torstai 29. heinäkuuta 2010

Sanoista tekoihin 2.0

Tässä viesti joka on levinnyt 3000 henkilölle jotka ovat mukana Facebookin ns "raharyhmässä".
Toni Törrönen on sen muotoillut vaikka se on Tonin, Villen ja minun allekirjoittama. Olemme todenneet että erilaiset kaavaillut yhteistyökuviot erilaisten tahojen kanssa ovat ajautuneet karille - jäljellä on enää oman puolueen perustaminen. Yritämme siis kiriä vaikkei aikaa olekaan kuin ensi vuoden helmi-maaliskuuhun.


Tervehdys Raharyhmäläinen,

Nyt on aika siirtyä teorioista ja sanoista tekoihin. Suomen Talousdemokraattinen Puolue on aloittanut kannattajakorttien keräämisen. Klikkaa jompaa kumpaa alla olevaa linkkiä, tulosta ja täytä kortti huolellisesti, ja palauta osoitteeseen: Suomen Talousdemokratia ry / Österman, Emäsalontie 285, 06950 EMÄSALO.

http://www.teapartisan.org/pictures/kortti.pdf

http://www.teapartisan.org/pictures/korttiword.doc

Kannattajakortin täyttäminen ei sido mihinkään. Se ei tee puolueen jäseneksi, eikä velvoita äänestämään kyseistä puoluetta. Se on vain teidän lupanne sille, että tällainen puolue voidaan perustaa Suomeen ja sille antaa osallistumisoikeus eduskunta / kunnallisvaaleihin. Jos olet täyttänyt aikaisemmin jonkin toisen puolueen kannattajakortin, sekään ei haittaa, eikä estä täyttämästä tätä. Halutessasi voit tietenkin pyytää kaveriasi ja perheenjäsentäsi myös täyttämään kortin. Ne tulevat kätevästi perille samassa kirjekuoressa.

Ohessa (toisessa viestissä) esite siitä mikä on Suomen Talousdemokraattisen Puolueen keskeisin ohjelmasisältö.

Kiitos pienestä vaivannäöstä kotimaamme tulevaisuuden parantamiseksi ja kehittämiseksi.

Ystävällisin terveisin, Toni Törrönen, Ville Iivarinen, Lars Österman

Talousdemokraattinen Puolue - ja muut puolueet

Toni Törrösen kirjoitus Facebookin raharyhmälle:

Rahajärjestelmä on mekanismi jolla vaihdonväline, ”raha”, toimitetaan kansantalouteen. Tällä hetkellä kaikki raha luodaan korkoa kasvavana velkana, ”lainoina”, pankkijärjestelmässä. Tämä aiheuttaa vääristymiä ja epävakautta markkinatalouteen.

Nämä vääristymät me havaitsemme työttömyytenä, reaalitulojen laskuna, eläkkeiden ja sosiaaliturvan alasajona, puutteellisena terveydenhuoltona, PK-yritysten konkursseina, työpäivien ja työurien jatkuvana pitkittymisenä, talouden laskukausina, verojen korotuksina, ja valtion velkaantumisena.

Nämä kaikki ovat seurausta vaihdonvälineen ”rahan” puutteesta kansantaloudessa. Koska ”raha” on ihmisen abstrakti keksintö, nykyisin pelkkä kirjanpitojärjestelmä, ei nykyaikainen demokraattinen sivistysvaltio voi kärsiä sen puutteesta ja antaa ”sattuman” ohjata kohtaloaan.

Talousdemokratian ydin on tämän järjestelmän kehittämisessä. Talousdemokratia etsii ja ajaa vaihtoehtoja rahajärjestelmän muuttamiseksi nykyaikaiseksi, vakaaksi, ihmisiä palvelevaksi järjestelmäksi. Se on suoraan suhteessa kaikkiin yhteiskunnallisiin ja ekologisiin haasteisiin joita Suomi kohtaa tulevaisuudessa.

Talousdemokratian uudistukset ovat teknisiä ja lakeja koskevia, mutta jokapäiväisessä rahan käytössään ihmiset eivät edes huomaisi minkään muuttuneen. ”Raha” toimisi vaihdonvälineenä markkinataloudessa niin kuin nytkin. Ihmiset hakisivat asuntolainaa ja käyttäisivät käteistä sekä pankki- ja luottokortteja entiseen tapaan. Ainoastaan ”rahan” liikkeellelaskumenetelmää olisi muutettu.

