lauantai 25. syyskuuta 2010

Findance.com: Uusipaavalniemi rehellisin kansanedustaja?

Kuva on napsittu täältä.Voit katsoa mainitut videot täältä:

http://www.findance.com/uutiset/12469/tassako-rehellisin-kansanedustaja-suomalaisten-tulisi-tietaa-totuus

TÄRKEÄ HUOMAUTUS: Mikäli koet että Uusipaavalniemi puhuu asiaa ja että samanlaisista asioista puhuttaisiin myös Suomen eduskunnassa ensi vaalien jälkeen - miten voit vaikuttaa asiaan? Vanhat ja vakiintuneet puolueet ja niiden ehdokkaat ja edustajat ovat koko itsenäisyytemme ajan välttäneet tuomasta julki näitä asioita kansalle. Uskallan väittää että tähän tarvitaan uusia puolueita ja uusia kansanedustajia joilla ei ole kytkyjä finanssi- ja muun pankkimaailman lobbaajiin.

Tulostamalla ja allekirjoittamalla kannatuskorttimme varmistat että myös Suomen Talousdemokraattinen puolue on mukana ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa.
Lähetä kortti postissa ohjeiden mukaan.

Huomaa että samalla postimaksulla voit lähettää jopa kymmeniä kortteja oman lähipiirisi allekirjoittamina. Nouse siis sohvalta - ja toimi yhteisen hyvän puolesta.

Muutos On Mahdollinen.

Sinulla On Vaikutusvaltaa.

17 kommenttia:

JLT kirjoitti...

Muistathan täyttää ja postittaa
TD-kannattajakorttia.

Yhteistyöllä on suuri merkitys.

Olen vakuuttunut siitä, että meillä on historiallisen tärkeä auttamismahdollisuus
taloudellisen vapauden saavuttamisessa.


Ystävällisin terveisin Jaakko

Mika kirjoitti...

Hyvä Lars ja kumppanit! Tulen tukemaan teidän tavoitteitanne. Omassa blogissani on nyt tarkka yhteenveto Lyndon LaRouchen ekonomian teeseistä hänen viime perjantain webcast-seminaarinsa innoittamana. Ko. teesit ovat hyvin paljon samaa maata tämän Suomen talousdemokratian kanssa.

Hilda K. kirjoitti...

Asiasta toiseen.
Luin Vapauspuolueen sivulta puolueohjelman.
Se on taloudellis-poliittisen eliitin toiveuni. Eliitin asema tai edut eivät Vapauspuolueen toimesta vaarannu.

Vapauspuolueen kannattajakortit on kerätty ja ohjelma valmis. Miten voidaan selittää, etteivät puolueen eteen ahkeroineet nähtävästi aio puuttua kärsimysten ytimeen, vaikka he kärsimyksiä laajalti ja värikkäästi kuvailevat?
Ohjelmassa ei puututa rahajärjestelmään tai pankkien rahanluontimonopoliin.
Mitä tahoja on mahdettu kuunnella, kun ohjelmasta tehdään ehdoin tahdoin sutta ja sekundaa.

Näemme varmasti lisää hallitusvaltaa tukemaan pullahtaneita huomiomagneetteja.
Korporaatioiden omistama hallituksen seinälehtimedia nosti vuosikausien huolellisella vaikenemisella ja harkituilla vaalien alusajan tempuilla Ruotsiin puolueen, jonka tarkoituksena on viedä kansalaisten huomio pois olennaisesta: Pankeista, rahajärjestelmästä, EU:n totalitarismiluonteesta, kansalaisoikeuksien ja hyvinvoinnin menettämisestä.
Vaalien alla tehty mielipidekysely kertoi ruotsalaisten pitävän maahanmuuttoasioita tärkeysjärjestyksessä vasta noin 13. sijalla, kun lasten kouluopetus, eläkkeet, vanhusten- ja terveydenhoito, jne. valtasivat toistakymmentä ensimmäistä sijaa.

