Hbl julkaisi tänään tiistaina 10.11 mielipidekirjoitukseni. Jutussa ihmettelen lähinnä sitä miten ristiriitaista tietoa yleisölle annetaan pankkien pääomavaatimuksesta. Esimerkkeinä Ruotsin valtiovarainministeri Anders Borg: "parin tuhannen pääomilla pankit lainaavat miljoonan", Suomen Jyrki Katainen: " pankit voivat sitten myöntää kymmenen kertaa enemmän lainoina" ja Suomen Pankin Hakkarainen: " Basel II 2,5% (2500 euron pääomilla saa myöntää 100.000 euroa lainana) ja uusi Basel III 4,5% (nyt 4500 eurolla tämä sama 100.000 euron laina)
Kuka on oikeassa, kuka väärässä - ja pääasia: Onko tässä moraalinen ongelma?
tiistai 9. marraskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
16 kommenttia:
Selkeä esitys, Lasse, Hienolla paikalla, ylimpänä.
T-demokratia alkaa olla esillä yhä useammin eri puolilla valtamediaa.
Täälläkin on meneillään keskustelu, kun EK antoi 4.11. hupiuutisensa talouden elpymisestä.
Kannattaa takoa kun rauta on kuumaa. Ehtisikö joku kommentoida tännekin?:
http://www.kansanuutiset.fi/edoris?tem=d_keskustele.tpl&documentid=2380421
Muutos 2011 ja Talousdemokratian integrointi?
Käsittääkseni nämä kaksi saavuttaisivat yhdessä enemmän kuin yksinään. Kumpikaan ei myöskään aja vastakkaisia asioita, joista tulisi merkittäviä eturistiriitoja. Se olisi myös ennakointia tulevien vaaliliittojen estoa vastaan.
Kannattaisiko talousdemokraattien hakeutua Muutos 2011 -puolueen ehdokkaiksi, mikäli eivät saa kerättyä riittävästi kannattajakortteja ajoissa? Silloin Talousdemokratialle saataisiin oma puolue jo ensi kevään vaaleihin. Muutos 2011 kuvaisi silloin hyvin myös talousjärjestelmän muutosta.
Pitäkääs Jiri ja Lars yhteinen palaveri ja kartoittakaa tarkasti integraatio/yhteistyömahdollisuudet. Piraattipuoluekin voisi sopia tähän samaan yhteisrintamaan...
http://eduskuntavaalit.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51038-muutos-2011-ja-talousdemokratian-integrointi
Niinpä niin. Keväällä 2010 olin mukana kutsumassa kokoon erilaisia pienryhmiä vaaliyhteistyön merkeissä.
Huippuhetki oli 18.4 Espoosssa.
Paikalla oli Kansan Vaaliliiton edustajia, Suomen Talousdemokratia ry, muutama Itsenäisyyspuolueen edustaja, Köyhien Asialla puolueen johto ja jokunen Zeitgeist-liikkeenkin edustaja.
Tämä kuivui kasaan ilmeisten yhteistyövaikeuksien johdosta. Erityisen paljon epäonnistumiseen vaikutti Kansan Vaaliliiton outo yhtäkkinen omavaltainen irtiotto.
Muutoksen edustajiakin kutsuttiin paikalle mutta ketään ei saapunut.
Miten sitten toimitaan mikäli omaa uutta STD-puoluetta ei saada ajoissa kasaan? Tämä ei tietääkseni ole kovinkaan suuri ongelma koska ehdokkaiksi ilmoittautuneita on muutenkin ihan vain muutama.
Ymmärtääkseni tässä tilanteessa nähdään lähinnä Piraattipuolueen listoille hakeutumista vaihtoehdoksi B.
Persujen kanssa liittoon, se on paras vaihtoehto.
Saadaan talousasiat kuntoon, sekä mamuilut pois.
Persujen kanssa liittoon..?
Tuo ajatus kaatuu siihen että en ole kuullut paljonkaan järkisanomaa yhdeltäkään PS-kansanedustajalta. Seurasin tarkasti videotallennettua Kreikka-keskustelua.
Soini on fiksu ja tajuaa varmaankin nämä TD-perusasiat....mutta onko muita?
Olen mm toimittanut Money As Debt-videon eräälle persujen kansaedustajalle - eikä tuntunut kiinnostavan pätkääkään. (= minun litmus/lakmus testini)
Joo, ei se mikään katasrohvi ole, jos talousdemokraatit eivät vielä seuraaviin vaaleihin mennessä pääse osallistumaan niihin puolueena. Talousdemokratian aika tulee väistämättömästi lähivuosina. Aki lautturin sanoin:
"Talousdemokratia ei valitettavasti tule pelastamaan ihmiskuntaa edessä häämöttävältä neulansilmältä, mutta se mahdollistaa rajallisten resurssien järjellisemmän käytön. Nykysysteemi - ei missään tapauksessa."
Työ on vielä kesken.
Kiitoksia Larsille ja muille TD aktiiveille.
