keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Tauko on hyväksi

Tauko kirjoittamisessa jatkuu vielä jonkin aikaa. En nimittäin vieläkään ole varma siitä onko tähän käytettty kallis aika loppujen lopuksi sen arvoista. Tulosten mittaaminen on tietysti oma ongelmansa.

Yhdistyksen kotisivu on sitten oma lukunsa. En allekirjoita kaikkea mitä siellä talousdemokratian nimissä esitetään. Talousdemokratia EI myöskään kuulu olla vasemmiston "juttu" ...yhtä vähän kuin perustulokaan. Oikeiston ongelma on ilmeisesti se että heidän "nuoret kotkansa"kuvittelevat liikoja itsestään eivätkä tajua että olemme samassa veneessä. Oikeistossa ihannoidaan sosiaalidarwinismia. Tämä oli selvästi kuultavissa tämän päivän radiokeskustelussa missä vasemmistonorten Li Andersson puolusti perustuloa oikeistonuorten osoittaessa etteivät vielä ole riittävän isoja ymmärtääkseen mistä on kysymys.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen blogisti ja kommentoija joutuu varmaankin kysymään itseltään, onko nettiin kirjoittamisessa järkeä.
Omalta kohdaltani näissä rooleissa voin sanoa seuraavaa:
- Jollei Lars Östermanin talousdemokratia-blogia olisi ollut, en luultavasti vieläkään käsittäisi edes alkeita siitä, mitä rahajärjestelmään liittyvällä petoksella tarkoitetaan.
- Blogi on tarjonnut opastusta sellaisessa muodossa, jonka seuraaminen on ollut helppoa ja kiinnostavaa. Talousdemokratia-blogilta on puuttunut höyrähtäneisyys ja muut lastentaudit, joita aina ilmenee ja joihin on hyvä ottaa kantaa.
- Rahan valhe facebook -blogi, mm. tekee hyvää työtä, mutta ei missään tapauksessa korvaa yhden asiantuntevan henkilön pitämää blogia, jossa asiat suodattuvat tämän yhden persoonan kautta julki.
- Moninaisuus ja moniäänisyys on hieno asia. Mutta facebook-tyyppinen sekakuoro on vain yksi (hieno) ilmiö monien joukossa.
- Se ei mitenkään kykene tekemään samaa kuin asiansa osaava, persoonallinen ja rohkea kirjoittaja, jollaisena Lars Östermanin tunnemme.
- Ja hitto, Lars, on kai vain kestettävä, että sanon tämän anonyymina.;D

Lars Osterman kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Toivon todella, että jatkat kirjoittamista. Kaikista mainitsemistasi blogeista, tämä on edelleen se mitä seuraan vakituisesti. Mielestäni tapasi ilmaista on mukaansatempaavan ponnekas, vahva mutta asiallinen ja vaikkei kaikki tavoitteet ole toteutunutkaan (ainakaan vielä) niin mieti miten paljon olet saavuttanut ja vaikuttanut ihmisiin kirjoituksillasi. Kiitos kirjoituksistasi!

-Teemu

Tomi kirjoitti...

Myös minulle tämä blogi on ollut silmiä avaavaa luettavaa. Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni, jotka ovat olleet kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. Ilman tätä blogia en olisi koskaan lukenut niitä loistavia kirjoja, joita olet Lars suositellut. Joten kiitos sinulle, Lars. Työsi ei ole mennyt hukkaan, vaikka näkyvät tuloksen eivät ole olleet sitä, mitä sinä ja me muut olisimme toivoneen. Siemenet on joka tapauksessa kylvetty ja kasvua ei voi enää pysäyttää. Se missä vaiheessa alkaa ilmaantua hedelmiä, onkin eri asia, mutta siitä ei siemenen kylväjän kannata huolehtia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko kapinasiiven hommailusta mieleen tämä?:
http://en.wikipedia.org/wiki/Limited_hangout
Kaikki ei ole sitä, miltä se näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Lasse, kaikelle on oma aikansa ja paikkansa.
Hienosti olet jaksanut ja kun on sitkeä ja uskoo asiaansa niin palkinto myös tulee.

Mitään ei saa tässä maailmassa "ilmaiseksi" vaan pitää uskoa omaan asiaansa ja olla sitkeä. Ruohonjuuri työ on se kaikkein vaiken osa, sitten kun kriittinen massa on saavutettu niin asiat rullaavat jo paljon jouhevammin.

TD on tuleva tienhaaraan lähitulevaisuudessa. Vielä vähän pyydetään jaksamaista ja työtä niin hyviä asioita tapahtuu...

Anonyymi kirjoitti...

