maanantai 23. toukokuuta 2011

Verkkomedia: Nato myrkyttää Libyaa köyhdytetyllä uraanilla (Foreign Policy Journal)


Naton ilmavoimat ovat ampuneet eri puolille Libyaa satoja panssarintorjuntaohjuksia, jotka sisältävät köyhdytettyä uraania. Uraaniohjuksia on ammuttu myös maan pääkaupunkiin, Tripoliin, ja ainetta on viime viikkojen aikana kylvetty Libyaan tonneittain.

Köyhdytetty uraani on radioaktiivinen myrkky, joka on suunniteltu leviämään tuulen mukana laajoille alueille, ja sen vaikutukset kestävät useiden sukupolvien päähän. Asetta ei voi kohdistaa vihollisiin vaan sen vaikutukset ulottuvat myös siviiliväestöön.

Yhdysvallat käytti uraaniammuksia myös hyökätessään Irakiin, ja sen tuhoisat vaikutukset on hyvin dokumentoitu. Foreign Policy Journalin toimittaja Thomas C. Mountainin mukaan uraaniammusten käyttöä voidaan pitää sotarikoksena ja rikoksena ihmisyyttä vastaan.

"Libyalaisten säteilyttämistä libyalaisten pelastamiseksi? Miten muutoin voisit kuvailla Naton hyökkäystä Libyaan?" kysyy Mountain.Lue loput tästä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja Eurajoella kaivetaan Onkaloa, jonne 'hullun ihmisen taudin' vaivaamat ydinvoiman kannattajat upottavat likaiset jätteensä, ikuisiksi ajoiksi.
Kyllä tuli järkyttävä olo kun katsoi videosarjan.
Ei paljon järki päätä pakota ihmiskunnalla ja meillä suomalaisilla ei ollenkaan.
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25038