perjantai 8. tammikuuta 2010

USA ja Nato varmistavat huumeiden saannin Afganistanista
http://nwo.11syyskuu.net/
kirjoittaa:

Drug money saved banks in global crisis, claims UN advisor. YK:n huume- ja rikostorjunnasta vastaavan viraston päällikkö Antonio Maria Costa väittää rikollisjärjestöjen huumerahan pelastaneen maailman pankkijärjestelmän täydelliseltä romahdukselta syksyllä 2008.

Yhdysvaltojen Afganistan-operaation keskeinen syy näyttääkin olleen Talebanin alasajaman oopiumituotannon elvyttäminen ja huumerahan vapaan virtaamisen maailman finanssikeskuksiin turvaaminen. Siinä mielessä operaatio on ollut menestys.
Tämä on se ikuisuuskysymys: Miten on mahdollista että Afganistanin huumetuotanto sai hurjan mäkistartin välittömästi USA:n hyökkäyksen jälkeen, ja että huumetuotanto tekee joka vuosi uusia ennätyksiä. Erityisesti brittijoukkojen hallinnoimassa Helmand-provinssissa huumetouhu on kaikilla mittareilla mitattuna ennätykselläistä. Onko mahdollisesti niin että tämä oikeasti on Naton "hiljainen sota" Irania ja Venäjää vastaan? Lukemani artikkeleiden mukaan nimenomaan Venäjällä ja Iranissa huumeongelmat ovat kymmenkertaistuneet viime vuosina.
Onko Naton strategia tämä: Toimittamalla huumeita kaivetaan maata potentiaalisten vihollismaiden puolustusvalmiuden alta? Suomenkaan rooli ei ole järin mairitteleva tässä sotkussa... kun virallisesti ollaan muka lopettamassa oopiuminviljelyä vaikka tosiasia on täysin vastakkainen. Mutta Suomi on sodassa - ja sodassa totuus kaatuu ensimmäisenä.

Meanwhile, in Helmand province, a Taliban stronghold, poppy production rose 169 per cent last year alone, according to official UN figures. Some 400,000 Afghans are thought to be engaged in the trade, which dwarfs the country's official GDP. Last year Afghanistan produced 92 per cent of the world's opium, worth almost $3bn. Counter-narcotic operations by the Afghan government are considered at best ineffective and at worst corrupt, as local politicians order the destruction of rival crops and the protection of their own. Only 43,000 acres of poppy were destroyed last year.

Samalla brittien sotastrategiaan näyttää kuuluvan se että erilaisilla blogeilla yritetään antaa ymmärtää että heroiinituotanto on vihollisen touhuja. Tässä yksi räikeimpiä esimerkkejä tästä epätoivoisesta vääristelevästä "tiedotuksesta".

Totuus on kuitenkin aivan toinen, tässä tuoretta tietoa päivätty 7. tammikuuta 2010,
And this year's opium harvest will almost certainly be the largest ever. In the five years since the overthrow of the Taliban regime, land under cultivation for poppy has grown from 8,000 to 165,000 hectares.
Kaiken kukkuraksi on selvinnyt että sekä Iso-Britannia että USA myy aseita Talibaneille......

Ilmiö on nimeltään perpetual war - ja lie niin että USA:n talous tarvitsee "sotatilajatkumoa" pitääkseen yllä työllisyyttä - sillä mitä tapahtuisikaan jos kaikki USA:n sotajoukot kotiutettaisiin...eikä sotavarustelu- ja ammustehtaat pyörisikään yötäpäivää kuten nyt...?

19 kommenttia:

lautturi kirjoitti...


Tuo on mitä itse kirjoitin asiasta syksyllä 2008... Ikuinen sota, paras juttu länsimaisen teollisuuden vähemmän puhtoiselle toiminta-alueelle.

Terppa 1948, näin se menee

Aki

Kriittinen tila kirjoitti...

Ikävä kyllä tämä kirjoitus on totta.. Afganistanin läpi rakennettavan öljyputken lisäksi NATO-maat ovat turvaamassa oopiumintuotantoa ja kuljetusta - etenkin Venäjälle ja Iraniin. Iran on vahvoilla länsimaita vastaan, mutta hyvä hyökkäyskeino ilman sotilaallista konfliktia on mm. kuljettaa vahvoja huumeita - kuten heroiinia - maahan niin paljon, kuin suinkaan mahdollista. Suuressa mittakaavassa niin puolustus, kuin maan rauhallisuus heikentyvät. Afganistan on "maailmanpankin biologinen ase".