Talousdemokratian uudistusten myötä voisimme toteuttaa itseämme valtiona ja kansalaisina paljon nykyistä vapaammin. Tämä konkretisoituisi esimerkiksi: pienyrittäjyyden kasvuna, työttömyyden vähentymisenä, vapaa-ajan lisääntymisenä, yleisen elintason nousuna, verojen pienenemisenä, maaseudun uudelleen elävöitymisenä, terveydenhuollon parantumisena, valtionvelan pienentymisenä, sosiaaliturvan uudistuksena perustulo-pohjaiseksi , ympäristöystävällisten energiamuotojen lisääntymisenä, ja vakaana, turvallisena talouskasvuna ilman nousu- ja laskukausia. Tekemämme työ ja luomamme hyvinvointi jäisi meille Suomessa asuville, eikä valuisi isoille ulkomaisille pankeille.

Talousdemokratia ei ole yhden asian puolue. Köyhyys, työttömyys, ylivelkaantuminen, julkiset palvelut, ympäristöasiat, jne. kuuluvat kaikki ohjelmaan. Niitä ei voi käsitellä yksittäisinä kysymyksinä, koska kaikki ovat seurausta rakenteellisesta viasta rahajärjestelmässämme. Ne ovat oireita, eikä niitä hoitamalla saada kuin lyhyen aikavälin pieniä helpotuksia. Kestävän kehityksen ja vakaan yhteiskunnan luomiseksi meidän on puututtava oireiden aiheuttajaan, itse sairauteen. Se on vanhanaikainen rahajärjestelmämme, joka on tulossa tiensä päähän, aiheuttaen epäinhimillistä ja turhaa kärsimystä.

Suomen Talousdemokraattinen Puolue on ainoa rahajärjestelmän kokonaisvaltaista uudistusta ajava taho Suomessa. Pelkällä pankkien sääntelyllä ja erilaisilla takuu- ja vakausrahastoilla emme tee muuta kuin pahennamme tilannetta. Maalailut paremmasta huomisesta ovat silloin tyhjää puhetta. Meidän on muutettava vialliset rakenteet ytimiä myöten. Vain niin voimme saavuttaa terveen hyvinvointi-yhteiskunnan, nykyaikaisen demokraattisen sivistysvaltion.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Bill Still neuvoo islantilaisia


















Bill Still´in kirje Reykjavikin pormestarille, missä hän suosittelee Islannille North Dakota State Bank -ratkaisua (löydät kirjeen myös sivulta http://larsosterman.blogspot.com/

http://www.secretofoz.com/index.php?option=com_content&view=article&id=148:icelandic-press-coverage


Artikkeli Islantilaislehdessä (voit lukea sen esim google-translaterin avulla)

http://www.dv.is/frettir/2010/7/6/vilja-ad-jon-gnarr-stofni-banka/

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Lisää Uusipaavalniemeä

Nämä kannattaa kuunnella useaan otteeseen - ja todeta että kerrankin eduskunnassa sanotaan suoraan että RAHAA LUODAAN TYHJÄSTÄ. Tätä olen toitottanut täällä jo kolmatta vuotta. Voin siis todeta olevani tyytyväinen Uusipaavalniemen. Nyt kun kansanedustajat tietävät miten raha syntyy niin toivottavasti ymmärtänyt myös miten helposti valtiovalta itse voisi saman rahan luoda omin neuvoin - sen sijaan että hattu kourassa mennään anomaan rahaa pankeilta.


http://areena.yle.fi/video/1108009


http://areena.yle.fi/video/1108025


http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_73_2010_vp_1_34_34_p.shtml

Areenan videopätkät eivät ole siellä ikuisesti - jos joku osaa tallentaa ne omalle koneelleen tai laittaa ne YouTubeeen tämä olisi uroteko. Sopisivat http://talousdemokratia.tv :n sivulle laitettaviksi.

Itse lisäsin nämä jo facebookiin jotta mahdollisimman moni voisi ne katsoa. Tee sinäkin samoin!

