torstai 29. heinäkuuta 2010

Sanoista tekoihin 2.0

Tässä viesti joka on levinnyt 3000 henkilölle jotka ovat mukana Facebookin ns "raharyhmässä".
Toni Törrönen on sen muotoillut vaikka se on Tonin, Villen ja minun allekirjoittama. Olemme todenneet että erilaiset kaavaillut yhteistyökuviot erilaisten tahojen kanssa ovat ajautuneet karille - jäljellä on enää oman puolueen perustaminen. Yritämme siis kiriä vaikkei aikaa olekaan kuin ensi vuoden helmi-maaliskuuhun.


Tervehdys Raharyhmäläinen,

Nyt on aika siirtyä teorioista ja sanoista tekoihin. Suomen Talousdemokraattinen Puolue on aloittanut kannattajakorttien keräämisen. Klikkaa jompaa kumpaa alla olevaa linkkiä, tulosta ja täytä kortti huolellisesti, ja palauta osoitteeseen: Suomen Talousdemokratia ry / Österman, Emäsalontie 285, 06950 EMÄSALO.

http://www.teapartisan.org/pictures/kortti.pdf

http://www.teapartisan.org/pictures/korttiword.doc

Kannattajakortin täyttäminen ei sido mihinkään. Se ei tee puolueen jäseneksi, eikä velvoita äänestämään kyseistä puoluetta. Se on vain teidän lupanne sille, että tällainen puolue voidaan perustaa Suomeen ja sille antaa osallistumisoikeus eduskunta / kunnallisvaaleihin. Jos olet täyttänyt aikaisemmin jonkin toisen puolueen kannattajakortin, sekään ei haittaa, eikä estä täyttämästä tätä. Halutessasi voit tietenkin pyytää kaveriasi ja perheenjäsentäsi myös täyttämään kortin. Ne tulevat kätevästi perille samassa kirjekuoressa.

Ohessa (toisessa viestissä) esite siitä mikä on Suomen Talousdemokraattisen Puolueen keskeisin ohjelmasisältö.

Kiitos pienestä vaivannäöstä kotimaamme tulevaisuuden parantamiseksi ja kehittämiseksi.

Ystävällisin terveisin, Toni Törrönen, Ville Iivarinen, Lars Österman

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tuosta url:sta saa helposti sen kuvan että tämä liittyisi jotenkin tea party movementiin??? miksi tuollaisen osoitteen takana?

Anonyymi kirjoitti...

"Olemme todenneet että erilaiset kaavaillut yhteistyökuviot erilaisten rahojen kanssa ovat ajautuneet karille". :)

No, juu, oliko nyt niin, että kannattajakortit ovat ihan käyttökelpoisia tavalliselle tulostuspaperille tulostettuna eikä tarvita mitään erikoispaksua paperia, kuten joskus on ollut jossain puhetta? Yritänpä keräillä useampia allekirjoituksia tutuiltani ja laittaa nippua eteenpäin.

- Joona

Lars Osterman kirjoitti...

...hmm..joo no linkki on linkki eikä se mitenkään liity teapartyyn.


**


Jeps..typo on korjattu..!

**

Kiitos ensimmäisille kannattajakortin allekirjoittaneille...saapuivat postissa tänään.

;-)

lautturi kirjoitti...

Mukava kuulla, että nyt alkaa ns. rattaat pyörimään. Laitan omalle sivulleni nuo kortti-pdf't myös ladattaviksi kunhan päivitän sivuja (huomenna?). Samoin laitan vähän tekstiä täältä lainaten, sopinee kaikille?

Kuka sivujani on seurannut, niin on varmaan huomannut viime aikoina tiiviin jenkkilän pörssin seuraamisen. Sikäli kun kalansisälmyksiä luen oikein, niin uusi alamäki on alkanut jo huhtikuulla ja kohta kyyti kiihtyy. Toisin sanoen veikkaan, että meidän sanomalle ollaan vastaanottavaisempia syssyä ja talvea pitkin. Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin siis :-/

Tsemppiä kaikille!