Kyseessä on kuitenkin kymmenien, ellei satojen miljardien vuosittainen bisnes. Lisäksi kun sotien lainoittaminen veronmaksajien kustannuksella kannattaa, bisnes "raiskataan Afganistania" on erittäin tuottoisa.

lautturi kirjoitti...

Huh, ei linkki sitten toiminutkaan? yritetäänpä uudestaan...


Toinen on sitten esim. kenraali Butler'in kirjoitus "War is racket" (sota on huijausta), juttu jo 1935 kirjassa. Pitäisi löytyä netistä eri versioina kun googlettaa.

lautturi kirjoitti...

Huoh...
ei suostu linkiksi muuttumaan vaikka kuinka yritän. Tuossa siis perustekstinä.

http://www.samassaveneessa.info/tietopaketit/geopolitiikasta#huumekauppa

Minulla on jäänyt päähän 1000 Mrd US$a maailman huumekaupan vuosivaihdoksi.

Anonyymi kirjoitti...

mitä tapahtuisikaan jos kaikki USA:n sotajoukot kotiutettaisiin...eikä sotavarustelu- ja ammustehtaat pyörisikään yötäpäivää kuten nyt...?

Vuonna 1945 lähes kaikki USAn sotajoukot kotiutettiin ja puolustusbudjettia leikattiin rajusti nopealla kädellä, ja seurauksena oli...

...kaksi vuosikymmentä jatkunut ripeän talouden kasvu kyseisessä maassa ("Happy Days").

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttävää on todeta, että joskus ihannoimani maa USA on vajonut näin alas ja tuntuu vajoavan yhä vain alemmas.
Entinen ihannointi tosin perustui paljolti siihen, että olin sokea enkä nähnyt kulissien taakse koska en halunut ottaa selvää asioista.
Ja tällaisen rosvojoukon valtaan maailma on nyt joutumassa, joukon, joka pystyy vain tekemään pahaa ja huijaamaan muita.
Siinä junassa meidänkin päättäjät istuvat, ikävä kyllä. Rappio on siis ottanut vallan meilläkin.
Onhan sitä murheellista seurata vierestä.

Hilda K. kirjoitti...

Kun seuraa Afganistanin, Jemenin, Iranin ja Irakin tapahtumia, Islannin tilanne pelottaa.
Jokin tv:n uutiskanavistamme tiesi eilen kertoa, että tuoreiden mielipidetutkimusten mukaan "kansalaisten niukka enemmistö" kannattaisi parlamentin kantaa suostua kaikkiin maksuvaatimuksiin. No, gallupit tiedetään.
Mutta onko islantilaisilla äänestäjillä tosiaan mahdollisuus voittaa likaisin keinoin taisteleva ja äärimmäistä ylivoimaa edustava Goljat? Miksi banksterit antaisivat sen tapahtua?
Onko hallitsevalla rahaoligarkialla syitä olla käyttämättä Islannissa samoja raakoja keinoja, joilla tyranniaa ylläpidetään muualla maailmassa? Aiotaanko köyhtyneen, vähäpätöisen Islannin kansan noin vain demokraattisesti ja rehellisesti äänestämällä saada julmasta pankkiterrorista merkittävä voitto?

Timo Lehtinen kirjoitti...

Aiotaanko köyhtyneen, vähäpätöisen Islannin kansan noin vain demokraattisesti ja rehellisesti äänestämällä saada julmasta pankkiterrorista merkittävä voitto?

Olisi hienoa, jos Islannin kansalla riittäisi rohkeutta jättää maksut maksamatta. Se olisi tärkeä ennakkotapaus.

Huomauttaisin kuitenkin, että ei Islannin tapauksessa mitään ”pankkiterroria” ole tapahtunut. Islantilainen pankki meni nurin, niinkuin liikeyrityksille joskus käy. Kaikki liikeideat ja toimintastrategiat eivät ole kannattavia (muutenhan kyse ei olisi liikeyrityksestä).

Terrori tapahtui siinä vaiheessa, kun (1) Englannin ja Hollannin hallitukset korvasivat tallettajien menettämät rahat valtion budjetista, ja (2) nyt vaativat täysin sivullisia, eli Islannin kansaa hyvittämään tuon summan itselleen. Kyse on siis valtioterrorista.

Me Suomen kansalaiset jouduimme samanlaisen vääryyden kohteeksi 1990-luvun lamassa, kun Suomen hallitus päätti maksaa valtion budjetista ns. ”pankkitukea” muutamalle kaatumaisillaan olevalle yksittäiselle suomalaiselle liikeyritykselle. Tässä tapauksessa koska kansalaisia terrorisoi oma valtio, on oikeampaa käyttää yksinkertaisesti termiä fasismi.