*

Päivitys 11.7

http://www.uutissanomat.fi/index.php/component/content/article/19-ensimmaeinen-pieni-uutinen/120-markku-uusipaavalniemi-puhuu-suomen-ja-eun-lainajaerjestelyistae-eduskunnassa


http://www.youtube.com/watch?v=XWfUSa7_TMQ&feature=player_embedded

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Joukkotuhoaseita käytetään päivittäin












Moni kuvittelee että ydinpommeja käytettiin vain 1945 ja ettei niitä tämän jälkeen ole käytetty. Olen kirjoittanut tästä aikaisemmin blogilla mutta asian tärkeys on sitä luokkaa että toisto on paikallaan.
Israel käytti salaa uraaniammuksia jo 1973 sodassa Egyptiä vastaan. Näiden uraaniammusten johdosta Israelin armeija oli "niin ylivoimainen"....todellisuudessa IDF on esim Hizbollahia huomattavasti surkeampia joukko ylimielisiä reppanoita. Näillä reppanoilla ei olisi mitään saavutuksia joilla ylpeillä elleivät A. saisi jatkuvasti uusia ilmaisia asetoimituksia USA:sta..ja B. olisi sionistisen rahavallan valtaaman maailmanlehdistön suojassa jatkuvine sotarikoksineen ja ihmisoikeusrikkomuksineen.

Israelin lisäksi laittomia uraaniammuksia käyttää USA, Iso-Britannia ja Nato. Näitä käytetään tänäänkin lähes päivittäin Irakissa sekä Afganistanissa. (Lähde )

"I am sure you all believe that the last use of nuclear weapons was in Japan during WW2 but I have to tell you that this is far from the truth. In actual fact the US, UK, NATO and Israel have been using WMD’s on an almost daily basis since the conflict in the Balkans in the 1990’s. In actual fact it started well before this when the Israelis went to war with Egypt……this was the first time WMD’s had been used on mass with weapons purchased from the US and with US technicians acting in an advisory role.
We have discussed the use of depleted uranium weapons many times before but maybe no one has truly grasped how serious these actions have been and the greater implications on the rest of the world and our environment."

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Markku Uusipaavalniemi puhujapöntössä

Riikka Söyringin kautta sain tietää tästä Markku Uusipaavalniemen puheesta eduskunnassa.

* * *

Markku Uusipaavalniemi ottaa puheessaan eduskunnassa www.eduskunta.fi
esiin historiassa tapahtuneet salamurhat.
Niiden kohteena ovat olleet eri puolilla maailmaa globaalin pankkikartellin etuja vastustavat poliitikot.
Asia liittyy siihen, miksi Suomen valtio tekee talouteen liittyviä päätöksiä omaa etuaan vastaan.
Uusiksen puheesta selviää myös, miten puutteellisin tiedoin Suomen eduskunta tekee päätöksiään, joilla käytännössä estetään valtiontalouden parantamistoimet inflaation avulla ja ajetaan kansakunta ennen kokemattomaan hätätilaan.

Inflaation ei anneta tapahtua, sillä eliitti ei halua viime vuosien vulgäärikapitalistisen politiikan avulla kahmimiensa omaisuusarvojen alenevat puolta senttiäkään.
Koska eliitti omistaa Suomen hallituksen ja lainsäädäntöelimet, se säädättää eduskunnalla lait, joiden avulla pakotetaan kansalaiset köyhtymään, mikä tarkoittaa että he menettävät sosiaaliturvansa, työnsä, asuntonsa ja eläkkeensä:

"KESKIVIIKKONA 23. KESÄKUUTA 2010 kello 21.01
1) Hallituksen esitys Belgian, Saksan, Irlannin, Ranskan, Italian, Kyproksen, Luxemburgin, Maltan, Alankomaiden, Itävallan, Portugalin, Slovenian, Slovakian, Suomen, Kreikan ja Euroopan rahoitusvakausvälineen välisen ERVV-puitesopimuksen hyväksymisestä ja laiksi sen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten hyväksymisestä
Ensimmäinen käsittely