Lauri kirjoitti...

Nyt kun palaan lomilta niin tulostelen töissä kortteja ja kerään kavereilta, postittelen kun saan mielestäni tarpeeksi kasaan. Eiköhän tarvitavat 5000 korttia saada kasaan aika helposti, kuhan kaikki kantaa kortensa kekoon eikä tuudittaudu siihen että muut hoitaa.

lautturi kirjoitti...

Laitoin omille sivuilleni TD-intron, kommentit tervetulleita. Linkitin tuonne td.webs.com'in -sivulle. Onko niitä tarkoitus päivittää vielä - vai aktivoituvatko ne työn alla olevat uudemmat sivut "jossain välissä"?

Laitoin kannattajakorteista myös 4kpl/A4 -version saataville. Vai ovatko ne liian pieniä (A6-kokoa siis printattaessa)?

Kaipaisin vielä vahvistusta tuosta printteripaperin paksuudesta - kuten Joonakin tuossa ylempänä kysyi. Laitan sitten lisäyksen siitä sivuilleni.

Lars Osterman kirjoitti...

OK..muuta en tiedä kuin että jostain ihmeen syystä oikeusministeriössä ollaan lapsellisen "tiukkkoja" siitä että kannattajakorttien muotoseikat täsmäävät. Koko on tarkoin määritelty.
Paperin on myös oltava riittävän paksu - mutta se on meidän huolemme täällä. Siellä päässä voi vapaasti tulostaa 80 g/m2 kopiopaperille - täällä sitten limaamme ne tarvittaessa jäykemmälle paperille. Joskus totesin että kortin voi tulostaa tavalliselle A4:lle ja taittaa kahtia ja liimata yhteen..tässä helppo kikka saada 160 g/m2:n paperia....

lautturi kirjoitti...

Tarkasti tuolta oikeusministeriön sivuilta ja siellä tosiaan vaaditaan A6L kokoisia kortteja (sekä 120g/m2). Tahtoo sanoa, että nuo 4kpl/A4-version kortit ovat millin, pari joka sivultaa alamittaisia. Poistoon siis.

Siellä on taas joku pilkun viilaaja ollut vauhdissa :-( No, onhan se kiva, että tehdään tärkeää työtä...

Lars Osterman kirjoitti...

Niin, tuo on aika naurettavaa tuollainen millimetrilinja. VOisi jopa olettaa että aika olisi virtuaalikorttien. Miksi ei muka virtuaalikortit kelpaisi? Kaikki kortit nimmareineen (tai pankkitunnuksine vahvistetuin nimin ja tiedoin) tiedostona ministeriöille. Tämä nykyinen linja on hevos-ja-kiesi pelleilyä. Valtiovalta voisi näyttää esimerkkiä ja oivaltaa tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tarkoitus nimenomaan on, ettei korttien tehtaileminen ole liian helppoa, eipä tule uusia puolueita liian helposti.

Vähän sama asia kuin tuleva vaalilakiuudistus, ei haluta uusia puolueita vanhojen tilalle.

Olli kirjoitti...

Hei!

Olisiko hyvä idea laittaa printattavaan tiedostoon päällekkäin kaksi kannattajakorttia? Siinä tulisi kätevästi kaksi korttia kerralla ja allekirjoittaneet todennäköisemmin jaksaisivat pyytää läheiseltään myös allekirjoituksen. Konkreettisista rahajärjestelmän korjausehdotuksia kannattaa kasata pakettiin valmiiksi, sillä se edesauttaa muutosehdotusten selkeyttä.
Itse autan mielelläni puolueen perustamisessa ja alan keräämään kannattajakortteja.
Tsemppiä!

Lars Osterman kirjoitti...