Mutta tuolloinkaan vääryyteen eivät ensi sijaisesti syyllistyneet tuen saajat eli pankit vaan Suomen hallitus ja presidentti.

Hilda K. kirjoitti...

Tottakai, 'ttl', kyse on aina pohjimmiltaan valtioterrorista. Valtioterroria on, että säädetään ja sallitaan lait, jotka puolestaan tekevät mahdolliseksi pankkisektorin terroristiset käytännöt kansalaisia kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

re:tti
tuossa se kummajainen on: että valtio lähtee pöngittämään yksityistä toimintaa ja niin luo mahdollisuuden huijaukselle koska esim. pankit ja muut elintärkeät liikeyritykset voivat ajatella, että tuleehan se valtio apuun kun tai jos joudutaan pulaan.
Näinhän tavallaan valtio jo kannustaa vilppiin koska yritykset asiasta tietoisina toimivat sen mukaan. Tähänhä meidän lamammekin 90 luvulla perustui.
Ja juuri näinhän nyt USAssa toimittiin ja kansan veromarkkoja siirtyi huijaripankeille jättisummina.
Kyse on todella terrorista ja fasismista.
Juuri tämän takia yksityistäminen on erittäin vaarallista. Valtion on pysyttävä ohjaksissa eikä sen virkamiehet saa korruptoitua. Sellaisesta pitää tulla kovat rapsut.
Nyt vain on niin, ettei edustuksellinen demokratiakaan pysty tätä estämään vaan tarvitaan suoraa demokratiaa, jossa ilman välikäsiä kansa voi kontrolloida tapahtumia.

Timo Lehtinen kirjoitti...

Valtioterroria on, että säädetään ja sallitaan lait, jotka puolestaan tekevät mahdolliseksi pankkisektorin terroristiset käytännöt kansalaisia kohtaan.

En ymmärrä mitä tarkoitat.

Kuten sanoin, Suomessa 1990-luvulla päätöksen pankkituen maksamisesta teki Suomen hallitus, ei ”pankkisektori”. Islannin Icebankin tapauksessa koko pankki on jo kaatunut ajat sitten eikä sillä ole mitään tekemistä sen väännön kanssa, jota Englannin/Hollannin ja Islannin valtioiden välillä parhaillaan käydään.

Voisitko antaa jonkun esimerkin siitä mitä tarkoitat ”pankkisektorin terroristisella käytännöllä kansalaisia kohtaan”? Minä en keksi ainoatakaan tapaa miten pankkisektori edes voisi terrorisoida kansalaisia.

Pankit toki syyllistyvät monen mielestä kyseenalaiseen toimintaan osittaiskassavarantojärjestelmää ylläpitäessään ja luotonlaajennusta toteuttaessaan. Mutta eivät ne tee sitä mitenkään salaa, eikä tuota nyt muutenkaan terrorismiksi voi kutsua. Ja jokatapauksessa, kukaan ei käske sinua ryhtymään tuollaisen pankin asiakkaaksi.

Myöskin Veikkaus Oy:n ylläpitämä Lotto-peli on moraalisesti hyvinkin kyseenalainen järjestelmä. Mutta säännöt on selvät, ja jokainen pelaa vapaaehtoisesti.

Jos pankki kaatuu, niin joissakin olosuhteissa voi käydä niin, ettet enää näe tallettamiasi rahoja. Mutta ei tämä poikkea mitenkään siitä, että ostat matkatoimistolta matkan, ja toimisto meneekin nurin ennen kuin matka ehditään järjestää. Ei matkatoimiston silti voida katsoa mitään terrorismia harjoittaneen.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoin yllä: "Nyt vain on niin, ettei edustuksellinen demokratiakaan pysty tätä estämään vaan tarvitaan suoraa demokratiaa, jossa ilman välikäsiä kansa voi kontrolloida tapahtumia."
Lisäisin: minusta jokaisen kansaedustajan pitäisi olla kansan suorassa kontrollissa koko vaalikauden ajan.
Se tarkoittaa, että hänet voidaan tarvittaessa äänestäjien toimesta vaihtaa toiseen heti kun hän osoittautuu petturiksi.
Sellainen demokratia johtaisi siihen, ettei tapahdu asioita, joilta puuttuu kansalaisten kannatus, kuten nyt tapahtuu.

Hilda K. kirjoitti...

ttl: "Pankit toki syyllistyvät monen mielestä kyseenalaiseen toimintaan osittaiskassavarantojärjestelmää ylläpitäessään ja luotonlaajennusta toteuttaessaan. Mutta eivät ne tee sitä mitenkään salaa, eikä tuota nyt muutenkaan terrorismiksi voi kutsua."

