perjantai 20. elokuuta 2010

Pakistan ja rahankeräyssirkus

Pakistanissa on yllättävä vedenpaisumus ja mitä ilmeisimmin suuri hätä - ja Suomen yleisradion ajankohtaislähetyksissä meitä kansalaisia yritetään patistaa luovuttamaan vähäiset ruokarahamme pakistanilaisille. Samanlaista aktiivista rahakeräystoimintaa voitiin havaita Thaimaan rantoihin iskeneen tsunamin tekemän tuhon yhteydessä 2006. Yleisradio sai silloin rosvottua kymmeniä miljoonia meiltä suomalaisilta. Sama rahankeräyssirkus näyttää jälleen olevan alkamassa. Toisaalta kun huomioi mitä me tiedämme rahasta, mitä se on ja miten kaikki uusia raha syntyy pankkeissa niin tämä herättää esittämään muutaman kysymyksen:

1. Onko Pakistanissa siis todellinen pulaa rahasta? Jos on niin miksi?
Samalla tiedämme että Pakistan käyttää miljardeja länsimaisiin - joten onko siis akuutti väitetty rahapula todellinen - vai poliittista teatteria?
Vastaus: pula on tekaistu ja näyttäisi siis olevan silkkaa politiikkaa ja ihmisten hämäämistä.

2. Koska kaikki raha syntyy pankeissa pelkillä kirjanpitovienneillä niin miksi ei Pakistan itse - tai Maailmanpankki tai vaikkapa YK voisi luoda tarvittavat rahat Pakistanin tarvitsemiin avustustarvikkeisin ja -lähetyksin muutamassa hetkessä?
Vastaus: Näin todellakin voitaisiin toimia eikä suomalaisilta siis ole mitään syytä pyydellä rahaa.

Jos jotain sitten yleensä ehkä tarvitaan niin ehkä vapaaehtoisia avustustyöntekijöitä jakamaan tarvikkeet ja hoitamaan koordinoinnin. Tähänkään ei tarvita Suomen eikä muiden maiden kansalaisten varoja vaan suvereeni täysivaltainen valtio nimeltä Pakistan voi ihan itse luoda tähän tarvittavat varat ja siirtää ne tileille ympäri maailmaa. Mikäli sitten muut maat sittenkin katsovat haluavansa auttaa Pakistania niin jokainen valtio voi luoda tarvittavat rahat itse - ilman ulkopuolisia pankkeja - ja käyttää ne haluamallaan tavalla Pakistanin hyväksi.

Tämä keräyssirkus joka jälleen on alkanut on siis pelkkää huijausta. Keräyssirkuksen avulla meitä höynäytetään uskomaan että rahasta olisi pulaa - vaikka tosiasiassa Pakistanissa "on rahaa kuin roskaa" - ainakin siinä mielessä että lisäraha on helposti luotavissa kirjanpitotoimilla ja pankkijärjestelmän avulla ns siirettävissä kaikkialle maailmaan muutamassa päivässä. Mikä siis estää Pakistania auttamasta itseään?
Vastaus: Ainoa mikä näyttäisi estävän Pakistania toimimasta yllä mainitulla tavalla on länsimaisten pankkiirien valta jolla epätoivoisesti edelleen yrittävät estää maailman kansalaisia tajuamasta mitä raha on ja miten helposti "raha" syntyy muutamalla klikkauksella.

Suomen Yleisradion väki toimii tässä pelissä pankkiirien rahahuijauksen tyhminä ja tietämättöminä apulaisina koska levittävät pankkiirien propagandaa: " rahasta on pulaa - anna omat ruokarahasi pakistanilaisille"....

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi olla että missaan pointtisi, mutta minusta tämä ongelma ei pelkästään ratkea rahaa luomalla. Sen lisärahan taakse tarvittaisiin ihan oikeata arvoa juuri työn tai muun reaalisen muodossa tai muuten kyse on vain inflatorisesta liikkeestä.

