keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

TED Simon Dixon puhuu pankkitoiminnan uudistamisesta


TEDx - Simon Dixon - Changing The Rules of Banking @TEDtalks Simon Dixon shares with ted what the rules of banking mean, what will happen if we dont change the rules of banking and what we can do to change the rules of banking.

5 kommenttia:

Lars Osterman kirjoitti...

FAcebook sivuni:


http://www.facebook.com/pages/Lars-Osterman-Projekti-Velaton-Suomi/170667186313153

Lars Osterman kirjoitti...

Linkkivihje joka ei liity tähän aiheeseen mutta laitan sen tähän huvikseni silti:

http://kauilapele.wordpress.com/2012/04/23/benjamin-fulford-4-23-12-major-confrontations-in-south-china-sea-as-desperate-cabal-tries-to-steal-asian-gold-deposits/

misterjukka kirjoitti...

Tuossa aivan muutaman kilometrin päässä kotoani sijaitsee POP pyhäselän pääkonttori, paikkakuntamme ihmiset tun kyseisen pankin johtokunnassa aikoinaan päättivät irtautua kokonaan Osuuspankkiryhmästä, koska uskoivat jo silloin (aivan oikein) että Osuuspankkiryhmässä joutuisimme isompien kämmäyksien maksumiehiksi, niinkuin myöhemmin sitten ilmenikin.
POP Pyhäselkä vältti varojensa kavalluksen, mutta mitähän nyt on tapahtunut? Suomen vakavaraisin Pankki, jolla on koko maan parhain luottokanta,siis vähiten ongelmaluottoja koko maassa suhteessa lainakantaan, Yle uutiset 6 päivää sitten kertoo näin:

Finanssivalvonta on antanut julkisen varoituksen Pyhäselän Paikallisosuuspankille. Syynä sanktioon on se, että pankki on rikkonut useita laissa ja määräyksissä annettuja riskien hallintaa koskevia vaatimuksia.

Rikkomukset on tehty sijoitustoiminnassa, mikä on Pyhäselän POP-pankin kokoon nähden varsin laajaa. Finanssivalvonta havaitsi laiminlyönnit viime joulukuussa tekemässään tarkastuksessa. Huomautettavaa löytyi pankin markkina- ja maksukykyriskien rajoitus-, seuranta- ja raportointijärjestelmissä.

Pyhäselän Paikallisosuuspankilla on oikeus valittaa varoituksesta Helsingin hallinto-oikeuteen. Julkinen varoitus pankille on harvinainen.

- Tällaiseen hallinnolliseen seuraamukseen on Finanssivalvonnassa turvauduttu viimeksi muutama vuosi sitten, muistelee johtava neuvonantaja Erkki Kontkanen.

Korjauksia jo tehty

Pyhäselän Paikallisosuuspankin toimitusjohtaja Kari Tikka kertoo, että Finassivalvonnan havaitsemat raportoinnin poikkeavuudet liittyvät pankin omien varojen pitkäjänteiseen sijoittamiseen. Kyseessä ei ole asiakasliiketoiminta.

Raportointiin ja sen reaaliaikaisuuteen on jo tehty korjauksia.

Toimitusjohtaja Tikka korostaa, että Pyhäselän Paikallisosuuspankin maksuvalmius ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla.

Pankki ei valita saamastaan julkisesta varoituksesta.

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt, sijoituspalveluyritykset ja pörssi.

Yle Pohjois-Karjala

misterjukka kirjoitti...

Perustulo ei ole mahdollinen niin kauan kun raha on velkaa ja sille on maksettava Korkoa

Anonyymi kirjoitti...

20.heinäkuuta 2012

Taulukkokuvaajat siitä mikä on tässä maassa velkaantuneiden sektoreiden osuus toisiinsa ja kenelle tässä maassa on varallisuus päätymässä.

Kohdassa 4. viimein taulukkokuvaaja joka kertoo meille että tässäkin maassa valtion velan osuus on jo 216% enemmän kuin bruttokansan tuote, jos emme saisi koko ajan kiihtyvällä tahdilla velkaa lisää, olisi meillälkin jo espanjan ja kreikan tilanne tätä päivää.

Milloin velkatappi täyttyy, siinäpä hyvä kysymys?

http://jannekytosalmi.blogspot.fi/2012/04/chapter3-suomen-tulevaisuus.html

#

Suosittelen että oman taloudellisen kestokyvyn nimissä vähentämään mahdollisimman nopeasti omaa henkilökohtaista velkaantumis astettaan, että sitten kun kansantalous niiaa, että rahaa riittää elämiseen ja suurentuneen verorasituksen maksamiseen, kulutusluotot on tuhoon tuomittu tie.

Saattaapa olla että useimmilta jää velat maksamatta, koska omaisuuden arvo alenee, alemmaksi kuin otetun velan summa.

Omaisuuden arvohan määräytyy suoraan myyntihetken ostovoiman suhteen.

Ja se ostovoima yleesäkkin näyttää käyrien mukaan laskevaa suuntaa.

Miten ihmiset (Mensan jäsenetkään) voi kuvitella että velkaan perustuvassa talouskasvussa voisi olla parempi tulevaisuus?

Eikö kehityssuunta paremminkin vie aina vaan syvemmälle johonkin työorjuuteen, kun samalla on huutava pula työssäkäyvillä vapaa-ajasta.

Samalla kun työssäkäyvät käy työssä ja velkaantuvat itse, samalla yhteiskunta velkaantuu kiihtyvällä tahdilla maksaakseen kaikkien yhteiskunnan toimettomien ihmisten elintason, työssä käyvät vaatii että työttöminä olevien on osallistuttava yhteiskunnan kustannusten suurempaan maksuosuuteen (mikä onkin aivan oikein), kuitenkaan ei onnistu, koska tuottavia töitä ei ole kaikille tarvitsijoille samalla palkalla kuin nykyiset työssäkäyvät saavat palkkaa ja yhteiskunnan pääasiassa vientiteollisuuden työntekijöiden tekemällä työllä /maksetaan ulkomainen valtion velka.

Niin onko B-luokan kansalaisten ihmisoikeuksia alettava todenteolla polkemaan (alipalkkaus) jotta tästä negatiivisesta kehitysjaksosta voitaisiin päästä omavaraiselle kehitysjaksolle?

# tässä alla tämmöinen loppukevennys

¤

Syyriassa uutisoidut tapahtumat eivät useinkaan vastaa todellisuutta, välillä pääsee totuus tapahtumista julki:

. French Foreign Minister Accused of Falsifying Reports on Syria "To Provoke a War". Kirjoituksen mukaan Ranskan ulkoministeri Alain Juppé on ollut raivoissaan siitä, kun maaliskuussa Ranskan Syyrian suurlähettiläs ja erityinen Deraan kaupunkiin lähetetty tutkimusryhmä raportoivat tilanteesta paikanpäällä rehellisesti. Ulkoministerin tarkoitus on ollut perusteiden luominen NATOn sotilasoperaatiolle levittämällä valheita Syyrian hallituksen joukkojen toteuttamista joukkomurhista.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31904