lauantai 19. kesäkuuta 2010

Bill Still Ruotsin pankkitoiminnastaHuomaa että videon alussa todetaan että Kustaa III laski liikkeeseen korotonta valtiollista rahaa - ja että pankkiiri Jacob Johan Ankarström murhautta Kustaa III:n tämän rahapolitiikan johdosta.

Huomaa myös että paikallisten säästöpankkien sanotaan toimivan eri periaatteilla kuin muut liikepankit. Eivät kuulemma ole käyttäneet yleistä vähimmäisvarantopeiaatetta (tätä on kyllä vaikea uskoa..olisikohan jokin väärinkäisitys..?)
Lisäksi - outoa kyllä, liikepankki Swedbank on kuulemma nyt kesäkuun alussa 2010 myynyt kaikki hankkimansa säästöpankit takaisin niiden alkuperäisille omistajille - ja tämä operaatio saa kiitosta talous- ja paikallisdemokratian kannalta.
Suomen tilanne tuskin samanlainen mitä säästöpankkeihin tulee.

3 kommenttia:

Miikka kirjoitti...

Paikallisosuuspankit:
"Ryhmä koostuu 42 eri puolella Suomea toimivasta, päätöksenteossaan itsenäisestä ja riippumattomasta paikallisosuuspankista."

"Talletukset 3 375,0 milj. euroa
Luotot 3 231,5 milj. euroa"

Lähde: https://www.paikallisosuuspankit.fi/VerkkopalvelutWeb/portaali/index.jsp?sivu=pankinesittely

Ruotsin säästöpankeista en tiedä, muuta kuin mitä bloggauksessa mainitaan, mutta ainakaan paikallisosuuspankkien tilanteessa ei vaikuta olevan mitään itsenäisyyden ja vakavaraisuuden suhteen. Samaa epäilen myös S-pankista, joka on käsitykseni mukaan käytännössä talletuspankki ja lainoittaa vain kuluttajien ostoksia S-ryhmästä.

Hilda K. kirjoitti...

Tämä tulee nyt väärään paikkaan, mutta löysin maxkeiser.com:ista juuri videosarjan, jossa tuntuisi olevan asiat kohdallaan. Aiheena (2/3) mm. vääristelevä jako oikeistoon ja vasemmistoon, kapitalismiin ja kommunismiin, esimerkkinä USA:n tilanne, jossa äänestäjät huijataan valitsemaan kahden samanlaisen välillä, mikä takaa "vortexin" jatkumisen.
Ihan ok - kunnes tullaan jakson 2/3 (alla) kohtaan 6:00, jossa tulee neuvo tilanteen korjaamiseksi: Äänestä Bushien ja Obamojen sijaan näiden kahden puolueen muita senaattoreita, demokraatti-Kuchinic'ia ja republikaania
Ron Kultakanta Paulia.

Eikö herroista ole ollut jo pitkään tietoa, ettei pienen veronmaksajan etu ole ollut ensimmäisenä heidän agendallaan?

Renaissance 2.0: Lesson 6 (part 2 of 3) - Brightening the Future

Kas, kun maxkeiser.com tällaista tarjoaa.

Anonyymi kirjoitti...

Säästöpankkien lievempi vakavaraisuusvaatimus myötävaikutti Suomen pankkikriisiin silloin parikymmentä vuotta sitten.