maanantai 6. syyskuuta 2010

Lentolehtisiä tulostettaviksi

Ystäväni Janus tehtaili edellisistä blogipostauksista tällaisia lentolehtisiä. Samalla Janus käytti mielikuvitustaan ja suunnitteli meille logon - omin luvin.

Laitan kaikki kolme tänne kommentoitaviksi. Toivottavasti avautuvat oikean kokoisina.Tiedostojen koko on luokkaa 550 kb.

Huomasin yhdessä ainakin yhden pienen typon - joka korjattaneen ensi tilassa.


9 kommenttia:

Hilda K. kirjoitti...

Hieno kokonaisuus.
Ehdotus:
Siirtäkää loppukaneetti, talousdemokratian perimmäiset asiat, lopusta alkuun. Latokaa tämä ydinkohta isommalla ja näkyvmmällä.

Anonyymi kirjoitti...

Talousdemokratiaa tuntemattomalle voi 4h työpäivät kuullostaa liian suurilta lupauksilta. Riittäisikö työpaivän lyhentäminen ilman tarkempaa tuntimäärää. Toisaalta, Suomessa on paljon työtä, mitä ei ole voitu rahan puutteen vuoksi tehdä. Turhia työpaikkoja poistuu, mutta uusia työpaikkoja syntynee enemmän.

Antti kirjoitti...

Todella hienolta näyttää ja kuulostaa! Pari asiaa herätti kuitenkin kysymyksiä, 2. sivun toisessa kohdassa puhutaan verotuksesta luopumisesta, miten estettäisiin tuloerojen kasvu tai siitä seuraavat ongelmat? 3. sivun 8. kohdan loppu: Rahamäärä pysyy periaatteessa ennallaan, mutta rahamäärää joudutaan lisäämään n. 3-4 %. Eli rahamäärä kaksinkertaistuisi 20 vuodessa, eikö tämä johda inflaatioon vai ymmärsinkö väärin? Tuolla 12. kohdan sosialismilla tarkoitetaan ilmeisesti kommunismia? Sosialismi ei käsittäkseni ole rahaeliitin keksimä juttu. Esittely on kaikenkaikkiaan hyvä ja laaja-alainen, silti kaipaisin vielä lisäksi talousdemokraatian näkökulmaa nykyiselle pörssijärjestelmälle, sekä valuuttakurssijärjestelmälle, joka mahdollistaa tällä hetkellä kolmannen maailman orjuuttamisen.

Terveisin, Antti Kivimäki

Joona kirjoitti...

Kysykää vielä Ismo Leikolalta (ja Uusikselta, jos se nyt olisi poliittisessa mielessä mitenkään mahdollista) saako sen pärstää ja jotakin asiaan liittyvää lainausta käyttää jossain mainoslehtisessä. Tarkoitan, että jonnekin paperin alakulmaan tai vastaavaan paikkaan tällaisen tunnetun henkilön lisääminen kasvattaisi heti tavallisen kaduntallaajan mielenkiintoa. "Ai, tämäkin kannattaa ajatusta! Täytyypä tutustua tarkemmin..."

Jorma M kirjoitti...

Kun puhutaan "Talousdemokratian ihannemaailmasta" niin hyvää kuin sillä tarkoitetaankin, niin "ihannemaailma" saa hyvin suuren osan ihmisiä ajattelemaan niitä utopioita ja ihannemaailmoja, joita Stalin, Hitler, Lenin, Mao ja Atlantin tuolla puolen kapitalismin rajoittamattoman rahavallan saarnamiehet Friedmanin johdolla ovat kehitelleet. Minua ainakin tökki pahasti tuo "ihannemaailma" sana. Idealismia pitää olla, mutta realismia kanssa. En lähde näitä jakamaan, vaikka Talousdemokratiaa kannatankin.

Lars Osterman kirjoitti...

Ihannemaailma on tässä lähinnä eräänlainen tavoite. Poliittinen sellainen. Ja meistä jokainen ilmaisee asiat omalla tavallaan. "Mikä minulle kelpaa ei aina kelpaa sinulle - vaikka olisimmekin 99% samaa mieltä muuten."

Mutta joo - kaikkia ei aina voi miellyttää.

;-)

Jorma M kirjoitti...

Äskeiseen vielä lisäisin,koska lentolehtisen jakaminen on jo tavallaan osa vaalikampanjaa. Minut tuo sana ihannemaailma saisi myöskin ajattelemaan, että "mitähän reaalimaailman unohtaneita hörhöjä tuokin porukka on", jos en tuntisi tätä ajatusmaailmaa ennestään tämän blogin kautta:) Sanoilla on ikävä tapa leimata asioita ja haihattelijoiksi leimautumista ehdottaisin varottavaksi, kun on näin vakavasta asiasta kyse.

Lars Osterman kirjoitti...

Kommentit toimitetaan eteenpäin Janukselle. Hän on nyt kertausharjoituksissa joten kestää vähän aikaa ennen kuin tulokset näkyvät.

Lauri kirjoitti...

Törmäsin mielestäni hyvään artikkeliin, jonka asiayhteys tulisi ottaa paremmin esiin rahareformi-kampanjoinnissa. Erittäin tärkeä näkökulma jo ennestään kestämättömälle järjestelmälle.

http://money.cnn.com/2010/06/10/news/economy/unemployment_layoffs_structural.fortune/index.htm

Talousdemokraattinen toimintamalli ottaisi huomioon tämän todella suuren ongelman.