keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Korkojen nostamisen huijaus

Money As Wealth kirjoittaa:

Here's the scam. When interest rates are raised, merchants and businesses need to raise prices to pay their loans (that's called inflation). Who is in charge of raising interest rates? The banks. Banks should not be able to raise interest rates on computer generated digits. It should be considered economic terrorism, shouldn't it? Banks create "money" on a computer keyboard and then charge interest on it - nice scam, eh? Then banks arbitrarily raise the cost to borrow the electronic digits, requiring you to work harder to pay them! They create electronic digits, you pay with your life. Then they scream about how they are losing money! If that's not a scam, then there is no such thing.

Sama suomeksi:

Tässä pankkien huijaus. Kun korkoja nostetaan, kauppiaat ja yritykset joutuvat nostamaan hintojaan maksaakseen lainojaan. (tätä sanotaan inflaatioksi) Kuka sitten päättää tästä korkojen nostamisesta? Sen tekee pankit itse.Pankkien ei pitäisi saada vaatia korkoja tietokoneella synnytetyistä biteistä. Tämän pitäisi kuulua luokkaan talousterrorismi, eikö vain? Muistutus: Pankithan todellakin siis luovat "rahaa" tietokoneen näppäimistöllä ja pyytävät tästä korkosuorituksia - mahtava huijaus eikö vain? Ja sitten siis pankit sattumoisin nostavat jo myönnettyjen vanhojen lainojen hoitokustannuksia sekä uusien digirahojen hintaa ,ja vaativat näin sinua tekemään enemmän töitä maksaaksesi tästä "rahoituspalveluksesta". Sitten pankit vielä kehtaavat valittaa siitä miten muka menettävät rahaa! Jos tämä ei ole huijausta niin mikä on ?

Oma huomautukseni: ja tämän yllä olevan hyväksyy Suomen eduskunnasta arviolta peräti 199 kansanedustajaa.

Yksi ainut - Markku Uusipaavalniemi taas kyseenalaistaa y.m. käytäntöä.

Entä hyväksytkö Sinä tämän?

Edustaako yksikään kansanedustaja Sinua ja Sinun mielipidettä tässä yhteiskuntamme ehkä tärkeimmässä asiassa ?

Nyt ainakin saatat ymmärtää miksi Suomen Talousdemokratia ry on perustettu ja miksi pyrimme puolueeksi. Meillä on toki monta muutakin hyvää parannusehdotusta takataskussamme...

6 kommenttia:

Hilda K. kirjoitti...

Selkeä esitys. Kävin katsomassa linkin ja tuon tähän siitä jatkoa.
..."Jotta korkohuijausta voidaan ylläpitää, tarvitaan kolme seikkaa:

1. Väärää tietoa on levitettävä.

Pankkilaitoksella on näpeissään lähes kaikki asiaa koskeva keskustelu. Pankit rahoittavat, antavat stipendejä, omistavat säätiöitä, teettävät oppikirjat ja valvovat yliopisto-opetusta sekä uutislähteinä olevia asiantuntijoita. Tulos: ikuisesti vellova sekaannus. Systeemin kouluttamat talousekspertit eivät näe ongelmaa, koska ovat kiinteästi järjestelmän osia. Poliitikot eivät liioin, koska ovat sen myyntimiehiä.
Talousasiantuntijat ovat riippuvaisia systeemin ennallaan jatkumisesta, järjestelmä maksaa heille palkkaa valheen jatkamisesta (esimerkiksi, että rahan painaminen, setelirahoitus, aiheuttaa inflaatiota).

2. Oma tietämättömyytesi.

Pankkien hämäys uppoaa sinuun, koska et osaa kyseenalaistaa tiedotusvälineiden, yliopistojen, jne tarjoamaa epäloogista talouslöpinää ja sirpaletietoa.
Taikatemppu onnistuu, koska katsoja ei tiedä kuinka se tehdään. Pankit imaisevat sinut uskontonsa seuraajaksi koska ovat hallinneet koko pelikenttää vuosisatojen ajan.
Voit murtautua tietämättömyydestä päättämällä, ettet enää anna pankin raadella sinua taloudellisesti ja suljet korvasi väärältä tiedolta. Hankit oikeaa tietoa, luovut virhekäsityksistä, tutustut uuteen näkökulmaan. Riskiä ei ole. Voit aina palata vanhaan aivopesuun. Järjestelmä ottaa sinut avosylin vastaan. Pahuuden läpitunkema pankkilaitos - kultti ylipappeineen jatkaa kernaasti hassuttamistasi.
Pidätkö tätä ääriajatteluna?
Piditpä tai et pankkikultti on hallitsee koko Maa-planeettaa.
Lähes 7 miljardia (Am.) hyväksikäytettyä, huumaantunutta, kaltoinkohdeltua ihmistä kamppailee tämän uskonnollisen harhaopin, väärien profeettojen, temppeleiden, oppikirjojen, kourissa... Murtaudu ulos, hylkää velkaraha -ajattelu, joka on kuin syöpä.

3. Pelon kylväminen ja kauhukuvat: Laina. Verotus. Inflaatio!! Johan on!

Pankit sinkoavat naamallesi näitä valheita suistaakseen sinut tasapainosta, kyvystä ajatella järkevästi - jatkuvaan hälytystilaan.

