer från Egypten och 30 MW produceras i Gaza citys kraftstation.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on ehkä ainoa asia mistä en ole samaa mieltä tässä blogissa. En käsitä miten kukaan voi hehkuttaa Hamasia tai muutenkaan muslimien touhuja, sillä ne ovat niin kipeitä ainakin länsimaisesta näkökulmasta. Tämä laivajupakka oli malliesimerkki siitä miten muslimivaltiot järjestävät kaiken valmiiksi propagandaoperaatiota varten ja Israel selkeän huonon tiedustelun päätteeksi vielä astuu ansaan.

Israelin yrittäessä säästää siviiliuhreja asiat aina kääntyvät toisinpäin valtamediassa ja lopputulos on että suu vaahdossa esiintyvät Hamasin nokkamiehet esitetään uhreina ja sorrettuina ressukoina. Vasemmisto tuntuu koko Euroopassa oikein rakastavan näitä naisia, koiria ja vähemmistöseksuaaleja halveksuvia fundamentalisteja ja on vielä joka välissä raahaamassa ko. porukkaa vielä tänne Suomeenkin veronmaksajien elätettäväksi.

kati kirjoitti...

Muuten saattueen pääjärjestäjätaho, turkkilainen IHH tunnetaan väkivaltaisena, terrorismia tukevana äärijärjestönä, jolla on yhteydet mm. Hamasin kanssa.
Free Gaza-järjestön jäsen, Greta Berlin, joka on yksi Gazaan yrittäneen laivasaattueen järjestäjistä, selvensi ryhmän tarkoitusperiä sanomalla: "Me emme yritä olla mikään humanitaarinen missio." (we`re not trying to be a humanitarian mission). Tämä on rehellistä puhetta.
Tästä linkistä voi ihmetellä videot laivan tapahtumista! Vaikeaksi menee tää Israel juttu!
http://turjalainen.blogspot.com/2010/06/israelin-operaatio-gaza-saattuetta.html

Omar kirjoitti...

@Anonyymi nr 2: Kyllä sinun kannattaa vähän prepata ruotsinkielen taitojasi...Kyseinen artikkeli ei nimittäin lainkaan kertonut Israelin julmuuksista, vaan kehui estoitta miten paljon tavaraa Israel päästää palestiinalaisalueille, ikään kuin alue ei olisikaan saarrossa.

Monet järjestöt ovat kritisoineet Israelin saartoa (esim. Amnesty, Human Rights Watch ja Kirkon Ulkomaanapu) sillä se ei päästä läpi esimerkiksi tarpeeksi ruokatarvikkeita, rakennusmateriaaleja, koulutarvikkeita ja lääketarvikkeita ja tämän vuoksi Gazan väestö kärsii aliravitsemuksesta, anemiasta ja työttömyydestä.

On sen niin tyypillistä Israelin valtiolle pakottaa palestiinalaisalueet saartoon, ja sitten ottaa itselleen kaikki kunnia avustusjärjestöjen tuomasta humanitaarisesta avusta.

Omar kirjoitti...

On viitteitä siitä että Mavi Marmara yritti paeta Israelin joukkoja. Israelhan on ollut hyvin valikoiva mitä tulee videomateriaalin julkituontiin. Voi hyvällä syyllä kysyä miksi Israelin puolustusvoimat ovat julkaisseet jotain ylhäältä otettua helikopterikuvaa, mutta valvontakameroiden kaappauksen jälkeen laivan kannella ottamaa videokuvaa ei ole nähty. Olisivatkohan ko. videomateriaalit ristiriidassa keskenään? Onko helikopterifilmi edes aito?

Voisi myös huomauttaa että yhdysvaltalaismedioissa ei nostettu kummempaa haloota Mavi Marmaran Furkan Doganin kuolemasta. Dogan oli Yhdysvaltojen kansalainen ja häntä ammuttiin neljästi päähän. Yhdysvaltain ulkoministeriö myöntää että Dogania ammuttiin neljä kertaa päähän, mutta sanoo, että oli "epäselvää kuka sen teki". Se on kieltämättä vaikeaa kysymys laivalla jossa on aseettomia rauhanaktivisteja ja tuliaseilla aseistettuja israelilaisia kommandoja.

Israelin puolustusvoimien mukaan sotilaat harjoittivat pelkästään itsepuolustusta. Tämä toimittajan Mavi Marmaralla ottama videokuva näyttää kuitenkin, että kyse oli puhtaasta teloituksesta:
http://www.youtube.com/watch?v=RlElXOJV4CA

Että se itsepuolustuksesta.

Omar kirjoitti...

Huomasin muuten juuri, että postittamani videolinkki on joutunut nettisensuurin kynsiin. Kyseisellä videolla oli yli 40 000 katsojaa kun viimeksi katsoin sitä, mutta se taisi olla liian rankkaa katsottavaa joidenkin mielestä.
Näiden linkkien pitäisi ainakin toistaiseksi toimia

http://www.youtube.com/watch?v=Pi6c10ntFZk
http://www.youtube.com/watch?v=MdirKfgI2Y4