keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kannattajakortin uusin versio

Ystävälliset ihmiset ovat ottaneet yhteyttä ja tehneet kannattajakortin suhteen erilaisia parannusehdotuksia. Tässä uusin versio.

Huomaa erityisesti punainen teksti. Olen nimittäin vastaanottanut aika monta kannattajakorttia jotka ovat tulostuneet väärän kokoisina. Ilmeisesti Oikeusministeriön vaaliosasto hylkää nämä vaikka ovatkin allekirjoitettuja ja juridisesti verrattavissa mihin tahansa aikuisen ihmisen kirjalliseen mielenilmaisuun.Mutta kun byrokraateilla on valta niin tietysti tekevät kaikkensa uusien tulokkaiden etenemisen hankaloittamiseksi.
Kuva alla EI OLE KANNATTAJAKORTTI vaan se edustaa kortin alla olevaa tekstiä.

Ihmisten elämäntyö kuluu suurelta osin lainan korkoihin ja veroihin. Verot ovat pitkälti valtion ja muun julkisen vallan velkaantumisesta johtuvia turhia menoja. Julkinen valta puolestaan velkaantuu, koska joutuu lainaamaan kaiken käyttörahansa korollisesti liikepankeista. Velkaantumiskierre on tuhoamassa kaikki velkarahajärjestelmällä toimivat maat, myös Suomen.

Ihmisten on täysin mahdollista elää paljon vähemmällä palkkatyöllä. Elämän mielekkyys lienee muualla kuin velkaorjuudessa, varsinkin nyt, kun pankkienvelka-ansat ja kriisit ovat ahmaisemassa kokonaisten kansojen omaisuuden?

Talousdemokratian mallin mukainen rahauudistus mahdollistaa myös kansalaispalkan tai perustulon, mikä tulee koko ajan ajankohtaisemmaksi koneiden tehdessä yhä suuremman osan työstä, ja täystyöllisyyden lipuessa näin päivä päivältä etäämmälle. Suomen Talousdemokratia pyrkii puolueeksi eduskuntavaaleihin keväällä 2011.

Tue meitä palauttamalla tämä kannattajakortti osoitteeseen: Suomen Talousdemokratia ry c/o Österman, Emäsalontie 285, 06950 EMÄSALO

http://www.teapartisan.org/kannattajakortti.pdf

8 kommenttia:

Jarre kirjoitti...

Muuttaisin kolmannen kappaleen tekstiä näin:

suuremman ja suuremman osan työstä --> yhä suuremman osan työstä

täystyöllisyyden lipuvan --> täystyöllisyyden lipuessa

Kuulostaa sillä lailla paremmalta suomelta. :)

Lars Osterman kirjoitti...

OK..palaute menee tekstinikkareille.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota onko talousdemokraattinen puolue harkinnut kannattajakorttien keräämistä ihan kadulla? Hieman huolestuttaa että pelkästään netin kautta kortteja ei saada täyteen ja olisi hienoa jos puolue todella saataisiin pystyyn. Se on kuitenkin huomattavasti pienempi kynnys allekirjoittaa kortti jos se vaati vaan hetken kynän heiluttelua kun printtaaminen ja postitus.

Johonkin mielenosoituksen kylkeen vaikka. Kasa kirjoitusalustoja ja kortteja jne. aika pienellä panostuksellakin selviäisi. Jos saatte järjestyttyä pääkaupunkiseudun alueella niin lupaan tässä tulla vapaaehtoisena keräämään kortteja.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaa ihmeessä kirjoitusvirheet niin vaikutat uskottavammalta.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä olette Sveitsin WIR-frangista.

Tässä Tom Greco selittää, kuinka tällaisen järjestelmän voisi pystyttää nykyisen tilalle.

http://www.youtube.com/watch?v=j2SBv2Etb3o

Anonyymi kirjoitti...

Kannattajakortin lokeroiden tai kohdan tarkoituksen tekstien kokoa ei ole laissa määritelty vaikka mallikappale tarjolla onkin, vain paperin paino ja kortin ulkoiset mitat ovat "sitovia" Joten jos joku tulostaa A4 koon paperille ja te liimaatte valmiiksi mitoitetun taustan, ei vajaan 20% koon pudotus itse lokeroissa ole riesa muille kuin kortin täyttäjälle.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos vaaleihin aiotaan ehtiä, onko korteista suurikin pula tällä hetkellä, eli uupuuko 4800 korttia vai?

Lars Osterman kirjoitti...

Tämän kannattajakorttikampanjan tarkoitus on alunperin ollut

1. Muodostaa uusi puolue - mikäli se on mahdollista.

2. Saada julkisuutta velkarahajärjestelmän valtaisasta epäkohdasta kannattajakorttikampanjan merkeissä

3. Nostaa keskustelua raha velkaluonteesta ja tämän järjestelmän tuhoisasta vaikutuksesta talouskasvun vaatimuksen kautta luontoon ja meidän ihmisten hyvinvointiin.

4. Valistaa ihmisiä vaihtoehtoisista rahajärjestelmistä.

Päätavoite ei siis välttämättä ole saada uusi puolue syntymään - vaan päätavoite on kaikin keinoin vaikuttaa muutoksen toteutumiseen. Meille siis sopii mainiosti että tarvittava muutos toteutetaan ilman Suomen Talousdemokraattista Puoluetta.

Veikkaukseni on että tässä tulee käymään niin että kaikkien puolueiden piireissä ihmisiä alkaa heräämään tajuamaan että tämä mitä minä olen halunnut kutsua "talousdemokratiaksi" on parempi tie tulevaisuuteen kuin se velkarahan kivinen polku jolla olemme nyt....

Ei politiikantekeminen ole ainakaan minulle mikään itsetarkoitus saatikka jokin itsekäs pyrkimys julkisuuteen. Kaikkea muuta.

Mutta - yksikään puolue ei tähän mennessä ole sanallakaan osoittanut haluavansa vaikuttaa talousdemokratian suuntaan - joten menemme edelleen täysillä eteenpäin omien pienten resurssiemme puitteissa.

Huomauttaisin että Suomen Talousdemokratia ry:llä ei ole juuri mitään rahaa tilillään, arviolta reilut 70 jäsentä, alle 10 todellista aktivista..ja silti olemme onnistuneet saamaan jo näinkin paljon julkisuutta ilmaisilla blogeilla, ilmaisilla FB-sivuilla - ainoa mikä on maksanut on omien kotisivujen domainin varaaminen ja PRH:n yhdistysbyrokratian rekisteröintimaksut.