Silti mediassa ei vaalien alla, aikana tai jälkeen ole juuri muusta puhuttu kuin 5 prosentin tuntumaan jääneen vaa'ankielipuolueen menestyksestä.
Eniten siteerattu videopätkä oli Vasemmiston puheenjohtajan kieltäytyminen astumasta samaan tv-meikkihuoneeseen epähenkilö-puoluejohtajan kanssa.
Propagandistisuudessaan ylivertaisen tehokas tilanne vaikutti tarkkaan ajoitetulta ja ennalta järjestetyltä kuten puoluejohtajien puheenvuorot tuloksen selviämisen jälkeen.

Vallanpitäjien ja median kampanja onnistui Ruotsissa hämärtämään todellisuutta ja keräämään kansan aggressioita sinne, missä ne eivät uhkaa status quo:ta.

Suomen ensi kevään vaaleissa nähtäneen sama näytelmä persujen ja vapauspuolueen kanssa.
Onko sekin hallitusohjelmaa konsultoivan McKinseyn amerikkalaistoimiston käsikirjoittamia episodeja nykykoalition vallan säilyttämiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Onko nyt varmaa että normaali tulostin-A4 on sopivaa paperia?

Lars Osterman kirjoitti...

Normaali tulostinpaperi kelpaa meille - tosin joudumme liimaamaan/laittamaan saadut A4-läpyskät paksummalle paperille jotta olisivat "kortteja" 120 g/m2 min...

Minulta saa valmiitakin kortteja jos joku jaksaa kerätä. Meillä on valmiita kortteja kolmisen tuhatta.

Lars Osterman kirjoitti...

Hilda, aivan..katselin itse läpi niiden ohjelman ja aikamoista populistiskeidaa..."naisen asema"..pakkoruotsi..."eläkeläiset"...maahanmuutto...

Lars Osterman kirjoitti...

http://vapauspuolue.fi/index.php?sivu=ohjelma#otsikko3

Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus

Puolueohjelma 4.6.2009

Anonyymi kirjoitti...

Ihan p.stä tommonen vapauspuolue. En kyllä usko talousdemokratiaankaan, koska hallitus tai oikeastaan me kaikki olemme kapitalistisen järjestelmän talutusnuorassa. Silti ajattelin täyttää kannatuskorttinne, koska sivullanne on niin paljon asiaa..

Oletteko miettineet jos talousdemokratian "ohjelma" toteutuisi eli rahan luontioikeus palautetaan valtiolle.. nykyinen plutokratia siirtyy historian kirjoihin.. työn jakaminen kaikkien halukkaiden kesken.. ym.

Ilmiötä voitaisiin jo nimittää vallankumoukseksi. Helpolla tasa-arvo ei tapahdu.

-The Movement

Jouko Piho kirjoitti...

Olen KD:n kansanedustajaehdokas Uudenmaan vaalipiirissä. KD ei aja puolueena talousdemokratiaa, mutta minä ajan. Jos minut valitaan eduskuntaan, tulen toimimaan kaikin eri tavoin talousdemokratian ajatusten leviämiseksi kaikkien puolueiden edustajien keskuudessa.

Köpä kirjoitti...

Huh huh, sentään!!
Lukekaapa Kauppalehden keskustelu "Uuspaavalniemi ja totuus rahasta."
Kauppalehden keskustelun "pääguru" nimimerkki mm22 raivoaa sylttytehtaan äänenä talousdemokratian Ville Iivariselle.
Jokohan poikia alkoi pelotaa?


mm22 25.9.2010 21:12 vastaus nimimerkille: Ville Iivarinen

UserName

Liittynyt:
30.6.2007

Viestit:
6 534
> Sen koron vuoksi sitä velkaa on vain aina paljon
> enemmän kun on rahaa, ja kun koron funktio on
> eksponentiaalinen kasvukäyrä, vaatii se
> eksponentiaalisen talouskasvun välttääkseen
> romahduksen.

Täyttä roskaa ja osoittaa, että et ymmärrä asian alkeitakaan.

Raha kiertää tarvittavan moneen kertaan. Siten voidaan hyvin vähäiselläkin rahamäärällä maksaa kuinka paljon tahansa maksuja. Hankalaa on maksaa suuria maksuja vähäisellä rahalla, mutta korot eivät koskaan lisää maksutarvetta niin paljon, että sillä olisi juuri mitään vaikutusta.

