perjantai 27. toukokuuta 2011

Toholammilla oma paikallisrahansa TOHO

Tässä talousdemokratian ensiaskeleitä. Paikallisraha pysyy paikkakunnalla ja voitelee paikallistaloutta. Suosittelen tätä muillekin kunnille tai kuntainliitoille.Toholammilla on otettu käyttöön paikallisraha, TOHO. Se on seteliä muistuttava maksusitoumuspaperi, jota tuottaa ja myy Toholammin kehitys Oy ja joka käy tällä hetkellä maksuvälineenä 14:ssä toholampilaisyrityksessä.Yritysneuvoja Tuomas Sarjanoja Toholammin kehitys Oy:stä kertoo, että toukokuun alussa käyttöön otettua TOHOa on liikkeellä jo reilun 20 000 euron edestä.– Kunta antaa niitä opiskelijastipendeinä, yritykset ovat ottaneet niitä omaan käyttöönsä ja lisäksi yksityiset ovat ostaneet niitä lahjakorteiksi.Käytössä on 1, 5 ja 10 TOHOn seteleitä, jotka vastaavat samansuuruisia euromääriä. Seteleihin on merkitty voimassaoloaika, ja ne voidaan tunnistaa viivakoodin perusteella. Toholammin kehitys Oy vaihtaa yrityksiltä saamansa setelit takaisin euroiksi.Periaatteena on Sarjanojan mukaan, että seteli käytetään liikkeessä koko arvostaan, eli vaihtorahaa siitä ei makseta.
Kunnanjohtaja Jari Kangasvieri sai idean paikallisrahasta Kanadassa, missä vastaava systeemi on käytössä kauppaketjulla. TOHOn kehittelyssä on hyödynnetty myös Vaasan yliopistossa tehtyä tutkimusta paikallisrahasta. Järjestelmän kehittämistä on tukenut Pirityiset ry.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suurimmat kauppakonsernit voisivat ottaa käyttöön etusetelin, jonka vaihtoarvolla voisi ostaa konserniin kuuluvien myymälöisen tuotteita. Tämä sopisi myöskin yritysasiakkeille. Näin kauppakonsernit voisivat tarjota halvempia tuotteita niille jotka käyttävät konsernin etuseteleitä. Pankkirahan arvon inflaatio ri pääsisi nostamaan hintatasoa ja konserni saisi vakioasiakkaita.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma. Toivottavasti yleistyy. Erittäing yllättävää (toki positiivisesti) että Suomessa "uskalletaan" toteuttaa näinkin normistapoikkeavaa toimintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Euron pyramidihuijaus.

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/73951-euroopan-talous-pyramidihuijaus-velkakriisi-petos-talouskriisi-jalkia-peitellaan

Anonyymi kirjoitti...

Onko mielipiteitä JAK- korottomasta "pankista"?

Anonymous kirjoitti...

Lars, näin Raha ja talous -blogilla kommenttisi, johon tänään aamulla on vastattu.

Luin linkistä Ellen Brownin jutun ja kysynkin, oletko tyytyväinen Jussi Ahokkaan vastaukseen.

http://rahajatalous.wordpress.com/2011/05/27/vastuuton-rahaliitto

Anonyymi kirjoitti...

Vaikkei tämä liitykään Tohoon niin koska kyse on niin isosta asiasta niin laitan linkin tänne.
Tai tavallaan se liittyy koska Teemu Vehkala tekee havaintoja NWO:sta ja siksi myös rahasta.
http://nwohavaintoja.blogspot.com/2011/06/teemu-vehkalan-haastattelu.html
Lääkärinä totean, että häpeän kyllä maamme psykiatrien puolesta. Ollaan ent. NL:n tasolla.
Mielisairaslakihan sanoo, että pakkohoitaa voidaan vain ihmistä jolla todetaan mielisairaus ja joka HUOM! lisäksi on itselleen tai muille vaarallinen. Siis pelkkä mielisairaus ei riitä pakkohoidon perustaksi.
Haastattelussa minusta mikään näistä ei ole havaittavissa eikä mikään muukaan puhu sen puolesta, että tämä mies olisi muille tai itselleen vaarallinen.
Kyse näyttäisi olevan ns. 'soft assasinationistä'.
Allekirjoittakaa nyt pian tuo adressi joukolla.
Tuntuu, ettei tässä pian enää millään ole mitään väliä.

Anonyymi kirjoitti...

Virkistävä uutinen näin kesäkuumalla.
Kansalainen veti atlantalaispankin oikeuteen rahanväärentämisestä.
Kantajan mielestä pankki syyllistyy katteetomien velkakirjojen eli seteleiden liikkeellelaskuun, koska se on ilmoittanut, ettei aio lunastaa seteleitään eli maksulupauksia.

Kantaja vaatii, että lainrikkomukseen syyllistyneen pankin toimilupa pidätetään.

Yhdysvalloissa on tiettävästi ainakin kerran aiemmin menestynyt kanne, jossa velallinen sai pankin tuomituksi pätemättömästä lainasopimuksesta ja huijauksesta, joka liittyy itse rahanluontimekanismiin.

http://hildakoo.blogspot.com/2011/06/kansalainen-veti-atlantalaispankin.html

Anonyymi kirjoitti...

Nigel Farage

http://www.youtube.com/watch?v=YTBbcaNLccM&feature=channel_video_title