Kyllä voi kutsua. Se käy ihan helposti.
Minua on aina järkyttänyt huumoriksi tarkoitettu lause: "Pankki ryösti pipopäisen miehen".

Töksäytin lauseen kahden asunnon loukussa kamppailevalle tuttavalleni 15 vuotta sitten.
Hän jaksoi hymyillä.
Kuolinviesti tuli yllättäen.
Pankki ei ollut antanut minkäänlaista armoa, vaan näki asiakkaansa epätoivoisessa tilanteessa normaalin, laillisen keinon saada haltuunsa sekä asunto että sievoinen summa korollista rahaa.
Enpä tiedä, onko kovin pahasti liioiteltua sanoa näitä 90-luvun äkillisiä kuolemia pankki- ja valtioterrorin aikaansaannoksiksi.
Kun perheissä oli pieniä lapsia, työttömyyttä ja yritettiin selviytyä pankin vaateista satunnaistulojen turvin, monet suomalaiset eivät vain jaksaneet jatkaa elämäänsä.
Näitä näkymiä kohti olemme menossa uudelleen. Eikä valtiovalta tee mitään tragedioita estääkseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Talouskriisin laukaisema sisällissota hajottaa USA:n vuonna 2010"
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article201389.ece

20 osavaltiota vaatii kansalliskaartin vetämistä pois ulkomaan sodista. Lisää osavaltioita on liittymässä tähän rintamaan

http://www.bringtheguardhome.org/publications/steve_burns_strategy_guard_home

T. Riikka Söyrips. Irak on haastanut Blackwater-yhtiön oikeuteen erinäsistä rikoksista

Anonyymi kirjoitti...

Talebanien vallattua Afganistanin hasis määrät pienenivät dramaattisesti. USA:n vallattua Afganistanin hasista alkoi taas löytyä katukaupasta runsaasti.
Ja muuten: 100g hasislevyyn on painettu Daavidin tähti, ei jää kenellekään epäselväksi kuka n herra talossa.
Ja kaikki tietää ketkä Amerikkaa oikeasti johtaa; FED ja muut yksityiset pankkiirit Israelista.

Jos tietäisitte kuinka paljon pahuutta maailmassa on ...

Anonyymi kirjoitti...

Komia kuva.
Sivistyksen etuvartiohan se siinä.
Eipä ole pitkälle päästy siitä puustaputomisvaiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

ttl: "Mutta tuolloinkaan vääryyteen eivät ensi sijaisesti syyllistyneet tuen saajat eli pankit vaan Suomen hallitus ja presidentti."

Kyllä pankit syyllistyivät vääryyksiin koska valtio oli antanut aikarajan tuelle. Tämä tarkoitti että pankeille oli parempi vaatia firma konkurssiin ja saada siitä tukea, kuin että olisi antanut hieman armonaikaa jotta yritys olisi voinut selvitä. Näin tuli paljon ylimääräisiä konkursseja mitkä olisi ehkä voitu välttää jos valtio ja pankit olisivat toimineet kansalaisten ja maan hyväksi. Sekä valtio että pankit toimivat huonosti laman aikana. Heidän teot aiheutti paljon tuskaa ja epävarmuutta. Arvet tästä näkyy vieläkin.

Tietysti voidaan nähdä että se oli vain kaupallisesti järkevä veto pankeilta tehdä niin, mutta se tarkoittaa että lyhytnäköinen voitto, tai pikemmin kai tappion vähennys, oli tärkeämpi kuin yksittäiset kansalaiset ja yrittäjät. Pakotettiin ihmisiä ahdingolle turvataakseen omat tulot.

Nytkin oli lehdessä (MOT oli myös tehnyt aiheesta pari ohjelmaa) miten Nordea oli kusettanut eläkeläispariskuntaa ja aiheuttanut heille miljoonatappion. Oikeus tuomitsi pankin korvaamaan 1% tappiosta... En luota pankkeihin, varsinkaan Nordeaa, ja olen itsekkin menettänyt rahaa heidän takia, joskin se oli enemmän huono ajoitus laman kanssa, kuin kusetusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tosta Daavidin tähti asiasta sen verran, että se ei ole mikään uusi juttu. Daavidin tähdellä varustettua hasista on tullut Suomeenkin asti jo 10 vuotta sitten, jolloin tuolla ei tietääkseni vielä suuresti sodittu.

Anonyymi kirjoitti...

Juutalaisten tähti komeilee hasislevyissä, ja kertoo korutonta kieltä kuka "firmaa" pyörittää. kyseessä on satojen miljardien bisnes. Jos tietäisitte kuinka syvällä pahuus on järjestelmässä sitä ei moni uskoisi.

Huumepoliisi, Helsinki