tiistai 7. heinäkuuta 2009

Vielä ehtii mukaan

Toivottavasti mahdollisimman moni on tietoinen siitä että tämän blogin Talousdemokratia-hanke kokoontuu keskustelemaan mahdollisen yhdystyksen perustamisesta ja todellisen näkyvän toiminnan aloittamisesta ensi lauantaina 11. päivä heinäkuuta, klo 13-16.
Tilat on varattu Tampereen kirjaston luentosali kakkosesta. Luentosali on mitoitettu 20-25 henkilölle - joten vielä ehtii mukaan koska tällä erää tulijoita on vasta jotain 10.
Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen: talousdemokratia.2009@gmail.com
(jos kokousväki sallii ja päättää niin sisään voi päästä myös ilman ennakkoilmoitusta - jos tilaa on...)

Mitä sitten on tarkoitus käsitellä? No esimerkiksi - riippuen toiveista:

-Rahan syntyprosessi ?
-Julkinen raha vs yksityinen raha ?
-C.H. Douglas: economic democracy, social credit, national dividend, compensated price ?
-Rahan suhde kansantaloustieteessä käytettäviin termeihin "kysyntään" ja "tarjontaan"?
-Perustulo ilman tulonsiirtoja ?
-Muista puolueista poikkevaa politiikkaa joka toivottavasti koskettaa sohvaperunoita ja "nukkuvien puoluetta"?

Jonkinlaisen keskustelupohjan voisi muodostaa blogipostaukseni Talousdemokratia 2.0. Tässä pääkohdat lyhyesti uudelleen.


1. Aktiivinen edustuksellinen demokratia missä kansalaiset eivät halveksu poliitikkaa eikä poliitikkoja. Elitismistä, kabinettipolitiikasta ja puoluekurista päästävä.

2. Vahva perustuslaki joka takaa kansalaisoikeudet ja -vapaudet, estää viranomaisten ylilyönnit

3. Taloudellinen hyvinvointi julkisen, velattoman ja pysyvän rahan osuuden rajun kasvattamisen myötä.

4. Uusi laaja yhteiskunnallinen keskustelu missä kaikesta voi puhua leimautumatta - myös ns poliittisesti epäkorrekteista aiheista.

5. Julkisrahoitteinen kansallinen perustoimeentulotakuu/kk jokaiselle maan kansalaiselle.

6. Maltillinen, kestävään kehitykseen perustuva valtiotalous ilman ulkopuolista velanottoa ja ajattelematonta sokeaa talouskasvuoppia. Koskee myös muuta paikallista julkista taloutta.

7. Pankkitoiminnan täysremontti ja nykyisen lainakorkomenettelyn kriittinen tarkastelu ja mahdollinen lopettaminen taloudellisesti kestämättömänä ja kohtuuttomana tulonsiirtona.

8. Kaikkien velkasuhteiden uudelleenarviointi ja näiden jako kahteen ryhmään, kohtuuttomiin jotka kirjataan pois, ja kohtuullisiin joille ehdotetaan uudelleenjärjestelyjä velallisen etujen mukaan.

9. Kaikki viranomaisbyrokratia ja julkisen hallinnon nykyiset poliittiset suojatyöpaikat ehdottomalle vähimmäistasolle. Visio: julkinen hallinto on supistettavissa 50%.

10. Toimeentulon oltava mahdollinen ilman palkkatyötä. Työn jakamista. Perustoimeentulo- takuu mahdollistaa itsensä työllistämisen ja "muuttamisen pääkaupunkiseudulta takaisin kotiseudulle tai maalle".

11. Ulkomaankauppa clearingpohjaiseksi ja kahdenvälisesti tasapainoon kauppakumppanimaan kanssa. Näin ulkomaankaupassa ei tarvita rahaliikennettä vaan tavara-arvot kirjataan ja kuitataan toisiaan vastaan.

12. Tiedostettava että kansalaisten taloudellinen hyvinvointi on ehdoton edellytys sosiaaliselle ja terveelle elämälle. Kansalainen jonka perustoimeentulo on taattu ja joka kokee elämässään merkitystä, laatua ja arvostusta - todennäköisesti ei sorru alkoholismiin, väkivaltaan tai muihin rikoksiin.

13. Julkinen koulujärjestelmä, terveydenhoito ja vanhustenhuolto rahoitetaan julkisella pankkimaisella omarahoituksella ilman verotusta, maksuja tai muita tulonsiirtojärjestelyjä. Palkkauksessa siirryttävä 50% korkeammalle tasolle mikä takaa työvoiman saatavuuden ja työn arvostamista.

**

Näistä kohdista voi ja saakin olla mitä mieltä tahansa. Mielipiteet voi esittää Tampereella. Minä vuorostani yritän siellä sitten perustella miksi koen e.m. kohdat tarpeellisiksi.

6 kommenttia:

Lars Osterman kirjoitti...

Tiedoksi: tänään ilmoittautui viitisen henkilöä lisää. Osa tosin epävarmoja.

Olemme siis jotain luokkaa 14-15 nyt.

Lars Osterman kirjoitti...

Tänään yksi lisää ilmoittautui.

JLT kirjoitti...

Mainiota, että on tämä mielestäni tärkeä tapaaminen jo järjestymässä useidenkin ihmisten osalta Tampereelle.

Talousdemokratialla autamme varmasti nykyistä paremman
kehityskulun luomisessa..
vaihtoehdot tsekata ja valita niistä viisaasti.

Jaakko

Lars Osterman kirjoitti...

Niin..jää näähtäväksi miten tästä eteenpäin. Mitä puolueeseen tulee haluan todeta seuraavaa:
Eri tahtojen ja näkemysten valtamerellä on usein luovittava. Suoraa tietä ei ole.

Jostain luovuttava ja jotain itselle ehkä vastenmielistä hyväksyttävä jotta pääsisi kompromissiin.

Olen seurannut Ruotsin raha-uudistajien puoluetouhua. Siellä näyttää olevan vaikea päästä yhteisymmärykseen. Vertaus: Vegaani ja lihansyöjäkään tuskin voivat sopia ruokalistasta ellei kumpikin suostu syömään jotain itselle epämiellyttävää.

Moni vierastaa itselle liian radikaaleja ajatuksia.

Toisaalta liiaksi vesittynyt hampaaton puolueohjelma on arvoton.

Anonyymi kirjoitti...

Tuen tapahtumaa muutoin kuin ilmestymällä paikalle. Ajattelin vain mainita. Osallistujamäärä vois varmaan helposti olla yli kolminkertainen tänhetkisestä jos kaikki pääsisi tulemaan.. Toivottavasti saatte aikaan hedelmällisen tapaamisen!

Anonyymi kirjoitti...

No, raporttia miten meni?