Miksi annat pelotella itseäsi?
Onhan selvää, että eläkerahasi ovat jo liki kadonneet, muu hyvinvointiturva samoin. Kotisi ja omaisuutesi arvo on puolittunut. Toivot parempia aikoja ja silti, pankit tekevät samaan aikaan ennätysvoittoja.
Yhä kannattelet uskoa näihin laitoksiin, poliitikkoihin ja asiantuntijoihin. Miksi? Koska he ovat istuttaneet sinuun pelon, kuvitelman, että tämä olisi ainoa vaihtoehto.
Mikset tutkisi asiaa ja vertailisi nykymenoa resurssipohjaiseen järjestelmään (talousdemokratiaan), koska:
Olethan jo menettänyt kaiken!
Ja menettäminen vain jatkuu. Usko nykymuotoiseen pankkijärjestelmään tarkoittaa, että häviät koko ajan yhä enemmän.

Pelastavaa taikuria ei ilmesty näyttämölle verhon takaa.
Siellä kyyristelevät vain rikolliset pukupäät. Heitä on vain kourallinen, sitä paitsi. Eivätkä he ole mitään Machiavellinsä lukeineitä sosiaalisia neroja, joina esiintyvät, vaan pelkureita, pahuuden täyttämiä ihmishylkiöitä, jotka vahingoittavat lähimmäisiään rahan vuoksi.
He ovat rikollisia psykopaatteja. Heidän valtansa sinuun loppuu heti, kun lakkaat pelkäämästä heitä.
Älä anna arkuuden, pelon ja manipulaation jatkua.
Tie ulos? Perehdy resurssipohjaiseen talousjärjestelmään (talousdemokratiaan).

Pankkijärjestelmä on nykymuodossaan:
hyväksikäyttävä, pahoinpitelevä ja ihmisiä kaltoin kohteleva kultti.
Sydämessäsi tajuat ja tunnet, että sinua hyväksikäytetään velkarahalle perustuvassa systeemissä.
Silti, jatkat sen vallassa elämistä - ja vieläpä puolustat järjestelmää, aivan kuin kuka tahansa traumatisoitu uhri vuosikaudet kestäneessä pahoinpitelysuhteessa. Surkeaa.

Tilanteen voi korjata...

Lars Osterman kirjoitti...

no joo..paitsi ettei tuo resurssipohjainen rahaton järjestelmä välttämättä ole ihan sama asia kuin tämän minun ja monen muun talousdemokratia.

Talousdemokratiassa pidetään edelleen raha käytössä mutta sen hallinnointi on demokratian (kansavallana) alaisuudessa - eikä niin kuin nyt että se olisi muutaman oligarkin totaalisessa hallinnassa.

Tiedonjanoinen kirjoitti...

"Tässä pankkien huijaus. Kun korkoja nostetaan, kauppiaat ja yritykset joutuvat nostamaan hintojaan maksaakseen lainojaan. (tätä sanotaan inflaatioksi) Kuka sitten päättää tästä korkojen nostamisesta? Sen tekee pankit itse."

Hei, voiko tämän huijauksen välttää jollain tavalla? Tuli mieleeni kiinteäkorkoinen laina, mutta onko siinäkin joku ongelma?

Lars Osterman kirjoitti...

Tietenkin yksittäinen ihminen tai yritys voi sopia lainakorkonsa kiinteäkorkoiseksi...mutta maksaa sitten kuitenkin tästä "turvasta" usein enemmän kuin muut..

Tämä inflaatio on kuitenkin makrotalousilmiö joten vaikka itse olisikin sitonut omat korkonsa kiinteiksi niin JOS korkotaso nousee niin kaikkien muiden kansalaisten kulut nousee joten inflaatioilmiötä ei pääse karkuun...

epäilevä nuori kirjoitti...

Kirjoituksissasi on hyviä näkökulmia ja se aiheuttaa minutkin kritisoimaan yhteiskunnan toimivuutta, mutta kun keskitymme rahatalouteen, niin oletko itse sitä mieltä, että rahatalous on vain huono asia, mikä ajaa meidät kohti tuhoa?

Eihän ilman rahataloutta sekä rahaa oltaisi pystytty kehittymään tähän päivään asti niin hyvin, sillä raha on nopeuttanut ja mahdollistanut kaupankäynnin sujuvan toiminnan, minkä seurauksena esimerkiksi teknologia ja tiede on kehittynyt.

Rahan myötä syntyy kilpailua ja kilpailun seuraksena kehitystä. Rahatalous on selvästi kapitalistinen, joka ajaa yksilön etuja, mutta eikö se ole nykyisistä vaihtoehdoista "vähiten huonoin"?

Eikö resurssipohjainen yhteiskunta ajaisi meitä ihmisiä sosialista tai kommunistista yhteiskuntaa kohti? Sillä emmekö jo historian perusteella ole oppineet, että marxilaisuus ei toimi?

Esimerkkinä voisin mainita entisen neuvostoliiton, nykyisen kiinan "kommunistisen" eli kapitalistinen valtion.

Ja mitä eduskuntaan tulee, niin eikö olisi melko mustavalkoista ajatella, että jos siellä on 199 edustajaa niin vain yksi heistä uskaltaisi vastustaa rahaloutta, sekä tuoda uusia näkökulmia esille.

Markku Uusipaavalniemi on yksi rohkeista, kuka on tuonut asian esille julkisuuteen. Ehkä muut eduskunnassa eivät vain ole uskaltaneet tuoda asiaa esille?

Lars Osterman kirjoitti...

Yksikään toinen kansanedustaja ei ole missään puheessaan viitannut Uusipaavalnemen sanomisiin tai muutenkaan tähän asiaan. Tämä on ns "varma tieto" ja saatu Markulta itseltään.

Tietysti jokunen toinenkin niistä 199:stä saattaa ajatella kriittisesti - mutta mitä merkitystä sillä on jos ei saa mitään sanottua...? Teoista puhumattakaan.