Hallituksen esitys HE 95/2010 vp

Valtiovarainvaliokunnan mietintö VaVM 30/2010 vp

Markku Uusipaavalniemi /kesk: Arvoisa puhemies! Ed. Skinnari kertoi tuossa yhden hyvän totuuden, elikkä meillä asianosaiset ovat itse asiassa esiintyneet asiantuntijoina - ovatkin tietenkin asiantuntijoita - mutta jotka ovat mitä suuremmassa määrin asianosaisia, niin he ovat käyneet näissä pankkijutuissa valiokuntakäsittelyssä asiantuntijoina, valtiovarainministeriön ja pankin edustajat. Aika vähän siellä on sitten professoreita tai muita otettu näissä. Näitä on kiireellä runnottu läpi.
Mutta olisin pariin asiaan puuttunut, mitä ed. Manninen otti esille. Elikkä totesitte, että valitettavasti sellaisiin tilanteisiin joudutaan, että on kiire, ja ymmärsitte toki, että on erittäin valitettavaa, että näin pääsee käymään. Mutta onko kukaan oikeastaan antanut minkään näköistä analyysiä, miten olisi käynyt, jos Aasian pörssi olisi kerinnyt avautua? Miten siinä muka olisi käynyt? Euroopan maat suurella kiireellä, Katainen muun muassa, siellä päättivät, että tässä on se hektinen piste: Aasian pörssi ei saa avautua, sitä ennen meillä pitää olla tämä sopimus, meillä pitää olla periaatesopimus, meidän pitää lyödä miljardit pinoon.
Missä on se analyysi, miten sitten olisi oikeasti käynyt? En ole nähnyt yhtään analyysiä sieltä, että tänne eduskuntaan olisi tuotu, että millä tavalla se maailma olisi romahtanut siitä nyt sitten.

Tämä ei todellakaan pelasta tässä kuplassa. Nämä kuplat etenevät samaa tahtia, ja se teoria, minkä olen kertonut täällä jo kolme vuotta sitten, se pätee näissä kaikissa maissa, kaikissa talousalueissa. Ed. Manninen täällä toikin esille, että muutamissa maissa on näitä supistuksia tehty. Pienissä maissa ne pystytäänkin tekemään. Esimerkiksi Latviassa palkkasumma laskenut 40 prosenttia, Virossa 20 prosenttia, Irlannissa 10 prosenttia, Islannissa 50 prosenttia. Pienet valtiot menevät vielä tässä sisällä, mutta nyt me olemme ajamassa koko Eurooppaa siihen. En osaa sanoa tarkkaa summaa, se riippuu ihan millä tahdilla siellä yritykset ja kotitaloudet ja sitten pankkisektori ottavat takkiin, mutta kyllä se luku on 20-40 prosenttia koko alueella, jos tämän sopimuksen mukaan nyt mennään.
Ja se ei pysähdy siihen ensimmäiseen vuoteen. Sitten syntyy deflatorinen syöksykierre, tämä on valitettava tosiasia. Kukaan ei ole yrittänyt minkäänlaisilla luvuilla tuoda meille mitään analyysiä, miten tästä voitaisiin selvitä sillä, että laitetaan, pakotetaan kaikki ensinnäkin takaamaan toisten velkoja, ja sitten 1 000 miljardia jos on tappio tällä koko alueella tälläkin hetkellä valtioilla ja kauppa on kuitenkin positiivinen, kun siihen kauppataseeseen mielellään verrataan, niin kyllä pitäisi tulla mieleen, että se vuoto on jossain muualla. Kukaan ei ole esittänyt minkään näköistä analyysiä. Meillä ei ole mitään täällä, ei yhtään mitään."

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemellä on myös lääkkeet ongelmaan. Ne lääkkeet on tunnettu kautta historian ja ne ovat aina tepsineet:

"Vaihtoehtoihin. Minä kerron sen, mitä tässä pitäisi tehdä. Se on täysin yksinkertainen asia. Se on niin yksinkertainen, että sitä ei haluta nähdä:
Euroopan valtiot, tai jos halutaan, niin euroalueen valtiot, muodostavat pankin, niin kuin ne periaatteessa nytkin ovat tehneet, että rahoitusvälineen. Nämä valtiot ottavat haltuun tämän pankin, kutsutaan sitä sitten vaikka europankiksi, jos ei Euroopan keskuspankki kelpaa, mutta se on valtioiden hallinnoima, ja tämä keskuspankki voi luoda rahaa suoraan tasetta nostamalla eli voi lainata suoraan Kreikalle rahaa. (Ed. Johannes Koskinen: Näinhän tässä tapahtuu!)
- Itse asiassa tässä ei tapahdu. Ed. Koskinen, olette täysin väärässä, te olette täysin väärässä tässä, kun väitätte, että näin tässä tapahtuu. Tässä tapahtuu niin, että tämä rahoitusväline lainaa markkinoilta, maksaa siis itse korkoa. Eli te olette täysin väärässä, kun väitätte, että tässä tapahtuu näin. (Ed. Johannes Koskisen välihuuto - Puhemies koputtaa) Elikkä tässä nimenomaan ongelmana on se, että tässä lainataan rahaa muualta, ja siitä maksetaan siis korkoa. Jos tasetta nostamalla esimerkiksi tämä europankki, Euroopan keskuspankki tai europankki, luo 1 000 miljardia euroa ja lainaa sen näille valtioille, totta kai siinä sen jälkeen sitten keskustellaan, kuka saa minkä verran näitä, on se sitten nollakorkoinen laina tai kolmeprosenttinen laina, niin siinä on se hyvä puoli, että siitä ei mene korkoeriä ulkopuolelle, vaan se tulee näille maille takaisin suoraan. Se, missä suhteessa se jaetaan, on sitten toinen asia. Mutta silloin tästä velkakuplasta selvitään, eikä minkään maan tarvitse myydä kansallisomaisuuttaan.

