keskiviikko 6. toukokuuta 2009

The RoboScooter ja BFI

Kurkistus tulevaisuuteen ?



http://labcast.media.mit.edu/?p=31


Tämä liikenneväline ja sen käyttöjärjestelmät voittivat ensimmäisen palkinnon Buchminster Fuller Instituten kilpailussa : Buckminster Fuller Institute Challenge 2009.

See the CityCar and RoboScooter in action...
» CityCar [download]
» RoboScooter

» Idea Index entry
» Full proposal [pdf]
» Smart Cities research site
» Mobility-on-Demand: Future Transportation in Cities [pdf]
» The CityCar [pdf]

Varsinaiset BFI-kotisivut tässä.

“For the first time in history it is now possible to take care of everybody at a higher standard of living than any have ever known. Only ten years ago the ‘more with less’ technology reached the point where this could be done. All humanity now has the option to become enduringly successful.”

– R. Buckminster Fuller, 1980

3 kommenttia:

JLT kirjoitti...

Lueskelin kirjaa

Tähän vielä lentävistä lautasista antigravitaatio ja
pehmeä sähkö, lentomopoksi..


Luin kirjan

"suppressed inventions&
Other Discoveries"
Jonathan Eisen


..some of the phenomenal
innovations in mankinds'
history

Lars Osterman kirjoitti...

JLT,

Tuo kirja on varsin tuttu. Olen jopa lukenut sen - ja myös kaiken muun ohella myös välittänyt erikoisia kirjoja mitä kirjakaupat eivät pidä hyllyssään - mm tuota mainitsemaasi.

Ongelma antigravitaation ja monen muun teknisen mutta vaietun keksinnön kanssa on se että 99,9% ihmisistä tietenkin ovat näista keksinnöistä totaalisen tietämättömiä.
Heille ei siis jää muuta keinoa säilyttää itsetuntonsa ja "kuvitellun korkean tietämyksen tasonsa" kuin ylimielisesti viitata kaikelle kintaalla ja ylimielisesti puhua salaliittoteorioista tai valheista.

Sama asenne näkyy muuten kaikessa - erityisesti 1900-luvun historiassa. Kuvitellaan ylimielisesti että "jos tuo olisi totta niin kyllä minä tuosta tietäisin" ...

Jos joku vierailija haluaa pientä osviittaa siitä missä tekninen taso oikeasti on niin suosittelen lämpimästi englantia osaaville että kuuntelette Project Camelot haastattelua missä Joseph Farrell kertoo mitä tietää 1900-luvun alun keksinnöistä.

Joseph FarrellkirjojaProject Camelot-sivuilla on monta muutakin mielenkiintoista haastattelua joista selviää yhtä ja toista esim. Ralph Ring ja Bill Deagle.

Jokkis kirjoitti...

Sori en ole vieläkään ehtinyt katsoa edellistä linkkiäsi... Mutta asiaan.

Tuo Roboskootteriverkko vaikuttaa hienolta keksinnöltä. Vielä kun skootteriverkkoon päästäksesi sinun olisi liityttävä johonkin yhteisöön, josta saisi avaimen, jolla käyttää skootteria. Jos siis ottaa pyörän, joutuu sen myös palauttamaan johonkin latauspisteeseen tietyssä ajassa. Muuten avaimenhaltija joutuisi korvaamaan pyörän.

Kaupunkipyörien ongelma oli, että niiden pantti oli niin pieni. Esim. baari-illan jälkeen oli helppo ottaa pyörä ja heittää se käytön jälkeen mäkeen, koska pantti oli niin naurettavan pieni.

Kaupunkiauton suhteen olen sen sijaan skeptisempi. Tuon kokoinen auto aiheuttaa lähes samanlaisen ruuhkan kuin tavallinen auto, vaikka viekin paljon vähemmän parkkitilaa. Itse uskon tehokkaampaan joukkoliikenteeseen, kuten pikaraitiotiehen. Metro on hyvä kaupungeissa, mutta EI esim. Espoossa.