Perussuomalaiset ovat valtaapitävän poliittisen suuntauksen tuottama keino kanavoida kansan tyytymättömyys eliitille vaarattomaan muotoon. (Vrt sverigedemokraterna ja muut Euroopan vastaavat liikkeet)
Protestiryhmää on synnytetty vuosikaudet. Valtamedian pääkirjoitukset ja politiikan toimitukset nostivat Soinin ensin Brysseliin, ja sittemmin koko p-suomalaiset parrasvaloihin. Oikeistoliberaalit haluavat heistä apupuolueen hallitukseen. Likaisia töitä on runsaasti luvassa seuraavalla hallituskaudella, kun yritysten verotusta helpotetaan ja pientuloisten taakkaa kasvatetaan välillisiä veroja lisäämällä. Eläkkeet, korvaukset ja pätkätyöpalkkiot eivät kohta riitä välttämättömiin elinkustannuksiin. Ja, perussuomalaiset tarvitaan hallituksessa rauhoittelemassa ja harhauttamassa. Köyhien kasvavalla joukolla maksatetaan valtionvelan korkoja tulevat vuosikymmenet.
Alla linkki prof. Michael Hudsonin viisiosaiseen videoon.
Osassa numero 5/5 kohdassa 7:20-8:47 Hudson sanoo niille, jotka haluaisivat ryöstöliberalismin loppuvan: ... "Tehkää asiasta poliittinen kysymys, älkää (pelkästään) älyllistäkö sitä".
http://www.youtube.com/watch?v=8P1fihT5B7o&feature=player_embedded
Olisiko nyt mahdollista kuulla järkipuhetta joltakin perussuomalaisten kansanedustajalta
Uusipaavalniemi Persujen rivistöön. Tätä on odotettu ! Nyt olisi TD porukoilla hyvä sauma liittoutua, "uusis" on hyvin kärryillä missä mennään nykyisen rahajärjestelmän kanssa !
Uuspaavalniemen loikkaus toi Talousdemokratian kannattajan Perussuomalaisiin.
Hyvä juttu tuo Uusiksen loikka.
Mieshän on oikea neropää. Ja nyt vie talousdemokratiaa eteenpäin tehokkaasti kun vaihtoi porukkaa.
Selvää on, etteivät nämä isot porvaripuolueet talousdemokratiaa sulata.
Siksi on aloitettava alhaalta, sieltä, missä ei vielä olla luutuneita eikä mammonan orjia.
Annetaan kaikki tuki hänelle. Se poikii myös meille.
En edelleenkään osta persuja tai heidän väitettyä hyvyyttään..vaikka tiedän ja tunnustan että Uusipaavalniemellä ei ollut kovinkaan paljon vaihtoehtoja.
Muutos 2011, Piraattipuolue ja Persut...ja Soinin kanssa kun on ollut kaveri niin tietysti näin.
Toivottavasti Lars lähdet Persujen listoille, täältä tulee ääniä !
Tuo Uusiksen loikka oli todella hyvä uutinen rahajärjestelmän uudistuksia silmällä pitäen. Miehestä tulisi erinomainen valtionvarainministeri !
Niin tai näin, TD filosofia etenee hyvää vauhtia, ja jos nyt vaaleissa ei ole vielä tuulta alla, niin suosittelen Persujen kanssa liittoa. Persuilta on puuttunut selkeä talouslinja, jota nyt Uusiksen kautta olisi tulossa kovalla kädellä. Siihen mukaan niin olisi hieno iskun paikka !
Hmm..olen kyllä aika pessimistinen persujen suhteen johtuen kahdesta syystä:
1.Olen seurannut myös persujen puolueohjelman kehitystä parisen vuotta. Ei kovin hyvältä näytä.
Ja erityisesti toisen kotimaisen kielen vihaajia tuntuu aina riittäneen.
2.Satuin epäonnekseni katsomaan videolta Eduskunnan koko pitkää kreikka-keskustelua silloin kesäkuun alussa. Persujen puheenvuorot olivat todella ala-arvoisia.
Tietysti on vaikea tietää millainen ensi vaalien jälkeinen tilanne on. En millään jaksa uskoa että persut saisivat yli 10% äänistä.
Protestiäänet nimittäin jakautuvat myös muille uusille ryhmittymille.
Piraatit saavat osansa. Myös Muutos 2011. Vapauspuoluekin. Itsenisyyspuoluekin. Köyhien Asiallakin. Jopa Pasi J. Matilainenkin.
Nuo kaikki eivät olleet mukana gallupeissa.
Hildalla väärä linkki. Tässä oikea:
http://www.youtube.com/watch?v=ynTYdRBUwkw&feature=related
Uskon, että Uusis tai U-15 vie talousdemokratiaa tehokkaimmin eteenpäin juuri PerSuissa.
Maasta on ponnistettava sillä porvarit eivät tue aatteita, jotka eivät mahdollista nukkuessa rikastumista.
Pitää nyt vain voittaa oma narsismi eikä ajatella, kuka pääsee puikkoihin vaan sitä, miten aate etenee parhaiten.
Politiikassa on se paha puoli, että se pyrkii olemaan liiaksi persoonien välistä kädenvääntöä ja silloin lapsi menee pesuveden muakana.
Uusis johdattaa PerSut talousdemokratiaan kuten Mooses joskus tarinan mukaan kansansa.
Lähetä kommentti