Jos me pidämme yksityisillä pankeilla ainoastaan tämän rahanluomisoikeuden, niin sitten me olemme markkinoiden armoilla. Silloin täällä saa ministeri Katainen ja muut pelottelijat olla, että nyt piti tehdä tämä ja tämä, etteivät markkinat hermostu. Jos meillä on itsellä tämä pankki hallussa, on se sitten euroalueen valtioiden tai Euroopan unionin maiden, niin tämmöistä ongelmaa ei ole. Näitä pankkien takaisin valtiolle ottoja on historiassa tietysti tapahtunut.
Valitettavan usein on myöskin salamurhia tapahtunut sitten niitä kohtaan, jotka ovat näitä asioita ajaneet, mutta se on ehkä sitten toinen juttu.
Mutta käytännössä siis tämä on se yksinkertainen asia: laitetaan pankki pystyyn, joka on siis itse asiassa valtioiden hallussa, eikä siis tarvitse ulkopuolisille, yksityisille pankeille maksaa sitä korkoa jatkuvasti lisääntyvästä luottomäärästä.

Mutta näissä kuplissahan on todellakin täysin yksinkertainen tämä juoni. Ensin yksityinen sektori velkaantuu, niin kuin euroalueella oli 2 000 miljardia vuodessa, sen jälkeen kun se saavuttaa kylläisyyden tilan, eli kylläisyys tulee euroalueellakin vastaan, kun ei enää 0 prosenttiakaan saa velkamäärää lisääntymään, korko on 0 prosenttia kuta kuinkin melkein, ja velkamäärä ei vaan lisäänny. Yksityinen velkamarkkina on melko kylläinen. Suomessa vielä sentään nuoret ottavat 100 prosenttia lainaa asuntoja varten, mutta muuten jos ajatellaan koko Euroopan alueella, niin lainamäärä ei lisäänny. Ja kun lisäluoton kautta ei enää ostovoimaa synny, niin julkinen sektori velkaantuu, ja se on se 1 000 miljardia vuodessa, mitä siellä tällä hetkellä tapahtuu. Kun tulee liikaa velkaa sitten valtiolle, valtion korot nousevat kattoon, kuten Kreikassa tapahtui, tai valtion velkakirjat eivät mene enää kaupaksi, ja silloin maa joutuu vaikeuksiin. Sen jälkeen maa laitetaan myymään omaisuuttaan. Siinä eivät yleensä pelkät supistustoimet riitä. Kreikallakin on 300 miljardia sitä luottoa siellä, ja sen jakautumista en tiedä tarkemmin. Kun en saa kerran tietoa Suomestakaan, niin en ole yrittänyt edes hakea Kreikasta, että kenellä on velat ja kenellä varallisuus siinä maassa.

Arvoisa puhemies! Jos palataan tähän paperiin, mitä tässä on, niin itse asiassa en pidä niinkään pahana tätä 7,9 miljardia, se ei ole niinkään paha asia tässä kuin se suurempi merkitys, mikä tässä taustalla on. Me otamme euroalueelta mahdollisuuden selviytyä pois tästä inflaation kautta. Inflaatiolla on iät ja ajat selvitty ylilyönneistä. Nyt ei selvitä, koska me teemme automaatin. Suomen kanta nimenomaan on ajaa sitä automaattikiristystoimenpidett
ä sinne, että automaattisesti tämän puitesopimuksen perusteella voidaan ajaa valtiot leikkauksiin, kiristämään vastoin omaa näkemystään, vastoin omaa tahtoaan. Ja kun tämä automaatti on luotu, niin ei ole mitään, mikä enää voisi aikaansaada tätä inflaatiota, ainoastaan deflaation.

Koska aika alkaa taas lähestyä loppuaan, niin on ilmeisesti pakko vapauttaa pönttö tässä vaiheessa "