Olli - toisaaalta onhan se yhtä helppo printata kaksi sivua - mustetta ei kulu yhtään sen enempää näin. Lisäksi voit taittaa kortin ja näin siitä muodostuu 160g/m2 paksu paperi joka kelpaa OM:lle.

Samalla suurkiitos kaikille jotka ovat laittaneet kannattajakortit postissa minulle. Tänään avasin neljä kuorta. Jossain vaiheessa laitan kaikkien nimikirjaimet listalle niin että voitte itse tarkistaa että olette mukana.

Aki kirjoitti...

Nyt on tulostettu työmaalle tietoa talousdemokratiasta ja kannattajakortteja.

Anonyymi kirjoitti...

Riittääkö syntymäaikaan tohon korttiin kuukausi, päivä ja vuosi?

Lars Osterman kirjoitti...

Kiitos kaikista korteista. Postia tulee ihan kivasti. 2-4 lähetystä päivässä.

Olemme kuitenkin kaukana tavoitteesta.

5.000 kpl on valtavan iso määrä. Sen tajuaa vasta kun laskee että esim 2-3 päivässä vuoden aikana tekee vasta jotain luokkaa 700-900.

Viiden tuhannen kortin kerääminen ( ajoissa helmikuuhun mennessä 2011 ) tarkoittaisi: 5000/180 pvä:llä eli 27,7 korttia päivässä.

Määrää pitäisi siis kasvattaa kymmenkertaiseksi nykyisestä.

Tietysti "me aktivistit" pyrimme keräämään muitakin kanavia pitkin...mutta silti - haaste on melkoinen.

Meillä on valmiiksi painettuina n 2000 korttia joita voisi käyttää toreilla ja tapahtumilla jos joku haluaa ja uskaltaa. Lähetämme näitä mielellämme. Tilaajan pitää kuitenkin perustella mihin ne haluaa. Lähetin nimittäin toukokuussa tukun kortteja eri paikkoihin ja näistä on ihan vain murto-osa palautettu.

Ja edellisen kommentoijan kysymykseen: KYLLÄ RIITTÄÄ.
Eli tähän ei tarvita sosiaaliturvatunnuksia tmv.

Jussi kirjoitti...

Itsekin tulin tänne printtaamaan kannattajakorttia. Sitten huomasin urlin, ja rupesin vähän selvittämään mikä tuo teapartisan oikein on. Ja vähän vielä tarkemmin tätä STP:tä :) Eli harhauttava urli on.

Voin laittaa johonkin toiseen osoitteeseen, jos haluat. (jussist@gmail.com)

Lars Osterman kirjoitti...

Hetkinen nyt Jussi...en lainkaan ymmärrä mistä puhut. Nuo linkit :http://www.teapartisan.org/pictures/kortti.pdf

http://www.teapartisan.org/pictures/korttiword.doc

..ovat vain ilmaisia nettipaikkoja joihin tiedostot on voitu laittaa imuroitaviksi.

On dropboxia ja vaikka mitä muuta.

En siis ymmärrä mitä vikaa noissa on. Linkit toimivat mainiosti ja voi valita pdf- tai doc-tiedosto.

Lars Osterman kirjoitti...

Ja vielä: Omat kotisivumme www.talousdemokratia.fi saadaan toki pian sellaiseen kuntoon että sieltäkin voinee saada kortit imuroitua ja tulostettua.

Webmasteripuolella on ollut hiukan hapuilua...mutta tilanne korjaantuu pian.

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä uusi vaihtoehtoinen kannattajakortti pienellä mainoslauseella ja palautusosoitteella varustettuna.

Kopioi osioite hiirellä ja siirrä se osoite riville. (blogger ie hyväksy osoitetta html-aktiivisena)

" ftp://td:demouser@85.76.153.219:29/Kortti-2.pdf "

Poista mahdolliset välilyönnit osoitteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä hyperlinkkinä tuo Larsin antama URL:

Kortti-2.pdf