Tietenkin on totta, että velkoja ei voi maksaa korkoineen, ellei tuloista tai omaisuudesta saa tarvittavia varoja, mutta ei kai siinä ole mitään ihmeellistä. Ei kai asia voisi muuten ollakaan. Se, että monilla menee hyvin, parantaa yleensä muidenkin mahdollisuuksia. Siten on aivan päätöntä väittää, että yhden pärjääminen estäisi toista pärjäämästä tai maksamasta velkaansa.

Vaikka rahaa syntyy ja häviää, ei raha lopu, vaan sitä synnytetään taas lisää, kun tarvitaan. Siten raha ei aseta pienintäkään estettä sille, että kaikki maksavat velkansa, kun maksamisen aika tulee.

Taas on tullut palstalle yksi yrittäjä kertomaan harhojaan rahasta.


mm22 28.9.2010 16:48 vastaus nimimerkille: Ville Iivarinen

UserName

Liittynyt:
30.6.2007

Viestit:
6 535
Ei Keen vahvista lainkaan Uuspaavalniemen tai teidän käsityksiänne. Olet vain ymmärtänyt Keenin aivan väärin, kun sitä kuvittelet.

Mutta rahan luomisesta. Tietysti pankit luovat rahaa ja niin ovat käsittääkseni kaikki kertoneet, joilla on yleensä mitään käsitystä asiasta. Sehän on kaikkien oppien mukaan nykyisen maksujärjestelmän perusideana.

Viestiä on muokannut: mm22 28.9.2010 16:51
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=166564&start=120&tstart=0

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä yksi näkemys siitä mitä tuollaiselle voi tehdä:

"Tuollaiselle ei mielestäni kannata yrittää edes selittää mitään. Hänelle voi tietenkin kertoa Lietaerista, Werneristä, ja Hudsonista jne. Voi vaikka rautalangasta vääntää...

Kyseessä on henkisesti häiriintynyt yksilö tai vaihtoehtoisesti palkattu trolli, eli jonkun tietyn piirin edunajaja. Jos Villen kommentti on ollut asiallinen (en ole lukenut), niin normaali ihminen saa siitä pointin irti. Toki siellä voi käydä täydentämässä ja perusteellisemmin kertomassa asioista, että ihmiset saavat paremman kuvan ja ymmärtävät edes osittain, mutta tätä yhtä kusipäätä ei käännytä kukaan eikä mikään..."

Lars Osterman kirjoitti...

..minäkin olen aina varoittanut siitä että video "Money As Debt" yksinkertaistaa asioita aivan liikaa. Kakkososakaan ei mene asian ytimeen.
Tuo kauppalehtihemmo ei tajua sitä että on suuri ero siinä maksaako Pekka rahallaan lainan Villelle vai maksaako Pekka rahallaan lainalyhennystä pankille.
Villelle mennyt maksu kiertää Villen kautta edelleen mutta pankille mennyt poistuu kierrosta pankin erikoistileille. (joista Rowbotham kirjoittaa sivuilla 28-32)

Eli se että rahaa todellakin poistuu pankkilainoja lyhennettäessä on olellinen fakta.
Toinen se että uutta rahaa ei synny tarpeeksi ellei kansa edelleen lainaile innolla.

Kolmas tietysti sitten se että pankit kierrättävät suurimman osan korkotuotostaan takaisin yhteiskuntaan.
Neljäs se että pankit voivat halutessaan poistaa paljonkin rahaa kierrosta ja näin aiheuttaa lamaa ja kaaosta - ja vaatia itselleen tuhansia lainavakuuksia kun supistunut rahamäärä ei enää riitä kaikille lainojen maksuun.

Jokainen löytää netistä tietoa siitä miten USA:n valuutan määrä supistettiin tahallisesti ennen Suurta Lamaa. Sama ilmiö on nyt nähtävissä...ensimmäistä kertaa sitten 1929....

Anonyymi kirjoitti...

