keskiviikko 4. elokuuta 2010

Aika on nyt.

Suomessa on tällä erää vajaa tusina erilaisia poliittisia puolueita. Näillä oli tietysti aikanaan omat alkuperäiset perustajansa - sekä ensimmäiset kannattajansa. Jokaisen puolueen ohjelmalla lie ollut eräänlainen sosiaalinen tilaus - silloin joskus. Ja ilman omien äänestäjien vankkaa uskollista tukea puolueet eivät olisi koskaan kasvaneet - tai menestyneet.

Puolueiden ehdokkaitten äänestäjät tänään ovat jotain aivan muuta. Ajatellaan vaikkapa vanhaa pellervolaista Maalaisliittoa josta sittemmin on kehittynyt outo lintu - Suomen Keskusta. Keskustan perustajajäsenet varmaan kääntyisivät haudassaan mikäli näkisivät mitä politiikkaa heidän lempilapsensa Keskusta ajaa tänään. Nyt keskitytään olemaan vallassa hinnalla millä hyvänsä. Sama koskee muita pääpuolueita. Valta kiehtoo - luvataan puuta heinää vaalien alla - mitään ei toteudu.

Tämän päivän ylivelkaantuneessa Suomessa tarvitaan poliittinen puolue joka toisi julki niitä todellisia ratkaisuja joilla kansalaisten ostovoima saadaan elvytettyä ja kaikki turha velka kuitattua pois. Suomen Talousdemokratia ry:n eli tulevan Suomen Talousdemokraattisen Puolueen ohjelmaan kuuluu tästä syystä tekijöitä kuten riittävä perustulo, kansallinen arvoperusteinen raha, supistettu, yleisen edun valjastama pankkisektori ja mahdollisesti lisäksi paikallisraha ja kuntapankit, jne.

Tässä alkuvaiheessa mukana on vasta satakunta perustajajäsentä sekä tuhatkunta kiinnostunutta Facebookissa. Kannattajakorttien kerääminen alkoi keväällä, piti taukoa kesällä - ja jatkuu nyt syksyllä. Tavoitteenamme on saada kaikki 5000 kasaan ennen helmikuun 2011 eräpäivää.

Olethan mukana tekemässä historiaa. Tarvitsemme kaiken mahdollisen avun jokaiselta vastuuntuntoiselta suomalaiselta joka tajuaa ettei mikään koskaan muutu nykyisten puolueiden valtakaudella. Tarvitaan uusia puhtaita voimia joilla ei ole vanhan velkavetoisen politiikan tekemisen taakkaa eikä kiitollisuussuhteita pankkeihin ja muihin suuriin rahoittajiin.

Ole mukana muuttamassa Suomea. Aika on nyt. Klikkaa itsellesi kannattajakortti, täytä se ja palauta se edellisen blogipostauksen ohjeiden mukaisesti. Uskaltaisin henkilökohtaisesti luvata että et tule tätä katumaan. Tiedän nimittäin että meidän porukasta löytyy riittävän monta tekijää - mikään ei ole yhdestä henkilöstä enää kiinni. Muutos on mahdollinen - ja aika on nyt.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos kannataisitte kiinteistöveroa, liittyisin joukkoon. Ikävä kyllä ilman sitä ei raha- ja pankkiuudistuksista tule olemaan hyötyä.

Lauri kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/08/06/miksi-suomi-pelkaa-velkaa/201010810/12

Olisi paikallaan analysoida tuota artikkelia talousdemokraattien näkökulmista...

Lars Osterman kirjoitti...

Hyvä että muistutit artikkelista. Olen itse kommentoinut sitä FB:ssä.

Poimin Taloussanomien kommenteistä tämän:

" Toimittajalle, joka on 24-vuotias yliopisto-opiskelija:

1.Julkinen velka on käytännössä rahan siirtoa suoraan kansalaisilta kansainvälisille pankkiireille. Korot maksetaan kansalaisilta kerättävillä veroilla. Toimivassa yhteiskunnassa kerätyt verot käytetään veroja maksavan kansan hyväksi, eikä kansainvälisten liikepankkiirien miljoonabonuksiin.

2. Raha luodaan tyhjästä kirjanpidolla, eli mitään todellista rahaa ei ole liikepankeilla edes olemassa, mitä lainataan eteenpäin. Eli kirjanpitokikkailulla luodaan rahaa ja siitä vielä pitää maksaa korkoja.

3. Nuoremmat sukupolvet joutuvat vanhempien ottamien ja käyttämien velkojen maksumieheksi. Oikeassakaan elämässä ei voi vanhempi tehdä velkaa lapsensa nimiin, miksi sitten hyväksytään julkinen velka jälkipolvien piikkiin?

Suosittelen toimittajalle luettavaksi kilpailevan konsernin blogistin Kalle Isokallion blogeja. Voisit oppia jotain.
http://twitter.com/EDUSKUNTAVAALIT"

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on mainittu helmikuun 2011 eräpäivä?? Oikeusministeriö vahvistaa vaaliin osallistuvat puolueet ja ilmoittaa ne vaalipiireihin 48 päivää ennen vaalia eli 28.2. Koska piraattien ja muutoslaisten kannattaja- kortteja tarkastettiin 2,5 kuukautta niin voi sanoa, että ratkaiseva eräpäivä on n. 15.2.2010!