maanantai 11. toukokuuta 2009

Ideoita pulpahti pintaan yömyöhään

Poiminta http://nwo.11syyskuu.net/- sivuilta missä todetaan näin:
Democratizing the US Monetary System: Urgency of the American Monetary Act.

American Monetary Instituten johtaja Stephen Zarlenga yrittää saada aikaan rahauudistusta Yhdysvaltoihin. Kongressissa häntä tukee ainakin Dennis Kucinich ja lakialoite American Monetary Act olisi valmiina. Tarkoitus on päästä nykyisestä velkaan pohjautuvasta rahasta pois järjestelmään, joka hyödyttää pankkiirien sijasta koko kansaa.
Luin itse myös tämän artikkelin joitakin päiviä sitten. Koin sen tärkeäksi - kuten lähes kaikki Richard C. Cookin artikkelit. Richard C. Cook ja Ellen Brown ovat Kucinichin ja Zarlengan uudistustyön tärkeä taustatuki. Kucinichin nuorvaimo Elizabeth oli aiemmin töissä Zarlengan toimistossa. On pitkälti Elisabethin ansiota että Dennis Kucinich on nähnyt valon ja ajaa tätä y.m. "monetary reform"- ohjelmaa. Joten taas näemme että menestyvän fiksun miehen takana on usein fiksu vaimo. Miten saisimme Niinistön nuorvaimon sinne Zarlengan putiikkiin.....?

Olisi todella hienoa jos joskus voisi kutsua nuo kaikki - tai edes osan Suomeen johonkin "Talousdemokratia Konferenssiin - Economic Democracy Conference"?

Ajatella Ellen Brown, Richard C. Cook, Steven Zarlenga ja vielä Dennis ja Elizabeth Kucinich- hmm. Kallista lystiäkö - tiedä sitten? Voisivat tietysti samalla poiketa Ruotsissakin niin matkakulut puolittuisivat "sverigeläisten" maksettaviksi. Tiedän että Ellen Brownin kirjan, Bankerna och Skuldnätet - kustantaja jossain vaiheessa oli ajatellut asiaa jo viime talvena. En tiedä onko suunnitelmat edenneet.

Tämä olisi ainakin hieno tempaus saada julkisuutta talousdemokratian (itse asiassa vanhoille) ajatuksille. Talouskriisi tekee tietysti omalla tavallaan tilanteen sellaiseksi että voi melkein sanoa että tämänlaiselle Talousdemokratia Konferenssille on juuri nyt olemassa sosiaalinen tilaus. Tämä olisi myös hyvä lähtöpamaus mahdolliselle Talousdemokratian kannatusyhdistykselle, josta voisi nousta jonkinlainen poliittinen kokoava vastavoima nykymenoa kannattaville puolueille - ja jopa uusi poliittinen puolue jos kaikki menee nappiin.

Tietysti mahdollisia kutsuvieraita voisi olla enemmänkin: Professori Michael Hudson ja taloustorpeedo John Perkins jotka vierailivat Islannissa parisen viikkoa sitten. Ja Margrit Kennedy, joka asuu niinkin lähellä kuin Saksassa. Canadian Action Partyn ex-puheenjohtaja Connie Fogal olisi myös oiva puhuja. Iso-Britanniastakin löytyisi helposti useita kymmeniä mahdollisia asiantuntijoita päällimmäisinä Anne Belsey, Michael Rowbotham ja Alistair McConnaichie.
Ruotsin JAK-pankin piirissäkin on hyviä luennoitsijoita jotka tietävät mistä on kysymys vaikka JAK-pankki pitääkin melko matalaa profiilia. Olihan se mainio 160-sivuinen Pengar-aineisto joka edelleen löytyy netistä mm JAK-pankin sponsoroima.

Peter Josephin Zeitgeist-elokuvat voisivat sopia kuvioon myös yhtenä mahdollisena suuntana. Ainakin se osa missä rahavalta kritisoidaan. Miksei myös monen tuntema Money As Debt-video myös.

No kunhan pohdiskelen... kävi miten kävi - ensin on kuitenkin ajatus. Ilman ajatusta ei ole mitään. Markkinointikulut saisi kuitenkin varmaan melko pieniksi käyttämällä blogia ja muutenkin nettiä. Eikä tässä tietenkään havitella mitään tuhatpäistä yleisöä. Vaatisi yhteydenottoja ja erilaisia mahdollisia aikataulusuunnitelmia. Budjetin laskeminenkin... ja tulkkauspalvelua tarvittaisiin mikä tietysti hidastaisi ohjelmaa. No katsotaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mietintöjä symboleista (laittakaa viesti mielestänne oikeaan osastoon):

Qantanamon vankileirin portti toissapäiväisissä uutisissa:

#viisikulmio ja sen vieressä 5-sakarainen tähti


Suomalaisista symboleista:

#SOK Prisma: kolme kolmiota pyramidin muodossa
#Maikkarin logo: muuttui silmäksi vuosi sitten

Sattumaako?