Esim. sinunkin mainitsemasi Saksan talousihme 30-luvulla perustui juuri D-markan sitomiseen tehtyyn työhön. Jos nyt kriisin osuessa Pakistan yhtäkkiä vain painaisi hurjan määrän fiat rahaa sen ostovoima tippuisi varmasti samaa vauhtia eikä tarvikkeita saisi sen enempää. Kriiseihin taytyy varautua etukäteen, eikä tätä pelkkä rahanluonnin ottaminen julkisen vallan haltuun korjaa.

Muuten olen täysin samaa mieltä etten itse ainakaan kehota osallistumaan moiseen rahankeräyshuijaukseen.

Lars Osterman kirjoitti...

Kaikki raha on jonkun nostamaa luottoa pankista..eli velkaa. Jos minä lähetän tuhat euroa Pakistaniin seteleinä - niin mitä rahana mikromaailmassa tapahtuu? Rahaa poistuu Suomesta mutta velka jää Suomeen. Täysin järjetöntä siis.

Pakistanin hallinto voisi kirjata rahaa tyhjästä kuten pankit tekevät ja ilman minkäänlaista inflaatiota - koska meneehän kaikki raha jälleenrakentamiseen ja korjaamiseen ja kaikkeen sellaiseen mikä nostaa maan tuotantoa. Puheet inflaatiosta ovat joko yksityispankkiirien propagandaa tai yksityispankkiirien ekonomistien tai heidän ostamiensa politikkojen propagandaa.

Ebolakani kirjoitti...

Olen hykerrellyt tälle jutulle jo monta päivää. Tämä on niin hyvä!
(ihan oikeasti.)
Kääntää juuri sopivassa määrin tuttuja ja valitsevia käsityksiä/tottumuksia ylösalaisin.

Ja mikä parasta: Pakistan on ydinasevaltio!
Yhden aseen hinta on helvetin monta dollaria ja sen ylläpito sekä huolto on taas aika monta dollaria.
Kyllä näillä ukkeileilla rahaa on, mutta asioiden tärkeysjärjestys...
:)

Loistavaa. Kaunista.

Hilda K. kirjoitti...

Hyvä!
Ensimmäisen Anonyymin kommentti on oppikirjaesimerkki siitä, miten ihmiset on opetettu ajattelemaan.

Virheellistä käsitystä rahan luomisesta ja pankkitoiminnasta ylläpidetään tarkoituksellisesti.

Kunpa Anonyymi jatkaisi asian tutkimista.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä eka anonyymi tajuaa varsin hyvin pankkien rahanluonnista kumpuavat suuret ongelmat ja myös sen että Pakistan on malliesimerkki valtiosta joka laittaa joukkotuhoaseiden kehittelyn väestönsä perushyvinvoinnin edelle.

Pointtini oli vaan se ettei katastrofin jo tapahduttua auta sen paremmin setelipainon käynnistys kuin mikään muukaan, vaan niihin pitää varautua etukäteen. On tietysti helpompaa korjata vahinkoja julkisen vallan liikkeelle laskemalla rahalla kuin velkarahalla pankiireilta, mutta hyvinvointi ei kasva sillä että tulvat tai muut luonnonmullistukset pakottavat valtion lisäämään rahamäärää huomattavasti.

Hildan kannattaa siis itse vielä kelata asiaa pari kertaa ja miettiä minkä verran se hassujen paperilappujen lisääminen kiertoon tekee jo aiemmin painettujen arvolle, jos mitään muuta ei tapahdu kuin rikkinäisten ikkunoiden paikkailua.

Inflaatio ei tässä yhdessä kannattamassamme reformissa poikkea käsistä lähtiessään yhtään siitä mitä esim. dollarille on tapahtunut viime vuosina. Riippumatta siis siitä luoko uutta rahaa holtittomasti yksityispankit vai julkinen valta, rahan arvo laskee jos sen määrän kasvu ei vastaa reaalimaailman tuotantoa.

Eikai kukaan kuvittele että rahanluontioikeuden ottaminen pois pankeilta jotenkin taianomaisesti siirtää meidät kaikki valtion maksamalle eläkkeelle missä kenenkään ei tarvi tehdä tuntiakaan työtä?

Omar kirjoitti...

