keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Talousdemokratian edustaja Radio Rock Korporaation vieraana

Suomen Talousdemokratia ry:n aktivisti Ville Iivarinen radiojuontaja Heikelän vieraana. Kesto 25 min.

http://www.radiorock.fi/podcast/player.asp?podID=2792


Haastattelussa mainittii tilaisuus nimeltä Raha On Velkaa, Turussa. Alla tähän liittyvä posteri.

8 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Loistavasti selitetty, paitsi itävaltalais kysymys. Jos rahanluonti olisi "vapaa markkina" -kysymys, miksei samalla yksittäinen henkilö voisi alkaa kierättää omia seteleitään? Vapaat ryöstämään; vapaat sinulta ja minulta. "Vapaat markkinat" -uskonto, joka perustuu teorioihin jotka ei selvästikkään toimi.

Myös turhaa mielestäni huudella tuota ellen brownin "keskiajalla oli helppoa", se haittaa uskottavuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin ja tykkäsin :) ... Villellä selkeitä, asiallisia ja valmiiksi pureksittuja vastauksia juontajan esittämiin kysymyksiin. Toivon, että kuuntelijoita olisi ollut laajemminkin kyseistä ohjelmaa silmälläpitäen. Hienoa Ville!

* Mervi M. Utria*

Anonyymi kirjoitti...

selvittäkää nyt kuka sen EKP:n omistaa, muuten hyvä haastattelu.

Tsemppiä jatkoon, ja ei muuta kuin kovaa tykitystä medioissa !

Ebe kirjoitti...

No, internet kertoo että EKP:n omistaa "osavaltioiden" omat keskuspankit. Tietenkään tähän ei voi luottaa ilman dokumentaatiota, ja kuka omistaa sitten keskuspankit? Käsittääkseni Suomen ja suurimman osan näistä tosiaan "omistaa" valtiot, mutta esim. suurin EKP:n omistaja deutche bundelsbank taas ei. Tää ny kertoo aika paljon:

Neither the ECB nor the national central banks (NCBs), nor any member of their decision-making bodies, are allowed to seek or take instructions from European Community institutions or bodies, from any government of an EU Member State or from any other body.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, yritin vähän etsiä tietoa tuosta EKP:n omistuksesta. Jostain artikkelista luin EKP:n olevan kuitenkin instituution, jonka omistajia ovat - ainakin periaatteessa - kaikki EU:n kansalaiset tai jotain sinnepäin ... EKP:lla on käsittääkseni rajoitettu valta säädellä muiden pankkien toimintaa. Mutta kuka kykenee rajoittamaan EKP:n toimintaa ... Kuka siis omistaa EKP:n? Ja kenellä/keillä on kontrolli tässä "jäätävässä" pankkien korporaatiossa? Ovatko EKP:n kontrolloijat Lontoossa, koska luultavimmin FED:inkin on?

Mielenkiintoista! :)

*M M. U*

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuosta omistajuudesta ... eli EKP perii korkoa lainaamastaan rahasta ja niistä kertyvät voitot jaetaan ilmeisesti eri maiden keskuspankeille, jotka taas jakavat ne osinkoina omistajilleen (?). Mutta ketkä ovat niitä omistajia? Ne, ketkä istuvat esim. Suomen Pankin hallituksessa ja johtokunnassa vai ketä?

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Ilmeisesti on täysin mahdotonta selvittää tuota omistajuuskysymystä, oli sitten kyseessä minkä tahansa maan keskuspankki. Uskomaton juttu, ei voi muuta sanoa. Kerrassaan uskomatonta.

Se, joka hallitsee rahavarantoa, hallitsee kaikkea.

Lars Osterman kirjoitti...

Väitetään että Rothschildit jotenkin hallitsevat kaikkia http://www.bis.org jäsenpankkeja (ns Euroopan järjestelypankki)

Suomen Pankki on myös BIS_in jäsenlistalla...

Tiedä sitten.

Kansanedustajien pitäisi kyllä osata selvittää Keskuspankkien omistajuussuhteen. Tuskin kukaan evää heiltä tietoja - ainakaan Suomessa ?