Onko seteli pankin sisällä pankkineidin laatikossa tai pankkiautomaatin sisällä ainoastaan seteli eikä lainsinkaan rahaa ?
Jos talletan satasen setelin pankkiin ja se olisi rahaa pankin sisälläkin niin käsittääkseni rahamäärä tuplaantuisi. Se antamani laina pankille eli ns talletus on rahavarantoa. Jos seteli pankissa olisi myös rahaa niin talletus olisi hokkuspokkustemppu, jolla rahamäärä tuplaantuisi.

Jatkokysymys: Jos pankkirosmo vie seteleitä pankista niin varastaako hän rahaa? Tuleeo pankille ko seteleiden määrän verran tappiota vai ei?

-., ,.- kirjoitti...

Lars,

Kannattaa ottaa huomioon internetin ja sosiaalisen median voima, kannattamiesi ajatusten jakelijana.

kaninkoloa, laasosta, samassaveneessa, ja Riikan tekstejä seuraa aika moni.

Puolueen perustaminen tämän talousdemokratia ajatuksen päälle, ennen ihmisten heräämistä tähän asiaan voi olla muuten hiukka haastavaa (varsinkin kun isot puolueet kiertävät ja kaartavat kaikkea mikä liittyy rahan syntymekanismiin). Vaikka noita ed. mainittuja sivuja takuulla lukevat.

Anonyymi kirjoitti...

Pidä vain reilusti pieni tauko.
Vuoden mittaan koemme varmasti mielenkiintoisia asioita talouden saralla, joten uskon ettet malta olla kirjoittamatta mitään.
Väkisin ei synny mitään järkevää.

Anonyymi kirjoitti...

Olet ollut Lars tärkeässä roolissa Suomen pioneerina havahduttamassa ihmisiä olennaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin. Vaikka ruutitynnyti ei ole vielä tarpeeksi kuiva räjähtämään, kaltaistesi ihmisten valppauden ansiosta yhteisöt saattavat saada turvaverkot ja puolustukset kuntoon kansainvälisiä saalistajia vastaan.
Itse kiitän suuresti koostamistasi tiedoista ja toivon että jaksat jatkaa tärkeää työtäsi jatkossakin. Hyvät teot jäävät vaeltamaan maan päälle vaikkei sitä juuri itse huomaisikaan!

Raimo kirjoitti...

Kaikki virkamiehet edustavat jotain puoluetta (usein sdp, myös kok, kesk jne), mutta mikään tiedotusväline, kunta, valtio tai virkamies itse ei kerro sitä koskaan.

Kansalaiset ovat täysin tietämättömiä virkamiesten puoluekannoista, mutta valtapuolueet tietävät asian tarkkaan. Tässä on selvästi kyse salaisesta päätöksenteosta.

Puolueet eivät voi nimittää itselleen uskollista virkamieheksi, jos ne eivät tiedä riittävän monien kansalaisten puoluekantoja. Ihmisten yksityisyys vaarantuu, kun Helsingissä sijaitsevat puoluetoimistot tietävät ehkä satojen tuhansien ihmisten puoluekannan - näiden itsensä tietämättä.

Anonyymi kirjoitti...

Usein netissä on melko tuskallista, jos tuottaa hiki hatussa oikeasti tärkeää informaatiota ja sitten joku puolen puupennin provo tai julkkishuhu houkuttelee heti enemmän kommentteja kuin oma projektisi parin vuoden aikana.

Itse olen toisaalla jo vähitellen kallistumassa ajatukseen "ei helmiä sioille." Jos netin käyttäjät eivät tajua mikä on tärkeää niin laitan kohta putiikin kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Lars,

Talousdemokratiassa on hyviä ideoita, mutta miksi se ei puutu siihen kuka omistaa rahan? Esimerkiksi, kysyttäessä kuka luo rahaa, vastaatte että yksityiset pankit. Eihän pankit luo rahaa, ne on rakennuksia! Eli kysymykseni kuuluu:kuka/ketkä omistavat yksityiset pankit? Minä tiedän vastauksen, mutta tietävätkö Talousdemokratian parissa puuhaavat tai sinä?

Anonyymi kirjoitti...

Edelläkävijän viitta on raskas kantaa. Ja kiitos tulee postuumisti - jos sittenkään. Suurmiehet tunnistaa siitä että heistä useimmat ovat tämän taakan silti kokeneet velvollisuudekseen.

Tärkeintä on pitää oma johdonmukainen linja yhdessä asiakokonaisuudessa, pitäytyä sen puitteissa, eikä antaa minkään yksittäisen aatesunnan omia tuloksia. Hedelmistään puu tunnetaan.

Maailma ja Suomi ovat murrosvaiheessa, näkeehän sen vaalituloksistakin. Se on kohta sota tai muutama hyvä uusi ajatus. Tuskin sinulla nälkäkuolema uhkaa. Älä siis luovuta!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vasta löysin sivut ja täältä on lähdetty jo tauolle. Olen siis pahasti myöhässä, mutta lukisin mielelläni juttujasi lisää :)

T: A