Minäkin varmaan missaan jonkun pointin Lassen postituksessa. Siis niitä yksityishenkilöiden rahojahan kerätään avustusjärjestöille, ei Pakistanin valtiolle (valtioiden välinen tuki on eri asia). Ja avustusjärjestöt ja kansalaiset eivät luo rahaa tai luottoa tyhjästä, vaan pankit tekevät sitä. Joten kun minä annan rahaa avustusjärjestölle, minun ostovoimani vähenee lahjoitetun rahamäärän mukaan ja avustusjärjestön ostovoima kasvaa vastaavasti. Eräässä mielessä niin minähän ostan avustusjärjestöltä palveluja, jotka tosin tässä tapauksessa toteutuvat toisessa maassa.

Lars Osterman kirjoitti...

Just joo. Kommentteja valitettavan tietämättömiltä. Inflaatiopeikkoa on turha huudella. Se on pankkiirien juoksupoikien vanha virsi. Joka tekee tarkan makrotalousanalyysin avustusrahojen alkuperästä ja loppuosoitteesta ymmärtää että Pakistan ei tarvitse mitään raha-apua meiltä. Pakistan voi ostaa kaiken minkä haluaa maailmanmarkinoilta omalla valuutallaan.

Tässä vähän viihdettä - ja samalla ajattelimisen aihetta.

http://www.realzionistnews.com/?p=540

Anonyymi kirjoitti...

Fysiikassa ja monessa asiassa auttaa asioiden ymmärtämisessä, kun liioittelee oikein reilusti. Mitä tapahtuu siipirattaan pyörimisnopeudelle, jos sen halkaisia kasvaa maapallon kokoiseksi...

Mitä tapahtuu, jos painetaan niin paljon seteleitä, että Pakistanin jokaiselle neliölle niitä mahtuu kuution paali? Onko inflaatio vain pankkiirien peikko? Jos arvo huononee, auttaako jos painetaan toinen paalillinen? Tasapainotaanko inflaatiota nostamalla veroja, mitä jos verot päivässä olisi paalillinen seteleitä? Lopputulos voisi olla sama, mutta aika paljon epäkäytännöllisempi.

Hilda K. kirjoitti...

Hyvä Anonyymi. Vankkaa laatua ovat vakaumuksesi rahan ja rahajärjestelmämme olemuksesta, eikä ihme, sillä tasapainoiseen elämään kuuluvat luottavaisuus ja usko hyvään.
Olisi henkisesti raskasta epäillä auktoriteetteja, etenkin jossakin niin perustavanlaatuisessa kuin rahajärjestelmän ylläpitämisessä.

Uskoisin silti, että pienen lisäperehtymisen jälkeen käsityksesi asiasta saattavat muuttua.

Suuri pelon aihe yli 99 prosentille kansalaisista ei ole se, että valtio painaisi omaa rahaa. Se olisi uhka vain kansainväliselle, kartellina toimivalle pankkilaitokselle.
Tuon uhkan eliminoimiseksi pankkilaitos on säädätyttänyt hallituksilla (150 maata kuuluu kartelliin) lakeja, joiden nojalla rahan luominen ja kierrossa olevan rahamäärän säätely on valtioiden keskuspankeilta kielletty.

Suomen Pankki on kuohittu versio siitä, miksi kansalaiset sen kuvittelevat. Suomen Pankki huoltaa Suomen rahatilannetta vain korvaamalla rikki menneet setelit tai vääntyneet kolikot ehjillä.

Jos valtiot panisivat setelipainot pyörimään ja laskisivat omaa rahaa kiertoon, se tekisi häijyä vain pankkilaitokselle, joka on yksityisomistuksessa, mitä monikaan ei tiedä.
Ainoa kärsijä olisi yksityisen pankkilaitoksen voitonmuodostus monopoliasemassa valtioiden ja kansalaisten köyhdyttäjänä. Valtion painama oma hassu raha kaivaisi maata vain sen epäeettisen pyramidihuijauksen alta, jota rahajärjestelmäksi kutsutaan.