Samainen mm22 nimimerkki kävi suhteellisen kiivasta keskustelua kun taannoin linkitin "Rahan korruptio" -kirjan (http://resurssipohjainentalous.blogspot.com/). Kirjahan oli tietenkin täynnä asiavirheitä, ja rahan luonne oli ymmärretty täysin väärin ynnä muuta.. Itselleni jäi kuva, että kaveri tietää paljon nippelitietoa nykyisestä finanssijärjestelmästä, mutta ei näe metsää puilta. Ahaa-elämys olkoon hänelle suuri ja tajunnan räjäyttävä, sitten aikanaan..

Anonyymi kirjoitti...

Ja se "Rahan korruptio" - keskusteluhan löytyy tuolta:

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?messageID=3749039&#3749039

Hilda K. kirjoitti...

Michael Rowbotham kertoo oheisella videolla todella selkeästi, miten perustavalla tavalla erilaisia asioita ovat:

A) ovatko Ville, Kalle ja Liisa sekä monet muut velkaa erilaisia summia ajoittain toinen toisilleen, vai
B) ovatko henkilöt velkaa pankille, joka kerää velasta korkoa.

On sanottava, että tunnen empatiaa niitä kohtaan, jotka eivät ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla Rowbothamin & muiden t-demokraattien viestiä ymmärrä.
Viesti on jotain, mitä ei ihminen kuule joka päivä. Ellei ole täysin kahjo, maailma mullistuu väkisinkin, ja ajatukset alkavat kulkea uusia polkuja. Onhan se pelottavaa. Moni joutuu muuttamaan koko maailmankuvansa, minuutta kannattelevat proteesit menevät vaihtoon. Iso homma, ei käy kaikilta käden käänteessä...

Videosarjan ykkösosassa Rowbotham mainitsee, etteivät talousdemokratian ajatukset ole mitenkään uusia tai jotain marginaalista uutta vaihtoehtotuotantoa. Ihmiskuntaa on jo Keskiajalta kiinnostanut sosiaalisen luototuksen idea. (Itse asiassa professori Michael Hudson kertoo eräässä artikkelissaan että jo Babyloniassa ja Mesopotamiassa olivat modernin markkinatalouden kaikki instrumentit käytössä.)
1920- ja -30-luvuilla korottomasta velasta puhuttiin yhtä yleisesti kuin mitä vihreän liikkeen agendasta viime vuosina, Rowbotham sanoo. Tätä taustaa vasten on iso kömmähdys leimata t-demokratia avantgarde-hörhöilyksi.
Kummallisinta tässä kaikessa on t-demokratian periaatteiden lähes täydellinen salaaminen ja kieltäminen viime sadan vuoden aikana niin, ettei valistunut keskivertokansalainen ole siitä edes kuullut. Koulu- ja yliopisto-opetus ovat täysin poistaneet asiaa koskevan tiedon opetuksestaan. Rahasta on tehty asia, josta ei ole sopivaa keskustella.

M.Rowbotham videolla:
The Significance of Monetary Reform: The Disaster of Debt Based Economics [5 of 5].
Linkki osaan 5/5:

http://www.youtube.com/watch?v=B7CZPdGLpik&feature=player_embedded

Lars Osterman kirjoitti...

Kirjahan oli tietenkin täynnä asiavirheitä, ja rahan luonne oli ymmärretty täysin väärin ynnä muuta..

Hiljaa mäessä Anonyymi...

Vai asiavirheitä?

Vai joidenkin lukijoiden tahallisia virhetulkintoja?

Vai onko niin että jotkut lukijat olettavat että se mitä "MINÄ ITSE" en tiedä sitä ei kukaan muukaan voi tietää..? (tyypillistä kauppalehden lukijakunnan piirissä)

Fakta on se että Jani Laasonen ymmärtää enemmän raha-asioista kuin 99,99% muista suomalaisista.
Enkä usko että kauppalehden lukijatkaan erityisemmin loista tällä saralla.

Mikäli Janin kirjassa todellakin on jokin lievempi väärinkäsitys tai virheellinen tulkinta olen varma ett Jani itse korjaa asian.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset itse haluaisivat kierättää korot oman taloutensa kautta eikä pankin. Karkeasti katsottuna suomalaisten ansiotuloista tämän päivän koroista menee noin 25% ja palkkatuloista noin 40%. Verot mukaan lukien summa nousee...