Eräs hupaisa herra Kani kirjoittaa (ebolakani.blogspot.com):
"Ongelmana on, että kaikki raha syntyy velkana...
"Olisi hyvä ajatus, että valtio tulostaa omaa rahaa, jonka se kuluttaa kiertoon ostamalla kansalaisilta niitä palveluita joita he (kansalaiset) haluavat yhteisön (valtion) tuottavan.
...Nykyisessä taloudellisessa järjestelmässä, joka kattaa yli 150 maata, ei ole liikkeellä yhtään FIAT-rahaa (vastikkeetonta rahaa, edit.).
Kaikki raha on velkaa. Luottoa, jos nyt näin voi sanoa. FIAT-rahassa ja velkarahassa on järjettömän suuri ero.
Velkaraha lainataan ja palautetaan (yksityiseen omistukseen pankkiin, edit.) takaisin korkojen kera. Tämä on ponzi.
FIAT-raha kulutetaan kiertoon työtä vastaan. Ja jos se jotenkin otetaan pois kierrosta niin verottamalla (valtion omistukseen, edit.)."

"Velkarahatalous on ponzitalous, jonka ainoana tarkoituksena on nopeat voitot, hyväksikäyttö ja riisto."

Hilda K. kirjoitti...

Komeassa Suomen Pankin kivilinnassa ahkeroidaan sivuseikkojen parissa. Huomio kiinnittyy pankin tiedotteen hämäävään sanamuotoon. Olennaisempaa olisi tiedottaa, ettei talossa tehdä mitään sen eteen, että kierrossa oleva rahan määrä olisi riittävä tai, etteivät inflaatio tai velkadeflaatio tuhoaisi valtiontaloutta.
Tiedote (www.suomenpankki.fi):

"Suomen Pankki laskee liikkeeseen setelit ja kolikot Suomessa.
Suomen Pankilla on yksinoikeus käteisen rahan liikkeeseen laskuun Suomessa, joten se laskee liikkeeseen eurosetelit ja -kolikot maassamme. Se vastaa osana eurojärjestelmää maamme valtakunnallisesta käteisrahan huollosta. Suomen Pankin tehtävänä on myös huolehtia käteisrahan aitoudesta ja laadusta poistamalla väärennetyt ja huonokuntoiset setelit liikkeestä.
Suomen Pankki toimii yhteistyössä pankkien ja muiden rahahuollon osapuolten kanssa. Tavoitteena on turvallinen, taloudellisesti tehokas ja eurojärjestelmän asettamat tavoitteet täyttävä rahahuoltojärjestelmä (!). Rahahuollon tehtäviä hoidetaan Vantaan, Tampereen, Kuopion ja Oulun konttoreista.
Suomen Pankki toimittaa seteleitä ja kolikoita tukkuerissä pankeille. Suomen Pankki ei myy kolikoita, seteleitä tai specimen-seteleitä numismaattisia tai vastaavia tarkoituksia varten. Numismaattisia tuotteita voi tiedustella rahaliikkeistä.
Asiakaskassa... vaihtaa markkoja euroiksi...Välttäkää markkavaihdon loppuvaiheen ruuhkia..."

Anonyymi kirjoitti...

Hyväntekeväisyys järjestöjen keräämillä rahoilla ostetaan tuotteita, jotka menevät tulvauhrien avuksi. Homma toimii tällä hetkellä näin ja lahjoittamalla muutaman kolikon keräyslippaaseen autan pakistanilaisia edes hiukan.

Rahojani todennäköisesti käytetään moneen muuhunkin asiaan, muttei se tarkoita etteikö siitä olisi mitään hyötyä. Onko nyt niin että jos yk, maailmanpankki tai Pakistanin valtio eivät tee mitään ei kenekään muunkaan kannata.

Se, että systeemissä on vikaa ei poista sitä, että siellä Pakistanissa on ihan oikeasti hätä. Ei niitä ihmisiä siellä raha kiinnostaa vaan ruoka ja suoja. Tällä hetkellä se ruoka ja suoja ostetaan rahalla eivätkä avustusjärjestöt voi asialle yhtään mitään.

Ongelma ei oikeasti ole talousjärjestelmässä(vaikka siinä vikaa onkin) vaan siinä ettei haluta auttaa. Siinä vaiheessa kun nähdään toinen ihminen ihmisenä, vaikka hän olisi pedofiili, murhamies tai joku muu todella epämiellyttävä yksilö, maailma oikeasti muuttuu.